Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie pentru aspirator robot

Postări Recomandate

Buna ziua. Am achizitionat de la cineva un aspirator robot Eufy Robovac L70 Hybrid si nu am stiut ca nu are bateria in el. Nu gasesc ce model este, de unde as putea cumpara o baterie si stiu doar ca este de 14,4V la 5200mA. Acum ce nelamurire am. Daca sa zicem ca am gasit pe olx un model de baterie pentru robot aspirator xiaomi care are aceeasi tensiune si amperaj, mufa de conectare identica si mai si intra in locasul aspiratorului meu (asta sper), ar putea sa nu fie recunoscuta, sa nu mearga sau sa existe orice alta problema? Ce alternative as avea? Va multumesc.   https://postimg.cc/gallery/6yxQXcj      Dacă am văzut bine modelul bateriei, ar trebui sa fie M26-4S2P iar cea găsită de mine pe olx, poza cu portocaliu, ar fi de la xiaomi BRR-2P4S. Acolo văd 4S2P și aici 2P4S. 

Editat de alex26
Adaugare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu aş risca cu altă baterie, fiindcă dacă are un modul BMS dedicat, poate să nu fie recunoscută.

Ca să te convingi, încearcă să alimentezi robotul prin două fire cu un alimerntator la tensiunea nominală.Dacă funcţionează aşa, poţi pune orice acumulator care încape şi respectă specificaţiile tensiune/capacitate.Am reparat un singur aspirator robot până acum, iar acela a mers şi alimentat cu fire în locul acumulatorului.Am făcut testul acesta fiindcă nu eram sigur pe acumulatorul lui, dar defectul s-a dovedit a fi la motoarele de la roţi.

Link spre comentariu

Am încercat ce a spus dl Validae dar nu a mers. Am făcut rost de o baterie de huawei de aceeași tensiune și amperajul și care din ce am citit eu s-ar

fi potrivit. Din păcate când încerc sa alimentez robotul, zice charging apoi imediat battery S1, battery air și mai zice ceva de

consultare manual. Am conectat + și - și celelalte 2 fire le am

si inversat și tot nu vrea. 

Link spre comentariu

Asta înseamnă că nu recunoaşte bateria, care ar trebui să ,,comunice,, cu controllerul de încărcare.Trebuie să găseşti o baterie originală chiar defectă, de la care să iei BMS-ul şi să-l muţi pe acumulatorul nou.Altfel ar trebui făcute modificări la robot ce necesită destul de mult timp şi ce comportă şi riscuri, pentru a putea folosi o altă baterie.Asta pentru că trebuie ,,păcălit,, controllerul robotului că bateria e originală şi OK.Şi e posibil să nu prea existe informaţii pe net despre aşa ceva...

Link spre comentariu

Dar pe cel care ţi l-a vândut, nu l-ai întrebat dacă a avut baterie ? Şi dacă o mai are, măcar defectă ? Ar fi aberant să dai 1400 Lei doar pe baterie, probabil ai ajunge la preţul unuia nou cu cât oi mai fi dat şi pe robot.Care a fost o ţeapă mare, între noi fie vorba.....

Link spre comentariu

Bateriile astea inteligente, care comunica cu consumatorul, de obicei nu suportă sa scoti electronica de pe ele si sa o conectezi la alti acumulatori. Am vazut asa ceva la laptop-uri, la toate filetantele si masinile de gaurit cu acumulatori Li-Ion,  cele de firmă. Nici nu primesc asa ceva in service, de obicei e.munca in zadar. Eu personal am scapat de pe la 3 m inaltime un acumulator Bosch, acum trebuie sa-l incarc separat, pe sursă, incarcatorul original nu-l recunoaste. In urma socului suferit s-a desfacut o conexiune dintre elemenți.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări