Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema AVR model : M25FA809A

Postări Recomandate

poate are cineva vreo schema a lui. e dintr-un generator de 45Kw fabricatie 1991.

as pune altul, dar nu am gasit inlocuitor. 

e turnat in rasina, dar as putea incerca sa dizolv rasina in ideea de al reconditiona . 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dacă e rășină epoxidică nu o veți dizolva decât cu acid, dar astfel dispare și circuitul protejat de ea.Eu am desfăcut așa ceva cu bormașina și un burghiu de 3-4mm.Efectiv dai cu atenție găuri apropiate printre componente, apoi cu un șpiț rupi rășina dintre găuri în bucățele.Dacă se smulge cu componente cu tot, desfaci cu grijă rășina notând valoarea sau tipul componentei și poziția ei pe placă folosind un marker subțire.Scoți schema prin inginerie inversă, e relativ simplă.De obicei sunt două punți redresoare, un comparator cu diodă Zenner și un circuit tranzistorizat simplu ce comandă un mosfet de putere care alimentează bobina de excitatie a generatorului.O schemă generică de Honda 5500 există pe net, o puteți folosi ca sursă de inspirație.Probabil doar ceva valori vor fi diferite, funcție de puterea generatorului....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări