Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor magnetic

alexman

Postări Recomandate

Va salut cu respect,

Am gasit video asta si as vrea sa fac acest montaj:

Iar aici la min 1.54 il vedeti functional:

Dupa cum se obs, sint 2 bobine pe post de motor(poate era mai bine electromotor-o sa vad...) si restul capteaza si transforma energia magnetica in curenti indusi necesar primelor 2.

Din experienta voastra, cam ce grosime sa aiba sarma de cupru a bobinelor?0.1?Aproximativ.

L-a mai facut cineva de aici?Cu ce rezultate?

Multumesc

Editat de alexman
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

4

• sesebe

3

• Vlad20

3

• alexman

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
1 hour ago, alexman said:

cam ce grosime sa aiba sarma de cupru a bobinelor?0.1?

Nu prea groasa. Ca sa aiba loc si o baterie si un montaj electonic prin bobinele alea.

Link spre comentariu

sârma pare a avea 0,2-0,25mm. Şi nu are baterie sau montaj electronic în ea. În schimb e alimentată pe sub masă prin inducţie. Se vede că atunci când o mută spre stânga, ca să pună lampa în locul ei, că turaţia la discului începe să scadă. La fel au făcut şi cu lampa. Are o bobină în picior. Tot la fel se întâmplă şi cu acel transformator care alimentează acel montaj. Ăştia tocmai au descoperit încărcarea wireless.

Link spre comentariu

Din păcate mulți pică în plasa ,,inventatorilor,, de sisteme tip Perpetuum Mobile.Se vede că nu s-a dat atenție materiei numită Fizica...

Link spre comentariu
Acum 6 ore, alexman a spus:

cam ce grosime sa aiba sarma de cupru a bobinelor

Cam cât o carte de fizica, clasa a VIII-a.

Eventulal, incearca si asta.

Link spre comentariu

Din multele fakeuri studiate, m-am oprit asupra acestuia pentru ca mi-a placut ideea.La asta desigur ca incerc sa adaptez si sa adaug alte chestii pana imi iese ceva...De ce va limitati la acest montaj fie el si fake?Putina creativitate nu v-ar strica.... Dar noi romanii avem talentul sa  dam cu pietre in cei ce incearca ceva, fie el si fake-desi si de aici se invata cate ceva...Asa tot sa ne contram nu ajuta la nimic. Multumesc celui care a apreciat grosimea sarmei, ca doar asta vroiam.In rest sint doar vorbe si pietre...O zi buna

Editat de alexman
Link spre comentariu

La ce naiba sa te chinui sa faci un montaj fake, care ORICUM NU VA FUNCTIONA! Sa experimentezi...ce?

Da, atunci când habar n-ai de legile fizicii, vorbele par pietre! 

Link spre comentariu
1 hour ago, alexman said:

Din multele fakeuri studiate, m-am oprit asupra acestuia pentru ca mi-a placut ideea.La asta desigur ca incerc sa adaptez si sa adaug alte chestii pana imi iese ceva...De ce va limitati la acest montaj fie el si fake?Putina creativitate nu v-ar strica.... Dar noi romanii avem talentul sa  dam cu pietre in cei ce incearca ceva, fie el si fake-desi si de aici se invata cate ceva...Asa tot sa ne contram nu ajuta la nimic. Multumesc celui care a apreciat grosimea sarmei, ca doar asta vroiam.In rest sint doar vorbe si pietre...O zi buna

"creativitatea" nu înlocuiește lipsa cunoștințelor generale. 

Link spre comentariu

Cauta pe youtube constructiile 

Kapanadze, produc si 2kW....

Gasesti filme, descrieri, scheme etc Daca tot ai chef de experimentat,.... 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Din păcate mulți pică în plasa ,,inventatorilor,, de sisteme tip Perpetuum Mobile.Se vede că nu s-a dat atenție materiei numită Fizica...

au ''scoala vietii'', nu le mai trebuie alta!

Acum 25 minute, Усилитель a spus:

2Kw, la umbra! la soare produc si 12Kw.

Link spre comentariu
1 hour ago, Усилитель said:

Gasesti filme, descrieri, scheme etc Daca tot ai chef de experimentat,.... 

ăsta'i mai șmecheră... 

Link spre comentariu
11 hours ago, alexman said:

Am gasit video asta si as vrea sa fac acest montaj:

Ca sa obtii ce?

Asa cum este el prezentat este evident ca n-o sa functioneze.

NIMIC de pe youtube dintre TOATE clipurile care prezinta generatoare de eneregie gratis cu magneti sau cu alte bazaconii, NU este real, toate sunt capcane pentru pampalaii care le fac lor rating ( vizualizari si venituri din reclame, plus eventuale abonari ).

Energia gratuita nu exista fizic decat in filmele SF.

In realitate nici soarele nu este o forma de energie gratuita in adevaratul sens al cuvantului deoarece el fuzioneaza hidrogen pentru a produce energia pe care noi o primim de la el. 

Dar multi suntem poate prea naivi sa intelegem cum stau lucrurile, si prea chiulangii la orele de fizica pentru a nu ne lasa atrasi de mirajul energiei moca...

Link spre comentariu

Eu mai propun un experiment,  daca tot vrea sa experimenteze, sa treaca camila prin urechea acului. Mai degraba are sanse de reusita!

Paranteza. Proverbul, ca si altele, a fost adaptat dupa ureche. Defapt, in Noul Testament, e vorba de kamilon, "frânghie/otgon", in aramaica. Proverbul ar fi cam asa: "mai repede trece frânghia/otgonul prin urechra acului, decit..."

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări