Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop

boku

Postări Recomandate

asa e cu intrarea osciloscopului,cum si la un aparat analogic,daca "ii pui in fata"un amplificator super performant,obtii ceva mai bun decat orice microampermetru :rade: Raman la ideea ca pt casa o scula simpla si robusta e mai usor de facut si folosit decat una supersofisticata pe care nu reusesti(decat f rar,probabil)sa o folosesti la adevarata valoare(aici tre sa-i dau dreptate lui Mosu Tuti :da ) spor!!nu am idee de ce l-a luat de 2 ori :nebun:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

9

• doru3160

5

• Blind

2

• boku

2

Top autori în acest subiect

am uitat de linkul ?sta: http://members.tripod.com/michaelgellis/scope.html?i gagiu' mai are ceva... interesant!!! :nas: e aici: http://members.tripod.com/michaelgellis/68hc11.html

varianta de pe http://members.tripod.com/michaelgellis/scope.html mi se pare interesanta si oarecum abordabila,da un dublu spot,nu e cam mult pt tubul ala?are dimensiune cam mica,doar sa folosesti un singur spot...eu tin minte ca multe proiecte din dorinta de a iesi perfect...au esuat,au fost abandonate pe parcurs,din cauza ca am incercat sa scot super scule de la bun inceput,dupa aia mi-a cam trecut si acum altele sunt prioritatile cand plec la drum cu un proiect-simplitate,fiabilitate,versatilitate,reproductibilitate...si nu in ultimul rand,suportul material pe care tre sa-l pun la bataie :rade: posibil sa te hotarasti si tu la ceva...pe baza schemei de OT01 care ti-am trimis-o,cu mici modificari pe intrare Y(si ceva pe X)cred ca poti lejer sa mergi pana in 8-10MHz,da fiecare are standardele lui...succes si sa vad poze la trasa cat mai curand :da
Link spre comentariu

mai e ?i problema reglajului... cred c? osciloscopul o s? "m? oblige" ?i la un generator de func?ii cu frecven?a maxim? cel pu?in egal? cu frecven?a maxim? citibil? de osciloscop...am de unde împrumuta al doilea osciloscop ca s? reglez generatorul, deci nu e o mare problem?... problema sigur vor fi bobinele...?in îns? vag minte de o schem? care folosea un generator dreptunghiular pe cuar?, ?i care avea ni?te circuite comutabile de formare a semnalelor sinusoidale ?i triunghiulare (m? rog, "dinte de fer?str?u"), pe baza semnalelor deptunghiulare... asta m-ar scuti de bobine...teoretic vorbind, a? putea ?i apela la multiplic?ri de frecven??, îns? mi se pare mai greu de rezolvat o asemenea schem? în regim de amator...dac? ob?in un osciloscop capabil s? citeasc? corect forme de und? de maximum 5 Mhz, ar fi bine, dac? e vorba de 10 mhz e perfect, îns? din câte am în?eles pân? acum, trebuie f?cute circuitele de la început pentru frecven?a maxim?... nu merge cu diviz?ri, etc. la intrare...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

pomeneam mai sus de o schem? de miniosciloscop catodic, din tehnium...eu aveam doar partea final? a articolului, ?i altcineva de pe forum avea prima parte...le-am adunat, a?a c? în attach ave?i jpg-urile necesare, cui vrea s? studieze sau s? modifice schema pentru alt tip de tub, eventual, alt? plaj? de m?surare.discu?ia de la diy este aici: viewtopic.php?f=14&t=35760&start=45

Link spre comentariu

In revistele Tehnium editate de Serban Naicu este un proiect de osciloscop cu tranzistori ,complet (schema ,cablaje ,carcasa ,reglaje ),dar nu am toate revistele .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

citind colec?ia scanat? a lui nenea tehnium în c?utare de... alt? schem?, am descoperit în num?rul 5 pe 1991 schema unui osciloscop catodic tranzistorizat, având ca autori pe A. ?i C. L?z?roiu...am s? extrag azi din pdf-uri paginile care intereseaz?, ?i am s-o adaug aici, ca arhiv?... mai ales c? se sus?ine c? circuitele ofer? o l??ime de band? de maximum 5 Mhz, cu o sensibilitate între 10 mV ?i 50 V, ?i o impedan?? de intrare de 1Mhz/35pF...plus c? are un comutator de intrare care permite vizualizarea a 2 canale...tubul folosit este 996W, dar se sus?ine c? se poate folosi ?i ceva gen B7S2... sau orice tub cu caracteristici nu mai mari/mici de 20% din parametrii tubului 996W...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări