Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare piesa

Postări Recomandate

Salutare.. am o consola Numark 4trak  la care nu imi merge placa de sunet interna... la o verificare mai atenta am vezut ca am. lipsa + - 12  din circuitul din poza...

Ce piesa credeti ca este? si cum as face o sursa +- 12 di  12 v continuu  ca banuiesc ca integrat ca cel de pe placa nu gasesc ... multumesc

https://postimg.cc/gallery/wxLWhcD

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djmaxxx

6

• iuliantv

4

• draku

3

• dumitrumy

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc de raspuns ... sper sa gasesc pe undeva ..... 

Se poate inlocui cu ceva de pe piata noastra ?

Editat de djmaxxx
Link spre comentariu

Cine a dezlipit dioda din poza si de ce?

In momentul acesta, daca integratul era functional oricum acum sint sanse mari sa se fi defectat. Acolo nu ai de schimbat o piesa si sa mearga. Slabe sanse sa mearga asa. Ai de facut o depanare mai avansata, eventual si cu osciloscop pt ca asa ceva se foloseste la surse in comutatie.

Surse integrate din 12V la +/-12V sint mai multe variante dar nu-s tocmai ieftine, totusi care ar fi scopul pt ca integratul este o sursa BUCK - coboritoare  !?!

Dioda e simplu de inlocuit. E cel mai probabil o dioda Schottky, dupa dimensiunile fizice probabil de 1-2A, maxim necesar 3A. Dar scoaterea diodei din circuit (cum vad in poze) si alimentarea circuitului distruge instant integratul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Daca era functionala nu mai umblam la ea.. . pe iesiri se aude un brum si muzica distorsionata...

intre gnd si - 12 v era aproape scurt o rez de 39 ohmi si de +12 v la gnd vreo 130 ohmi... nestiind ce integrat este am presupus ca e vreo dioda in scurt... dar si cu ea in circuit la fel se manifesta... consola se alimeteaza la 12 volti..  are si mixer independent, +- 12 alimenteaza amp operationale ... 

Editat de djmaxxx
Link spre comentariu

Pare a fi circuit integrat, nu tranzistor. Sursa de 3,3V cumva ?  E notat "U4" ca si celelalte integrate, nu cu "Q" cum e un tranzistor in poza aia.

Link spre comentariu

integrat   , tranzistor ... nu am gasit nimic ... asa iclin sa cred ca este  o sursa de 3,3 ... alimenteaza un procesor de sunet   de la o consola usb ... 

Link spre comentariu

Salut, sa nu mai deschid in alta parte, ce integrat este cel din imagine? Multumesc.

17mb.png

>>>>>>>>>>>>>>>

EDIT: asta am gasit pe net, dar parca difera marcajul.

1498-marcare.png

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Am incercat cu 2 surse in serie si rezistenta de 6,8R dar fara radiator se incalzesc de nu poti tine mana pe ele:

lr11.jpg

Link spre comentariu
La 24.05.2022 la 20:32, iuliantv a spus:

:scarpin

IADUE e marcajul si corespunde 

IADUE 1ADUE ADUE MP1498DJ MP1498 MP1498DJ-LF-Z SOT23-8

Nu mai face pe corectul dupa ce ai editat de doua ori. Crezi ca am scris ca nu stiu sa caut? Am zis insa sa-l ajut mai rapid pe colegul care a venit cu placa, poate venea raspunsul de pe forum inainte sa gasesc eu cu google. Este un om cu doua acidentari la acelasi picior, unul de circulatie si unul de munca si traieste ca si voi din depanari. El nu are timp de forum si incerc sa-l mai ajut eu cu cautatul pe calculator. Asa ca nea Iuliane nu mai fa asa pe desteptul, ca doar nu esti Ahile. Doamne fereste, intro zi o sa fii si tu in neputinta si o sa vezi ce inseamna un pic de ajutor.

Cautarea a fost doar in 2 pasi dar a fost recomandat si forumul nostru unde cineva a scris ca a avut neplaceri cu MP1498 cumparat din Romania.

cautare12.jpg

Link spre comentariu
Acum 3 ore, dumitrumy a spus:

Nu mai face pe corectul dupa ce ai editat de doua ori. Crezi ca am scris ca nu stiu sa caut? Am zis insa sa-l ajut mai rapid pe colegul care a venit cu placa, poate venea raspunsul de pe forum inainte sa gasesc eu cu google. Este un om cu doua acidentari la acelasi picior, unul de circulatie si unul de munca si traieste ca si voi din depanari. El nu are timp de forum si incerc sa-l mai ajut eu cu cautatul pe calculator. Asa ca nea Iuliane nu mai fa asa pe desteptul, ca doar nu esti Ahile. Doamne fereste, intro zi o sa fii si tu in neputinta si o sa vezi ce inseamna un pic de ajutor.

Cautarea a fost doar in 2 pasi dar a fost recomandat si forumul nostru unde cineva a scris ca a avut neplaceri cu MP1498 cumparat din Romania.

cautare12.jpg

nene ti-e råu,nu de alta dar ce am editat ,a fost din simplu motiv cå ai postat ,ajutor identificare pieså,dar nu ai spus din ce e bucata de cablaj din pozå ,dupå care reintrånd pe forum am våzut ceea ce ,ori nu våzusem de prima oarå in postare,ori cum se vede si din postarea dumitale,a fost si ea editatå,si era editatå poza cu modelul placii ,ori chiar mi-a scåpat mie,dupå care m-a pus ala cu coarne så incerc så te ajut,am descarcat schema unde nu am gasit nimic,dupå care alte cåteva minute pierdute pe forumuri, discutii,am aflat ca e ceea ce ai gasit si dumitale,dar nelamurirea dumitale era cå are altå notatie pe ic-ul ars,si am comparat poza ta si am vazut ca e iadue cu gaurå dupa I,dar ce sa.i faci cånd te månåncå in ,,ciur,, si vrei så ajuti si sa-ti pierzi ceva minute inutil,asa påtesti

te-am injurat cumva ? de te-ai aprins asa ,oare de ce e posibilå editarea unei postari ,doar pentru cei ca tine sau ,,borcånatul,, de la Buzåu? sau pentru toatå lumea?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Intreb tot aici, ca sa nu mai deschid alt topic.

Are idee cineva ce este piesa din poze?

O am de foarte multi ani prin cutii, nu stiu de unde provine, nu are inscriptii, nu stiu daca este o piesa de sine statatoare sau parte din altceva.

20220605_161926.jpg

20220605_161932.jpg

20220605_161955.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări