Neagu Raul Postat Mai 21, 2022 Partajează Postat Mai 21, 2022 Bună ziua! Am ajuns în posesia unui fotomultiplicator cu amplificator tranzistorat dar nu cunosc modelul sau aparatul de unde provine. Are circuitul atașat de el și aș vrea să îl testez. Am un al doilea pe care am reușit să îl zgâriu... Am auzit că nu îi mai pot face mare lucru dar vreau să încerc să îl rezolv Zgârietura nu e adâncă dar e acolo, e și pe cristalul de scintilație. Link spre comentariu
icar Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 Vad ca ai cablajul, incearca sa ridici schema, asa o sa-ti dai seama de bornele de alimentare si semnalul. Inalta tensiune fiind de 1300V, trebuie sa fie o borna mai aparte, mai bine izolata. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Mai 22, 2022 Autor Partajează Postat Mai 22, 2022 L-am găsit, dar e sigur de 1300V? Link spre comentariu
icar Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 Tensiunea de lucru e scrisa, de obicei, pe o eticheta lipita pe soclu. In cazul tau, HV 1300. PM-urile lucreaza la tensiuni intre 900 si 1500V. Atentie!, nu cupla IT daca PM-ul si cristalul nu sunt la intuneric complet!!!!! Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Mai 22, 2022 Autor Partajează Postat Mai 22, 2022 Aha, am înțeles. Dar mai am 4 cabluri: Roșu, Negru, Alb și Galben Roșu și Negru presupun că sunt pentru alimentare iar Alb și Galben pentru semnal?? Și dacă am fire pentru alimentare, cu cât le alimentez? Link spre comentariu
icar Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 Da, rosu si negru ar putea fi pentru alimentare. Daca sonda provine de la un aparat portabil, tensiunea de alimentare poate fi 6 sau 9 volti, nu e exclus nici 12. Daca aparatul a fost fix, 12, probabil 24. Alb si galben ar putea fi pentru semnal si masa de semnal, ori semnal si vreun reglaj de prag. Incearca sa ridici schema. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Mai 22, 2022 Autor Partajează Postat Mai 22, 2022 Acum 17 minute, icar a spus: Da, rosu si negru ar putea fi pentru alimentare. Daca sonda provine de la un aparat portabil, tensiunea de alimentare poate fi 6 sau 9 volti, nu e exclus nici 12. Daca aparatul a fost fix, 12, probabil 24. Alb si galben ar putea fi pentru semnal si masa de semnal, ori semnal si vreun reglaj de prag. Incearca sa ridici schema. Din câte mi s-a spus provine dintr-un sistem fagure, o cameră de ... nu mai știu cum îi spune. Era un aparat Siemens. Ceva de genul: De unde aș putea să fac rost de schemă? Nu știu numele tubului. Link spre comentariu
icar Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 (editat) Schema o poti ridica singur. Poate proveni de la o baterie de detectori pentru monitorizare corp uman sau contaminare suprafete. Editat Mai 22, 2022 de icar Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Mai 22, 2022 Autor Partajează Postat Mai 22, 2022 La ce vă referiți când spuneți ”să ridic schema”? Să o reconstruiesc eu din ceea ce văd eu pe placă? https://imgur.com/QueaPqP https://imgur.com/5oPbem1 Link spre comentariu
validae Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 Scoaterea schemei după un circuit deja construit se cheamă ,,reverse engineering,,.I se mai zice şi ,,releveu,,.... Prima dată se identifică barele de plus şi masă, după polaritatea condensatorilor electrolitici şi tranzistorilor.Apoi se completează cu componentele active şi cele pasive, precum şi legăturile dintre ele.E o muncă migăloasă şi după prima prelevare a schemei, trebuie ,,rearanjată,, astfel încât să fie mai uşor de înţeles modul de funcţionare. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Mai 22, 2022 Autor Partajează Postat Mai 22, 2022 Aaaa, reverse engineering! Acum am înțeles. Mi-am propus oricum să încerc practica asta într-o zi deci încep de azi. Am să fac tot ce pot după care postez aici. Link spre comentariu
icar Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 (editat) Reverse engineering. Pe vremea când se vorbea romaneste, se numea sa "ridici schema dupa montaj". Sau da, releveu. E ceva de lucru si metoda e mâncatoare de timp, dar uneori e singura solutie. Poti incepe de la fire, sa vezi unde duc, poate scapi mai usor. Editat Mai 22, 2022 de icar Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Mai 22, 2022 Autor Partajează Postat Mai 22, 2022 E prima schemă făcută așa... Dacă e harcea-parcea, ăsta e motivul... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 22, 2022 Partajează Postat Mai 22, 2022 Tranzistori pnp de jos are în emitor doar 2 condesatorii. Nu cred că-i corect asa. Și pune și valorile la componente ca altfel faci treaba de doua ori cind vei cauta valorile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum