Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recirculare apa calda menajera boiler cu vana antioparire

piratu2ro

Postări Recomandate

Aduc si eu in discutie urmatoarea problema: Am un boiler la care am montat o vana antioparire, darorita faptului ca apa se raceste pe conducte si pana ajunge iar apa calda la robinet trebuie sa curga ceva apa, am decis sa fac un circuit de recirculare a apei calde menajere.

Aici apare problema unde as vrea sa va cer parerea, cand pompa va incepe sa recircule apa de pe coloana de apa calda vana antioparire va regla temperatura apei catre consumatori dar oare va putea face acest lucru pentru ca este nevoie de apa rece ca sa coboare temperatura iar eu ne avand consum apa rece nu va putea intra in circuit pentru a regla temperatura.

Daca este cineva care are asa ceva montat astept cu drag sfaturi pentru realizarea si functionarea corecta.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• draku

1

• yo9hrb

1

• doru3160

1

• piratu2ro

1

Top autori în acest subiect

Dar cate sute de metri de teava ai de la boiler la robinet? Nu prea se justifica, ai consum mare: pompa, care va trebui sa mearga, si rezistenta boilerului, care va trebui sa suplineasca pierderea de caldura pe traseu. Nu pare mare, dar, 24 de ore, 30 de zile, se aduna. Apa e mai ieftina.

Recircularea se face la blocuri in sistem centralizat, unde ai sute de metri intre bloc si punctul termic.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, yo9hrb a spus:

Recircularea se face la blocuri in sistem centralizat, unde ai sute de metri intre bloc si punctul termic.

Poate la constructiile noi, ca la cele comuniste, iti crestea barba pana venea apa calda, daca stateai la un etaj mai sus, asa, pe la 8 sau 10. Si la centrale de apartament mai cu staif, ai functia confort, care iti recircula apa de la chiuveta baie pana la centrala. Asta binenteles inseamna inca o teava de la baie la centrala, plus consumul aferent, acel circuit fiind mentinut permanent la o temperatura prestabilita, fie ca ai consum, fie ca nu. Deh, comod dar costa. 

Eu am rezolvat problema asta cu un boiler electric de 10 l. Mi s-a parut solutia cea mai economica pt a avea apa calda instant, dar la consum mic. Daca am nevoie de mai mult, dau drumul circuitului din centrala.

Link spre comentariu
16 hours ago, piratu2ro said:

Aduc si eu in discutie urmatoarea problema: Am un boiler la care am montat o vana antioparire, darorita faptului ca apa se raceste pe conducte si pana ajunge iar apa calda la robinet trebuie sa curga ceva apa, am decis sa fac un circuit de recirculare a apei calde menajere.

Aici apare problema unde as vrea sa va cer parerea, cand pompa va incepe sa recircule apa de pe coloana de apa calda vana antioparire va regla temperatura apei catre consumatori dar oare va putea face acest lucru pentru ca este nevoie de apa rece ca sa coboare temperatura iar eu ne avand consum apa rece nu va putea intra in circuit pentru a regla temperatura.

Daca este cineva care are asa ceva montat astept cu drag sfaturi pentru realizarea si functionarea corecta.

Multumesc

Pui un termostat pe teava si opresti pompa de recirculare la o temperatura mai mica decat cea la care este reglata vana respectiva, astfel incat sa sa nu intre in actiune si sa aiba nevoie de apa rece...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări