Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce Canada eutanasiaza săracii?

merck

Postări Recomandate

Why is Canada euthanising the poor?

Since last year, Canadian law, in all its majesty, has allowed both the rich as well as the poor to kill themselves if they are too poor to continue living with dignity. In fact, the ever-generous Canadian state will even pay for their deaths. What it will not do is spend money to allow them to live instead of killing themselves.

Criticii deja acuza folosirea abuziva a acestei legi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

15

• Marele Savant

6

• Mircea

6

• Sharky

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cred că scopul principal al legii a fost "sinuciderea" săracilor.Din ce mi-aduc aminte şi în ţările UE,ce permit eutanasierea,s-a plecat de la suferinţa fizică a bolnavilor cronici sau incurabili.

Văd că în Canada se pot include şi unii bolnavi psihiatrici...Discutabil şi asta,deoarece pot fi destule cazuri în care nu există discernământ.

https://www.psychiatrictimes.com/view/canada-law-provide-not-prevent-suicide

Mai apoi nu i-aş dori nimănui să sufere de o boală incurabilă şi să fie o legumă "hrănită" cu morfină...

Link spre comentariu

Fiecare citeste si intelege ce ii convine (doua articole scrise pe aceeasi tema):

Are Canadians being driven to assisted suicide by poverty or healthcare crisis?

After pleading unsuccessfully for affordable housing to help ease her chronic health condition, a Canadian woman ended her life in February under the country’s assisted-suicide laws. Another woman, suffering from the same condition and also living on disability payments, has nearly reached final approval to end her life.

Euthanasia in Canada? Two women requested assisted suicide that opened a controversy and ended in a national debate

“The government sees me as expendable, complaining, useless garbage and a pain in the ass,” he said in a video that circulated on the networks. For two years, she and her friends pleaded unsuccessfully for better living conditions, because the woman was homeless.

Si ceva de pe la noi:

Totuși, Canada are unele dintre cele mai mici cheltuieli de îngrijire socială din orice țară industrializată, îngrijirea paliativă este accesibilă doar unei minorități, iar timpii de așteptare în sectorul sănătății publice pot fi insuportabili, până la punctul în care aceeași Curte Supremă care a legalizat eutanasia a declarat acei timpi de așteptare drept o încălcare a dreptului la viață, în 2005.

Acum 1 oră, Rammstein a spus:

Articol scris în genul știrilor de la Guița TV sa Dan Diaconescu în direct și reluare. 

Mai ai inca doua link-uri si parca pe The Guardian nu l-as pune in aceeasi banca cu Guita TV si Dan Diaconescu.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 56 minute, merck a spus:

Totuși, Canada are unele dintre cele mai mici cheltuieli de îngrijire socială din orice țară industrializată

era foarte util sa vedem exact cifrele respective si clasamentul? din text rezulta ca sint altele cu cheltuieli si mai mici, fara sa stim daca sint 4 sau 40!

Eu sint mai curios sa stiu cum ati dat de articolul respectiv???

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Marele Savant a spus:

era foarte util sa vedem exact cifrele respective si clasamentul? 

Eu sint mai curios sa stiu cum ati dat de articolul respectiv???

Nu stii sa folosesti google? 

Pai ordin pe unitate, cum crezi?

Link spre comentariu
Acum 14 minute, merck a spus:

Nu stii sa folosesti google? 

Pai ordin pe unitate, cum crezi?

Nu stiu, cel care a facut afirmatia trebuia sa specifice!

in rest, probabil ca da, prin OZU, altfel cine citeste curent tot felul de publicatii obscure! ma gindesc ca nu sinteti din fanii fostului OTV sau RTV si Aneta 3 de acum?

pe de alta parte, de ce credeti ca cineva de pe forum v-ar putea oferi un raspuns la intrebarea din titlu??? sigur puteti obtine raspunsuri daca va adresati guvernului canadian, care nu cred ca are pe cineva desemnat sa citeasca pe acest forum!

si apropo, asta ati inteles dv.? ca in canada sint eutanasiati saracii?

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 15 minute, Marele Savant a spus:

Nu stiu, cel care a facut afirmatia trebuia sa specifice!

si apropo, asta ati inteles dv.? ca in canada sint eutanasiati saracii?

Eu doar am facut share, nu eu am facut afirmatia. 

Eu am vazut ce au facut cu bastinasii pe care i-au gasit pe acolo. 

Cauta sa vezi filmul: Les invasions barbares (2003) 

Vezi in film si cum sta treaba si cu sistemul medical. Ma gandesc ca daca spuneau prostii filmul ar fi fost interzis, nu?

In Franta cand pe timp de pandemie au fost concediati cam 15000 din personalul medical pe motiv ca nu s-au vaccinat, ma gandesc ca au facut-o doar pentru a avea grija mai bine de bolnavii din Franta, nu? 

Acum ca vad ca esti Toma, pun si link-uri ca sa vezi ca nu bag eu cifrele din burta:

Covid-19 : «Environ 15.000» professionnels soumis à l'obligation vaccinale ont été suspendus

Si sa vezi lucru dracului in casa popii: aceste cadre medicale au fost suspendate, adica nu au fost concediate pentru a nu li se da nici macar somaj! Fain, nu?

Saracii sunt bogatia tarii, nu? :rade: Trebuie sa avem grija de ei. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Daca stai dupa prostiile lui Adrian (pe care Covidul l-a terminat) ai crede ca asa si pe dincolo.

Aia de sunt saraci, dar puturosi, o freaca bine merci pe banii mei. Cum dreacu' sa te eutanasiezi cand tu ca asistat social ai full medical, iar unul de lucreaza, daca are o asigurare (care e obligatorie, si de multe ori cu francize mari) plateste din buzunar? Cine mai freaca festivalurile din oras, se bucura de locuinte sociale numai in centru, isi spala picerele in artezienele, tot din centru, ca sa se racoreasca, samd. Unii nu acumuleaza nici o ora de munca, ies la pensie asiststi social. 

Din pacate, nu sunt la curent cu legile de genul asta. Am alte interese, insa desigur, daca interesul apare, stiu unde sa intreb.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Rammstein a spus:

De parcă sistemul public de sănătate din SUA ar fi mai breaz, nu ai asigurare..... ești terminat, la fel și în România unde te programează la un CT sau RMN peste 5...6 luni, la noi ai avantajul că poți chema o ambulanță și să te ia la urgență dacă treaba este groasă + puțin teatru dramatic. 

asta imi aminteste de inceputurile ecografiilor in anii 90! statea lumea la coada zi si noapte si putini stiau ca aparatul respectiv face altceva, nu genereaza niste raze care te vindeca!

asa e acuma cu RMN si CT! pentru orice durere de burta sau de ureche, pacientul vrea RMN! iar doctorul o prescrie, ca nu-l doare tastatura! ba chiar unii probabil ca au si bonus din partea firmelor care au in posesie aceste aparate! in rest, daca este o problema serioasa de sanatate si omul e internat in spital, este facut rapid testul dorit. Cei care le fac doar din curiozitate sa vada daca-i doare ceva, le fac mai tirziu sau contra cost! Si desi nu costa 2 lei, nici nu sint sume imposibile! In rest, cozile sint in mare parte, ca si la analize medicale, generate de testele inutile solicitate de pacienti! cunosc suficienti medici, ca sa imi permit aceasta afirmatie! plus trasul cu urechea pe la usile cabinetelor.

apropo, am cunoscut pe cineva care avea si are bani sa-si cumpere un bloc intreg, cu locuitori cu tot, dar care nu uita ca lunar sa-si trimita copii la MF sa ia cite o reteta cu diverse, fiind convins ca este dreptul fiecaruia sa primeasca o reteta gratuita la cerere lunar!

Acum 20 minute, Mircea a spus:

Unii nu acumuleaza nici o ora de munca, ies la pensie asiststi social. 

sigur au o viata de invidiat!

Acum 3 ore, merck a spus:

Vezi in film si cum sta treaba si cu sistemul medical. Ma gandesc ca daca spuneau prostii filmul ar fi fost interzis, nu?

Nu! de ce sa fie interzis?

Acum 3 ore, merck a spus:

Acum ca vad ca esti Toma, pun si link-uri ca sa vezi ca nu bag eu cifrele din burta:

alte cifre va rugasem eu sa ne dati!

Link spre comentariu

Nu au viata de invidiat, din punctul meu de vedere, dar din punctul lor... mai baga niste munca la negru, dar sa nu crezi ca e la carat saci, si isi traiesc viata in stilul lor.

Nu multi ani in urma, pana veni internetul high-speed, nu erau ferestre cate antene satelit in blocurile de asistati. 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Marele Savant a spus:

...

sigur au o viata de invidiat!

....

Pai sa mearga la munca, sa nu mai aiba asa o viata "de invidiat"....

Sa plateasca taxe si asigurari, ca tot omul...

Parazitii...

PS

Am dubla personalitate si-o dezvolt pe-a treia...

Editat de draku
Link spre comentariu
Acum 15 minute, Rammstein a spus:

Te plictiseai de dimineață la cafea? 

Nu ma plictisesc pentru ca mai citesc una alta. 

Dupa ce m-au iritat concluziile cretine din articolul de mai jos:

Impact of population mixing between vaccinated and unvaccinated subpopulations on infectious disease dynamics: implications for SARS-CoV-2 transmission

Conclusion
Using simple mathematical modelling, we have shown that, although risk associated with avoiding vaccination during a virulent pandemic accrues chiefly to those who are unvaccinated, the choice of some individuals to refuse vaccination is likely to affect the health and safety of vaccinated people in a manner disproportionate to the fraction of unvaccinated people in the population. Risk among unvaccinated people cannot be considered self-regarding, and considerations around equity and justice for people who do choose to be vaccinated, as well as those who choose not to be, need to be considered in the formulation of vaccination policy. It is unlikely that SARS-CoV-2 will be eliminated, and our findings will likely be relevant to future seasonal SARS-CoV-2 epidemics or in the face of emerging variants.

citind in stanga si in dreapta am dat peste articolul cu eutanasierea.

Cred ca iti dai seama ca nu ma uit de ieri de azi in ograda Canadei. Banca Nationala a Canadei a imprimat 400 miliarde de $ deci ma gandesc ca saracii din Canada se vor "imbogati" si odata imbogatiti, balastul fiind prea greu, cei de la butoanevor trebui sa se debaraseze de el fara sa se murdareasca pe maini. 

Sa nu crezi ca fiecare cetatean are stomacul sa devina cersetor. Te-ai pus in situatia unui om care pana acum reusea sa traiasca la limita si acum nu va mai reusi? Cureaua se poate strange, dar nu la infinit. Cand stii ca nu-ti mai ajung banii crezi ca poti ramane calm? Daca derapezi, instant ti se pune eticheta ca esti nebun si au baietii grija de tine. 

Acum 23 minute, Marele Savant a spus:

alte cifre va rugasem eu sa ne dati!

E bune?

oecd-chart01.jpg

Other metrics reveal similar trends. Canada spent, on average, $7,456 per capita, below the US average of $9,900 and the UK average of $8,292.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Rammstein a spus:

Cum este bade cu sinuciderile asistate? Este înghesuială? Se așează la coadă boschetarii din Canada? 

De ce nu intrebi daca se maresc cozile la bancile de alimente? Este primul pas care iti indica in ce directie "bate vantul". 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

Nu ma plictisesc pentru ca mai citesc una alta. 

Dupa ce m-au iritat concluziile cretine din articolul de mai jos:

cititi ceva mai amuzant dimineata, nu va incepeti ziua cu OTV-urile canadiene! va amariti viata cu tot felul de aiureli!

nu ca ar conta, dar graficul ala este pentru 2019!

si apropo, citi catateni ar trebui eutanasiati anual ca sa se faca o economie relevanta la bugetul tarii???

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări