Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou solar nepresurizat la boiler cu serpentina

Alin233

Postări Recomandate

Este o idee profitabila sa leg serpentina unui boiler la un panou solar nepresurizat cu o pompa de recirculare? As putea sa acumulez mai multă căldură...  Oare merita? ( De regulă ziua nu este nimeni acasă , doar seara) Boilerul este și cu focar... La nevoie pot face foc , și este și la centrala ,o serpentina,  este un model vechi făcut......., Un panou presurizat pot pune... Dar prețul este dublu cel puțin.... , Nu știu dacă are avea o diferență semnificativă.... Căldură iarna de la soare ... Slabe șanse, stau in jud Harghita, puține zile cu soare iarna...  Mă bazez pe centrala.., Eve tual  cred că se poate baga și antigel doar că acesta este ușor coroziv depinde de garnituri... Nu prea merita cred

Evident supapa de sens,  

Termostat diferential , pompa de circulare. Și ceva robineți de alimentare .. golire...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

1

• Alin233

1

Top autori în acest subiect

Se complica situatia pe timpul iernii, cred ca ar trebui neaparat folosit un antigel. Asta-i una, a doua daca folosesti pompa inseamna ca ai presiune, deci iti trebuie un sistem presurizat! Ar fi si a treia, de luat toate masurile pentru a nu ajunge panoul ..radiator! Mai elegant, zic eu, am vazut panouri foto legate direct pe rezistenta boilerului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări