NICU104 Postat Mai 16, 2022 Partajează Postat Mai 16, 2022 În ultima vreme au apărut în comerț o serie de electrocasnice fără "caiet service" ceea ce îngreunează depanarea acestora chiar pentru defecte minore. Un exemplu; într-o zi în urma unui șoc de curent (întrerupere și revenire rapidă a tensiunii, sub o secundă) combina frigorifică Sharp "a tras pe dreapta" După cca. două zile căutând ce este cu fiecare circuit am găsit pe placa electronică două componente arse. O diodă înlocuită cu 1N4007 și o diodă zener înlocuită cu dz12pg, Poate nu mă apucam să îl repar dar atât la sevice cât și la alte centre prețul minim solicitat a fost între 300-450 ron. Este bine pentru două diode! A mai avut încă două defecte tot pe partea electrică. Acum are un defect la clapeta electronică situată între congeletor și frigider sub capacul din fundul combinei. Poate cineva a avut astfel de problemă cu demontatul capacului. Si poate și niște diagrame. Toate cele bune celor de aici. Nicu Link spre comentariu
validae Postat Mai 16, 2022 Partajează Postat Mai 16, 2022 Bag seamă că sunt ,,Sharp,, doar cu numele, construite în Turcia.Deşi am observat că turcii, cel puţin la televizoare ,,low cost,, lucrează de multe ori mai bine decât firme de renume ca Samsung, construiesc şi aparatură sub mărci celebre, dar în afară de nume, nu se vede nimic din ,,lucrătura,, acelor firme. Link spre comentariu
NICU104 Postat Mai 17, 2022 Autor Partajează Postat Mai 17, 2022 (editat) Este cât se poate de corect. Dar nu numai la produsele Sharp. Dar dacă luăm cazul combinei frigorifice Sharp, placa electronică (placa de alimentare) este fabricație Vestel, Turcia, cod 20BD02-6. Prima depanare am realzat-o prin "ridicare schemă" dar acum nu am reușit să găsesc diagrama (schema) plăcii și nici tabelul cu legăturile acesteia cu frigiderul (Sharp BA10IEXW2-EU) La acesta nu am reușit să găsesc nici shema electrică a frigiderului. Pe moment am probleme cu demontarea capacului din frigider și din congelator pentru a avea acces la clapeta electronică. După demontarea șuruburilor aceastea se "țin" de niște clame în spate, clame dacă le forțezi bănuesc că se rup. Am reușit să găsesc niște scheme ale plăcii de alimentare pe site-ul facultății de frigotehnie, serie 20BD02 dar nu aceea cu codul -6. Toate componentele electronice (după codul inscripționat) de pe placă au echivalente care se găsesc în țară. Editat Mai 17, 2022 de NICU104 Link spre comentariu
NICU104 Postat Mai 18, 2022 Autor Partajează Postat Mai 18, 2022 Dacă cineva a avut astfel de probleme cu combina frigorifică Sharp, și are cartea service (schemele ) pentru placa electronică (placa de alimentare) Vestel, cod 20BD02-6 și pentru combina frigorifică (Sharp BA10IEXW2-EU) și poate să mi-o transmită îl rog să mă anunțe. Între timp dacă reușesc să rezolv ceva am să postez, poate și alții au avut probleme cu aparatele "fără documentație" Link spre comentariu
NICU104 Postat Iunie 7, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2022 După căutări am reușit să găsesc documentația "plăcii de alimentre cod 20BD02-6" pe site-ul fabricii Vestel, Turcia [email protected], tel: + 90-2362332582. Aici puteți găsii documentația la toate produsele fabricate de către Vestel. Documentația este foarte bine realizată în engleză și conține atât scheme electrice și cinematice, manuale de instrucțiuni, manuale de service și multe altele. Link spre comentariu
jpS Postat Iulie 18, 2022 Partajează Postat Iulie 18, 2022 Hello NIC104, I see that you have also experienced problems with the VESTEL 20BD02-6 card on a fridge/freezer. Do you still have the technical documentation for this card and the connection diagram for the various connectors? Can you send me this documentation? This would help me in my search to repair this appliance. Thank you in advance. Greetings jpS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum