yo9hrb Postat Mai 8, 2022 Partajează Postat Mai 8, 2022 Am niste placi din RTM-uri. Ele contin niste rezistori mai ciudati, paralelipipedici, cam 5x5x10mm. Se vad in poza. Este ceva de capul lor? Merita recuperati? Multumesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 8, 2022 Partajează Postat Mai 8, 2022 Asa stiu ca sunt foarte bune in locuri speciale unde nu trebuie sa aiba inductanta (sau minima posibil) .... Foarte bune pt radioamatori. Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 8, 2022 Partajează Postat Mai 8, 2022 Sunt rezistori cu carbune,similari cu cei rotunzi dni RTM_uri (ma rog,cilindrici ). Sunt buni ! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 8, 2022 Autor Partajează Postat Mai 8, 2022 OK, multumesc. Recuperare scrie pe ei. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 8, 2022 Partajează Postat Mai 8, 2022 (editat) Sunt rezistoare de volum (carbon composition resistors si mai nou ceramic composition resistors, AKA cermet). Exceptând inductivitatea f. redusa si capacitatea de a suporta impulsuri, au performante modeste. Procesul de fabricatie nu permite tolerante mici. Producatori mai cunoscuti: Ohmite, Kamaya, TE connectivity. Editat Mai 8, 2022 de franzm Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 Le masori inainte de a le folosi ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 eu am trait 4 decenii cu parerea ca rezistentele de volum au tolerenta mai mare din fabricatie, dar sint de zgomot redus! se pare ca am fost in eroare totala! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 aveam si eu citeva, deci le pot arunca? la fel sint si cele rotunde din RTM? care o fi fost logica folosirii acestora, pentru ca ulterior au fost inlocuite cu rezistoare de la IPEE si nu am remarcat diferente? Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 Aproape o jumătate de kg de astfel de rezistențe....dacă vă trebuiesc spuneți!....scriu y08tot pe ele!....bineînțeles gratis, doar transportul va trebui plătit... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 9, 2022 Partajează Postat Mai 9, 2022 exact dupa principiul asta am adunat si eu tot felul de prostii! acuma ma gindesc cum le vor cara urmasii la gunoi! bine, fiul meu fiind ecologist convins, le va preda unei firme de reciclare, de unde, desigur, vor ajunge iar in circulatie! Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 10, 2022 Partajează Postat Mai 10, 2022 Nici nu stii cate invidii ai starnit cu achizitia asta ! Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 10, 2022 Partajează Postat Mai 10, 2022 Rezistoarele cu carbune Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 10, 2022 Autor Partajează Postat Mai 10, 2022 YO8TOT, faci cinste. Daca nu intrebam eu, neam de neamul tau n-avea rezistoare cu carbune Daca mai vrei mai am si eu, dar pe placi. Mie imi plac alea "patrate". Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 11, 2022 Partajează Postat Mai 11, 2022 Aastia sunt misto ca pot fi "trimerati " cu pila. Creste valoarea daca nu ma insel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum