Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie Amplificator Kenwood KR V6080

stefan94stefan

Postări Recomandate

Va salut !

Daca este cineva din Bucuresti si ma poate ajuta cu reparatia acestui amplificator( contra cost bineinteles) Kenwood KR V6080, problema este descrisa in videoclipul atasat, a functionat normal cu o seara in urma ,nu a fost abuzat plus ca are si racire activa cu ventilatoare montate de mine iar urmatoarea zi a aparut aceasta problema :

https://drive.google.com/file/d/1cOvDcZZI1IIaxLuAztwYTJhiQnQ4HVMe/view?usp=sharing

Atentie trebuie preluat de la locatia mea(Jilava,Ilfov) si predat inapoi , costurile sunt suportate de catre mine prin transfer bancar !

Multumesc ! Va rog sa ma contactati in privat !

Editat de stefan94stefan
adaugare informatii
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

6

• Marian

3

• validae

1

Se aude si pe radio dar foarte incet  cu volumul la maxim ca nu am conectat antena .

Il pot trimite si prin curierat daca ma puteti ajuta , cred ca este de vina potentiometrul ca am incercat sa il deconectez find cu cablaj separat si cand l-am pus la loc dupa ce am curatat de praf s-a auzit ok pt cateva secunde iar apoi distorsiona din nou. 

Link spre comentariu

6853684000_1379941329.jpg

Mie mi se pare totusi predominant THT.

Daca sunt probleme pe partea de procesare semnal e greu de reparat, dar macar o constatare ar merita incercata, se poate verifica injectand semnal direct pe intrarile amplificatoarelor, daca asa se aude ok atunci e bai pe partea de semnal, daca nu se aude nici asa ok atunci e bai pe partea de amplificare.

Invers, se preia semnal de pe intrarile amplificatoarelor si se duce la alt amplif, eventual cu acel amplif se preia semnal din diferite puncte si se urmareste unde dispare distorsionarea, etc...

Alta varianta ar fi generator sinus pe intrari si osciloscop cu care se sondeaza in diferite puncte pe traseul semnalului si se urmareste unde sinusoida se deformeaza. 

Etc...

Solutii de diagnosticare deci sunt.

Link spre comentariu
12 hours ago, Rammstein said:

https://www.hifiengine.com/manual_library/kenwood/kr-v6080.shtml

De ce nu vrea nimeni să depaneze așa ceva, in primul rand este un aparat foarte complex și vechi, are o liotă de componente SMD, microprocesoare care dacă sunt pârlite..... aparatul poate deveni doar donator de piese . 

Aceste aparate sunt foarte ieftine sh, cel de față nu este nici mare sculă, valoarea lui de piață dacă ar funcționa ar fi de 350...400lei, o depanare, dacă se mai poate depana, poate costa mai mult decât valoarea lui. 

Nu este vorba ca ar fi mare scula doar ca nu as vrea sa il arunc . 

A fost cumparat cu 200 lei acum 7 ani , nu am nimic de pierdut .

Daca cineva este dispus sa incerce o diagnosticare / reparatie astept mesaj cu o adresa. 

Multumesc !

Editat de stefan94stefan
Link spre comentariu

Am uitat sa mentionez ca si pe iesirea pentru casti tot distorsionat se aude .

Editat de stefan94stefan
Corectare greseala
Link spre comentariu

Salut.

Am primit azi amplificatorul si era normal sa se auda nasol, sinusoida era convertita intr-un soi de trapez rotunjit la colturi, dar s-a rezolvat. 

Ceva probleme la un regulator auxiliar de 15V.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări