Flore Postat Iulie 20, 2005 Partajează Postat Iulie 20, 2005 Este recomandat? împ?r?irea primarului în trei sec?iuni inseriate ?i secundarul realizat din patru înf??ur?ri în paralel, bobinate în ordinea S1,P1,S2,P2,S3,P3,S4. Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 20, 2005 Partajează Postat Iulie 20, 2005 Este recomandat? împ?r?irea primarului în trei sec?iuni inseriate ?i secundarul realizat din patru înf??ur?ri în paralel, bobinate în ordinea S1,P1,S2,P2,S3,P3,S4.Se aplica pentru un transformator toroidal pentru un amplificator Single Ended cu EL84 ? In caz de raspuns afirmativ, s-ar putea executa la Petra asa ceva ?Din cate stiu eu toroidalele si Single Ended-urile nu prea se impaca. Link spre comentariu
Flore Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 S-ar putea aplica ?i la toroidale dac? ai putea l?sa întrefier. Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Ceea ce este imposibil la Petra... Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Oricum, vrau sa fie si ceva de calitate si nu cred ca cei de care vorbesti tu ar fi chiar asa de buni.pai nici nu sunt ... :( de asta ziceam ca ar trebui verificati. daca apuca sa mearga, pe urma merg ... un timp. problema este ca am vazut de vanzare intr-un magazin central exact aceeasi condensatori la un pret asemanator cu cel mentionat de tine. :twisted: Link spre comentariu
felixx Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Mai baieti,de unde luati voi tole pentru a construi trafurile ?Vreau si eu 2buc. miezuri M 102 sau un miez cu tola E I cu limba din mijloc de 4,5 cm.La Necom sunt miezuri de calitate daca stii ce sa ceri,dar ei nu vind tole si un traf facut acolo este cam 95 E. Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 Mai baieti,de unde luati voi tole pentru a construi trafurile ?Vreau si eu 2buc. miezuri M 102 sau un miez cu tola E I cu limba din mijloc de 4,5 cm.La Necom sunt miezuri de calitate daca stii ce sa ceri,dar ei nu vind tole si un traf facut acolo este cam 95 E.aceeasi problema o am si eu ... caut tole si nu gasesc nicaieri! mie imi trebe E+I E16; orice sfat e bun... Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 mai baieti,ma ocup de tuburi de 40 de ani.trafo toroidal de iesire nu prea se foloseste;practic nu are intrefier,si se satureaza repede la frecvente joase,deci........sant nou pe forum si ma minunez cat de putin se stie despre tuburi.in domeniul audio sant inca de neegalat,explicatia?! dinamica,si anularea armonicelor pare in trafo iesire,de unde si caldura sunetului.mai nou construiesc amplificatoare pe tuburi FARA REACTIE NEGATIVA GLOBALA. dinamica ajunge la 105 db!!!!!!!!contctati-ma la [email protected] si va ajut cu placere. Link spre comentariu
amper Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 am gasit 2 trafuri de ferita care sunt confectionate din 2 tole e , groase de ferita .Oare s-ar putea utiliza , avand in vedere ca se poate lasa intrefier? Link spre comentariu
Electron Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 C+C, cea mai buna configuratie pt un traf de iesire. Daca sunt tole din otel siliciu cu graunti orientati, reprezinta cea mai buna solutie pt un traf de iesire. Lundahl face trafuri de toate felurile, inclusiv de iesire cu astfel de tole. Mai sunt si altii... Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 mosfet, ala e fit-u!! (foarte inalta tensiune, nu fii-tu )...dacă eşti fumător, ai putea face o brichetă electronică cu el :supz: sau generator de ozon... :rolleyes: Link spre comentariu
Electron Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 27 KV, dar nici sa nu te gandesti sa folosesti miezul la un traf de iesire din simplul motiv ca ferita nu functioneaza sub o anumita frecventa, ele sunt facute sa lucreze in domeniul ultrasunetelor si chiar mai sus. Link spre comentariu
Bala Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 NU stiu cum vedeti voi aceasta "lupta" intre toroidal si tole :smt068 dar eu unu cred ca mai bine ar trebui sa aruncam un ochi peste specificatii..Citind mai multe publicatii de specialitate / opinii ale unor "audiofili" cat si din studiul propriu ...am ajuns la concluzia ca sunetul cald al lampilor se datoreaza "modificarii" sunetului in bine... armonici etc.. nu intru in detalii...Deci un amplificator pe lampi "strica" sunetul intr-un mod placut... :rolleyes: Am vazut pe site la cei de la Amplimo niste transformatoare ale caror specificatii m-au lasat masca;sunt aproape "ideale" si sunt toroidale...Personal am ascultat sisteme pe lampi si am apreciat caldura sunetului dar si lipsa de detalii .. si prin asta spun ca basul nu cobora atat de mult ca la un amplificator pe tranzistoare...Deci banda in cazul asta este o problema... NU cred ca totusi un transformator "home-made" poate cobora atat de jos astfel incat sa reproduca aceste sunete... Cred ca unul bobinat de o masina este mai bun in orice caz...pentru domnul Panda:Am urmarit multe dintre posturile dumneavoastra si sincer .. am tot respectul si vreau sa va intreb.. de ce nu folositi reactie negativa? Neliniaritatea transformatorului final nu va deranjeaza ? Iar despre contructia transformatorului .. de ce majoritatea fabricantilor de amplificatoare pe lampi au ajuns sa foloseasca transformatoare toroidale ?Este aceasi forma de marketing care a facut ca amplificatoarele pe MOS-FET-uri sa fie "apreciate" ? Se pot obtine rezultate mai bune decat cele obtinute de cei de la Amplimo cu transformatoare cu tole ? Link spre comentariu
Electron Postat Mai 24, 2006 Partajează Postat Mai 24, 2006 Cele mai multe transformatoare de iesire sunt clasice E+I, sau C+C (care au un randament mai ridicat decat al celor E+I, dar mai scazut decat al toroidalelor). Chiar daca toroidalele au randamentul cel mai ridicat asta nu inseamna automat si o calitate mai buna a sunetului cu asemenea trafuri. Felixx a facut niste teste, in care a comparat sunetul unor trafuri facute la Petra si Necom pe toroidale cu sunetul unui traf E+I (OL-Si cu graunti orientati, nu OL-Si normal) realizat de el. Testele de auditie cu traful E+I au aratat ca toroidalele nu prezinta nici un avantaj (ba dimpotriva), chiar daca sunt ele toroidale. Desi se lauda, Petra nu face toroizi din OL-Si cu graunti orientati. Despre Necom nu stiu nimic, dar nu cred ca sunt departe de concurenta lor... Nu stiu prin ce tehnologie realizeza Amplimo toroizii, da ma indoiesc ca au specificatii aproape "ideale". pentru domnul Panda: Am urmarit multe dintre posturile dumneavoastra si sincer .. am tot respectul si vreau sa va intreb.. de ce nu folositi reactie negativa? Neliniaritatea transformatorului final nu va deranjeaza ? Iar despre contructia transformatorului .. de ce majoritatea fabricantilor de amplificatoare pe lampi au ajuns sa foloseasca transformatoare toroidale ? Este aceasi forma de marketing care a facut ca amplificatoarele pe MOS-FET-uri sa fie "apreciate" ? Se pot obtine rezultate mai bune decat cele obtinute de cei de la Amplimo cu transformatoare cu tole ? Domnul Dan Panaitescu nu prea mai intra pe forum. Dar am sa-ti raspund eu la unele intrebari in locul dumnealui. Reactia negativa, intr-adevar, asigura o liniaritate mai mare, dar si o dinamica mai mica. Probabil ai vazut si tu ca amplificatoarele fara reactie costa foarte mult, mai mult decat cele cu reactie. Un amplificator fara reactie suna mai bine in cele mai multe cazuri, din cauza dinamicii foarte ridicate si a benzii de frecventa extinse. Deci sunetul e mai deschis, mai transparent, chiar daca e mai nelinear. Nici urechea umana nu e lineara.... Majoritatea fabricantilor de amplificatoare pe lampi nu au ajuns sa foloseasca transformatoare toroidale pe iesire, Amplimo si Plitron sunt doar niste exceptii...De altfel nici nu prea am vazut amplificatoare cu toroidale pe iesire...Foarte rar... MOSFET-urile lucreaza asemanator cu tuburile, in tensiune. Asemanare exista si la sunet, dar nu le pot depasi pe cele din urma. La ultima intrebare nu pot sa-ti raspund deoarece nu stiu cum suna un amplif facut cu transformator Amplimo. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum