Tanase Ion Postat Iunie 12, 2022 Partajează Postat Iunie 12, 2022 Ultima realizare Si acesta Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Iunie 20, 2022 Partajează Postat Iunie 20, 2022 Dynaco cu 6p14p si 6n2p, pcb achizitionat de la colegul @Dj_Dog se aude superb sunet placut, transformatorii de iesire sunt facuti de mine dupa o schema pp raa 8k a dl Lazaroiu, bobinati spira langa spira aproximativ o saptamana ptr fiecare traf de iesire. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Iunie 28, 2022 Partajează Postat Iunie 28, 2022 La 19.06.2022 la 17:42, xdanx a spus: Interesant analizorul cu bargraf Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 6, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2022 Cu ceva timp in urma am finalizat amplificatorul. A durat cam mult constructia lui, din motive subiective si obiective. Nu am gasit o tabla buna pentru sasiu (unul de comanda ar fi fost foarte scump), asa ca m-am gindit la o placa de parchet. Am purces la treaba si, cand a fost aproape gata, mai trebuiau puse trafurile, am renuntat, ideea nu parea deloc buna. Intre timp, am gasit aici pe forum o carcasa numai buna pentru proiect, asa ca am refacut totul, dupa ce am...desfacut totul! Treaba arata cam asa. Mentionez ca singurul reglaj facut, e cel de echilibrare a tensiunilor din catozii finalelor. Cablajul pe dinauntru si exterior Si formele de unda pentru 50 Hz, sinus 1K sin si 10K sin Aceleasi frecvente, dreptunghiular Trebuie mentionat ca testele au fost facute pe difuzor, nu pe rezistenta pasiva. Nu am stiut care este sensibilitatea de intrare a amplificatorului, asa ca am mers pe 250 mV la intrare. O problema se vede in imaginile de mai sus, adica distorsionarea formei de unda, dar treaba se rezolva refacind testele pe o rezistenta de 4 ohm si incercand sa remediez deficientele. O alta problema, si destul de nasoala, e ca exista brum. Nu prea tare, dar exista. Este independent de pozitia potentiometrului, adica e acelasi, fie cu volum minim, fie cu volum maxim. Am incercat sa-i masor frecventa, nu prea am putut, dar cred ca e 100Hz. Bucla de masa nu cred sa fie, maselele, pe etaje, sunt legate, independent, la "steaua" de masa legata la minusului primului condensator din catotul redresoarei. Alimentarea filamentelor primelor doua tuburi se face separat de finale, dar nu are priza mediana, ci un potentiometrul ce are cursorul regat la masa. As zice ca exista un deficit la filtrare, vreun condensator electrolitic de filtrare, sau mai multi, cu probleme. Cam asta e treaba. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 6, 2022 Partajează Postat Septembrie 6, 2022 (editat) Arata Bine jucaria, felicitari! Raportat la brum, incearca sa pui un potentiometru de 100 r pe capetele filamentelor si cursorul la masa iar minusurile celor doi conzi de filtraj sa fie unite intrun singur punct (star ground) cu conexiuni cat se poate de scurte. Editat Septembrie 6, 2022 de sonic11 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum