Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avanti kappa profesionale

dan cod

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

8

• YO9IBC

3

• grosu99

3

• yo3fhm

1

Top autori în acest subiect

Daca apesi pe butonul de emisie si apare BUSSY innseamna ca mai e cineva pe frecventa,statie cu CTCSS si nu poti emite.Daca ai squelch care se poate deschide o vei auzi...sau daca stii codul !

Link spre comentariu
Acum 1 oră, grosu99 a spus:

Daca apesi pe butonul de emisie si apare BUSSY innseamna ca mai e cineva pe frecventa,statie cu CTCSS si nu poti emite.Daca ai squelch care se poate deschide o vei auzi...sau daca stii codul !

Nu trece în emisie(consumul rămâne tot 280mA ca pe recepție) 

Până am schimbat finalii nu apărea bussy. (finali de la farnell, deci bănuiesc ca sunt ok) 

Link spre comentariu
Acum 26 minute, grosu99 a spus:

Pai nu intra....acum nu e imposibil sa mai fie si altceva...poate mai sunt si alte pareri

Și ce pot face sa meargă? 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, YO9IBC a spus:

Ce finali erau in ea si ce s-a montat?

FQP13N10 și am montat exact asa ceva cum am zis mai sus luați de la farnell. Înainte probasem cu alt feturi dar emitea slab. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, YO9IBC a spus:

Mai sus scrie ca nu trece in emisie. Cum ati determinat ca emitea slab cu alti finali?

Adică am stand cu care lucrez și îmi spunea ca are purtătoarea 27.225 și emitea 2w.

IMG-20220513-143845.jpg

Plus ca îmi arat ca trece pe TX. Acum când apăs emisia apare BUSSY. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, YO9IBC a spus:

Teoretic nu ar avea vreo treaba faptul ca are sau nu finalul montat....

Așa este. Nu știu dacă are vreun reset general sau ceva sa îl scot din starea asta de bussy. 

Link spre comentariu
1 hour ago, dan cod said:

Așa este. Nu știu dacă are vreun reset general sau ceva sa îl scot din starea asta de bussy. 

Salutare,

N-am gasit vreo schema ca sa ma pot zgâi nitel prin ea, dar ma gandesc sa nu existe vreo bucla care sa determine in vreun fel prezenta/functionarea finalelor si in lipsa lor, sa tina procesorul blocat. Daca a functionat cu alti finali, e foarte posibil ca teoria de mai sus sa fie valabila. 

As incerca macar de proba sa montez finalii cu care a functionat cat de cat si sa verific daca mai trece in emisie si eventual daca scoate tot acei aprox. 2W . 

In caz afirmativ, ori gasesti schema ori scoti schema etajului final si incerci sa determini calea prin care procul e anuntat de prezenta finalilor. 

Daca e adevarata presupunerea mea de mai sus (asta, trecand peste propria-mi convingere ca "assumption is mother of all fuckups" ), m-as uita sa vad daca nu cumva tensiunile de bias ale tranzistoarelor (ptr ca e final liniar) intorc vreun semnal in vreun fel sau altul care ar putea astfel semnaliza starea de prezenta&functionare cel putin a acestora, iar in caz contrar, sa invalideze posibilitatea de a trece pe emisie. 

Repet, e doar o idee. Nu am verificat-o practic pe vreo statie. Suspectez ca la transceiverul meu IC-7300 exista un astfel de sistem, dar nu m-am ostenit sa sap in schema mai departe de zona PA unit. Daca ideea mea e proasta, imi cer scuze, dar cine stie - daca ar putea fi de folos, m-as bucura. 

Cu bine,
Cezar

Link spre comentariu

Voi încerca și cu  acei finali deși nu cred ca va merge. Nici nu se alimenteaza finalii când apăs emisia. Acolo este un tranzistor TIP36 care face aceasta tensiune. Bineînțeles ca o schema ar ajuta mult. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări