Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme panouri solare Rotex R3

Ovi S

Postări Recomandate

Salutare tututor!

Am urmatoarele doua probleme de functionare legate de sistemul Rotex (boiler + 3 panouri).

1. Pentru cei care au mai vazut sistemul, boilerul vine dotat cu un plutiror rosu, care indica nivelul apei (nu ma intrebati de unde, pentru ca nu stiu raspunsul). Ideea este ca acel plutitor scade la cateva ore dupa umplere iar eu trebuie sa repet procedura odata la doua zile (si intra ceva apa). Nu am remarcat nici un fel de scurgeri in interior, insa clar nu este normal sa inghita litri de apa in fiecare zi. Umplerea o fac in felul urmator - inchid robinetul de preaplin (cred) si il deschid pe cel de alimentare, situat deasupra lui. Problema nu e singulara, am mai gasit-o descrisa aici. Orice idee este binevenita.

2. Aceasta e o problema mai complicata - sporadic (dar in principiu cand panourile trec de 100 de grade), litera K palpaie in dreptul indicatorului TS. Cat timp se intampla asta, instalatia nu merge. Ulterior, isi revine de la sine (cel mai probabil in momentul in care scade temperatura). Situatia nu este tratata in manualul tehnic. Daca ar palpai in dreptul TR ar insemna ca senzorii sunt de vina, dar nu e cazul. De asemenea, la apasarea butonului info nu apare nici o eroare. Filmarea aici. Documentatia aici.

Orice sfaturi sunt binevenite, chiar si o constatare (in Cluj). Mersi mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovi S

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări