Ungureanu Bogdan Postat Mai 23, 2022 Partajează Postat Mai 23, 2022 Din motive necunoscute, stația mea anul asta a rămas muta. Am constatat ca ic ul audio nu este alimentat. Alimentare care este data printr un tranzistor care este comandat de?.?.n inițial am crezut ca este vinovat tranzistorul și l am înlocuit, dar de fapt este ok. Dacă alimentez direct ic audio am sunet dar nu se mai oprește când fac emisie și nici la asq. Schema nu am. Are cineva idee de unde vine comanda la acel tranzistor. Am măsurat prin zona, tot dând pe emisie sa vad dacă dispare vreo tensiune, dar nimic. Mulțumesc anticipat Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2022 Partajează Postat Mai 23, 2022 Acel tranzistor ar trebui să fie în conducţie atunci când microfonul nu e acţionat, deci nu se emite.Dacă nu ai încotro şi nu-i dai de cap, se poate face o modificare luând comanda de emisie şi cu ea comandând acel tranzistor, astfel ca atunci când microfonul nu e activ să fie în conducţie, iar când apeşi pe butonul de emisie, să blochezi tranzistorul.Dar asta se poate face doar având staţia în faţă, sau având schema ei. Link spre comentariu
Ungureanu Bogdan Postat Mai 24, 2022 Autor Partajează Postat Mai 24, 2022 La emisie nu ar fi o problema ca as folosi switch ul efectiv, problema este la asq, ca nici ala nu mai lucrează. Practic când Ridicai nivelul de asq, la fel bloca acel tranzistor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum