Gilbert Sparios Postat Mai 2, 2022 Partajează Postat Mai 2, 2022 (editat) Am un mic proiect in care vreau sa lucrez cu un panou fotovoltaic, mppt mai exact, si as vrea sa "simulez" oarecum panoul fara a sta cu el pe la soare. Panoul e mic, 18V/10W, ar fi suficient sa limitez curentul din sursa...sau sa inseriez o rezistenta de 33R ? Sau LM317 ajustat pe curent.. ...mi-ar trebuii ceva care sa se comporte relativ ca panoul solar, in sarcina.. Poate imi aduc eu aminte gresit, dar validae a scris undeva despre asta ca un raspuns ceva...dar nu-mi amintesc..unde si nici nu sunt sigur daca .. Asa...am gasit ceva informatie aici , dar as vrea ceva mai simplu doar estimativ. Editat Mai 2, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 2, 2022 Partajează Postat Mai 2, 2022 MPPT e un algoritm... Se doreste testarea unui device/soft care sa urmareasca MPP la un panou? Daca da, e bine sa lucrati pe panou real pentru ca e destul de greu de simulat caracteristica... iar algoritmul va fi mai aproape de realitatea. Un punct important e si curentul de scurtcircuit... care este testat de multe invertoare, unele "refuzand" sa mai lucreze daca e peste nivelul proiectat/programat. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 2, 2022 Autor Partajează Postat Mai 2, 2022 (editat) știu, dar vreau sa fac softul aproximativ, și la soare doar ajustări. Dar cred ca îmi e suficient sursa de laborator și două ampermetre plus osciloscop, pentru ce vreau eu deocamdată. Vă mulțumesc pentru părere. Editat Mai 2, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 3, 2022 Partajează Postat Mai 3, 2022 (editat) Circuitul echivalent: https://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_solar_cells Editat Mai 3, 2022 de d2134 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum