icar Postat Mai 13, 2022 Partajează Postat Mai 13, 2022 Schema a fost publicata, acum vreo doi ani, de Viobio, si e cea de mai jos In anodul lui EF86 as vrea sa pun un WU-metru, cu tub EM84, adica schema de mai jos. Rugamintea, pentru cei mai priceputi ca mine, pot cupla WU-metrul in punctul indicat? Intreb asta pentru ca mi-e tema ca impedanta de intrare a WU-metrului sa nu deranjeze buna fuctionare tubului EF86, deci a amplificatorului. Daca nu, care ar fi o solutie viabila de conectare? Eu ma gindeam la iesirea trafului de iesire. Multumiri. Pentru restul (constructie practica si niste rezultate, chiar si la urechimetru), in curand. Link spre comentariu
icar Postat Mai 13, 2022 Autor Partajează Postat Mai 13, 2022 Multumesc. Dar...alta solutie? Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 13, 2022 Partajează Postat Mai 13, 2022 http://boginjr.com/electronics/lv/magic-eye/ Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Mai 13, 2022 Partajează Postat Mai 13, 2022 Merge pus la iesire ptr difuzor, in apliful meu asa am facut si merge frumos Acesta e ampliful facut de mine in pp cu 6p3s-e Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Mai 13, 2022 Partajează Postat Mai 13, 2022 (editat) Acelasi amplificator dar cu em800 Editat Mai 13, 2022 de Tanase Ion Link spre comentariu
icar Postat Mai 14, 2022 Autor Partajează Postat Mai 14, 2022 Usiliteli, solutia e buna. Am un modul preamplificator, kit de la Sigmanortec, pe care ma gândesc sa-l folosesc, preluând semnalul de la intrare. Dar mai inainte o sa incerc si varianta adoptata de @Tanase Ion si daca merge, ramâne asa. Multumiri pentru sugestii! Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 14, 2022 Partajează Postat Mai 14, 2022 Posibil sa fie necesara eliminarea R de 150k si de 470k... Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 14, 2022 Partajează Postat Mai 14, 2022 Cum spune si @Rammstein nu are rost sa complici situatia cu acel kit si oricum te intereseaza raspunsul etajului final, nu al sursei de semnal. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Mai 14, 2022 Partajează Postat Mai 14, 2022 (editat) Merge si asa ceva scuzati cablajul La finalul filmuletului.este si schema Si iata ceva care este inca in lucru si in teste Editat Mai 14, 2022 de Tanase Ion Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Mai 14, 2022 Partajează Postat Mai 14, 2022 (editat) Ptr fiecare tub este schema ca in vu-metru em84 Editat Mai 14, 2022 de Tanase Ion Link spre comentariu
icar Postat Mai 14, 2022 Autor Partajează Postat Mai 14, 2022 @Rammstein, multumesc pentru indicatii. Renuntasem si eu la ideea legarii la intrare, tocmai pentru ca arata starea semnalului la intrare, nu dupa amplificare. @sonic11, da asa e. @Tanase Ion, am retinut schema. Inca o data, multumiri tuturor pentru interventii. Link spre comentariu
icar Postat Mai 14, 2022 Autor Partajează Postat Mai 14, 2022 (editat) Am eliminat rezistentele de 150k si 470k, condensatorul l-am lasat. Am cuplat WU-metrul la iesirea difuzorului. S-a dovedit ca tensiunea alternativa e prea mica, doar cu volumul la maxim se acopera cam jumatate din partea "neagra" . O sa fac schema lui @Tanase Ion Editat Mai 14, 2022 de icar Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 14, 2022 Partajează Postat Mai 14, 2022 VU-metrul meu este conectat pe intrare si este calibrat pentru indicatia maxima la puterea maxima de iesire, in acest fel stiu cand semnalul de intrare este prea puternic sau prea slab si pe de alta parte arata mai bine o indicatie luminoasa mai ampla, decat una anemica. Altfel spus, este calibrat pe gama dinamica maxima a semnalului de intrare, nu dupa puterea de iesire. Tine de preferinta fiecaruia pana la urma. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Mai 14, 2022 Partajează Postat Mai 14, 2022 La 13.05.2022 la 13:49, icar a spus: Schema a fost publicata, acum vreo doi ani, de Viobio, si e cea de mai jos In anodul lui EF86 as vrea sa pun un WU-metru, cu tub EM84, adica schema de mai jos. Rugamintea, pentru cei mai priceputi ca mine, pot cupla WU-metrul in punctul indicat? Intreb asta pentru ca mi-e tema ca impedanta de intrare a WU-metrului sa nu deranjeze buna fuctionare tubului EF86, deci a amplificatorului. Daca nu, care ar fi o solutie viabila de conectare? Eu ma gindeam la iesirea trafului de iesire. Multumiri. Pentru restul (constructie practica si niste rezultate, chiar si la urechimetru), in curand. Condesator de 0,1 micro inseriat pe cursor semireglabilul de 500k si eliminate rezistentele de 150k si 470k de pe partea de intrare si va merge ceva mai simplist. Mai multe detalii putem vb in mp, eu "m-am jucat mult cu aceasta lampa" si sunt mici secrete la ea cum ar fi de ex. indicarea unui em84 em87 em800 este doar o indicare informativa si NU o imdicare precisa, deaceia 2 lampi em84 em87 sau em800 nu vor indica identic chiar daca sunt nos, acelasi lot, sau de acelas grad de uzura tot vor fi mici diferente, ca sa se poata rezolva si aceasta problema se mai pune un semireglabil de 470k sau 500k pe pinul cu deflexia (palnia metalica) care se poate regla si deschiderea maxima a celor doua benzi luminoase, cum am zis sunt multe "schepsisuri" la aceasta lampa Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 15, 2022 Partajează Postat Mai 15, 2022 Indicatiile vu-metrelor in general sunt pur orientative, cu atat mai mult al unuia executat cu lampi. Toata treaba este să-ți placa cum reactianeaza in roprt cu semnalul audio, nu conteaza de unde injectezi semnal in vu-metru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum