ghostbuster Postat Noiembrie 17, 2007 Partajează Postat Noiembrie 17, 2007 am un pistol cu alice pe butelie de co2 de 12gr, si as vrea sal modific in loc de butelie sa ai pun o valva electrica si sa ai fac un pat din tub de pvc gros pentru mare presiune, unde pot gasi si eu o valva pe 12 volti? patul va fi ca un triunghi si o sa il incarc cu un mini compresor auto pe acumulatori, ca sa va dau o idee am facut un montaj in photoshop :p Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2007 Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 Succes, dar ai grija ce si cum modifici. Exista niste reglementari privitor la detinerea armelor fara autorizatie. Daca proiectilul depaseste la iesirea din teava o anumita energie (cativa Jouli, scrie in legislatie cat) arma devine ilegala, stiai? Poti face facultatea pentru o jucarie cu aer comprimat putin modificata... :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
ghostbuster Postat Noiembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 da normal.. bine ca aici in portugalia cam difera legea :rolleyes: acuma astept sugestii... de la ce sa iau o valva electrica nu prea mare, si ce sa mai pun pe el :p.. ca o sa pun si un lcd mic de verificat presiunea(in lateral, si sus si jos o sa pun capace din acrylic negru sau vad eu ce culoare pe care o sa vina lcdul si butoanele) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2007 Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 Legea e internationala, sac! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 18, 2007 Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 Nu cred ca vei avea rezultate asa stralucite. Pistolul parca este un PT80, nu? Butelia aia contine 12g de CO2 lichid. Presiunea de vapori este, sa zicem, 50...60 atm. In timp ce tragi, se tot vaporizeaza CO2 astfel incat presiunea ramane aproximativ constanta. Si tragi cu el 50...70 de focuri la 115...125m/s (parca). In momentul in care ii montezi un rezervor de aer comprimat, presiunea va scade cu fiecare foc. Din experienta iti pot spune ca o arma cu butelie de 0,5l incarcata la 200 atm (aer) scade cam cu 1,5 atm la fiecare foc. Iar buteliile se fac din otel sau aluminiu. Nu prea vad cum faci un rezervor din plastic sa reziste la 200...225 de bari. Daca totusi il faci, fa-i o proba hidraulica (il umpli cu apa si faci presiune de 1,25X225 bari=281,25 bari. Asta in ideea ca il incarci de la o butelie de azot (nu oxigen, ca e belea mare). Pe de alta parte, un pistol GAMO pentru CO2, este proiectat pentru... CO2. Adica maxim 70atm. Deci, s-ar putea sa se faca bucati. In al treilea rand, ce presiune crezi ca poate dezvolta minicompresorul ala? Nu cred ca trece de 10 bari. Iar la presiunea aia, daca alergi destul de iute, intreci alica. P.S. Cunosc un caz, totusi, de modificare a unui pistol cu CO2. Numai ca pistolul era un Crosman. Vezi ca este si un site dedicat armelor cu aer comprimat, clubairguns. PS2. Pentru RoGeorge: in tarile cu apa calda armele cu aer comprimat cu energie mai mica de 7,5J se vand si la alimentara. De la 7,6J in sus iti trebuie FAC (licenta pentru arme de foc, sau permis de port-arma). Pistolul din imagine nu ajunge la energia aia. Viteza alicei este de maxim 125m/s, alica de cal. 4,5mm cantareste 0,5...0,6g. Posibil ca in Portugalia sa ii poti face ce vrei. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 18, 2007 Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 ... in tarile cu apa calda...cum "cu apă caldă"??? :rolleyes: Link spre comentariu
ghostbuster Postat Noiembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 Nu cred ca vei avea rezultate asa stralucite. Pistolul parca este un PT80, nu? Butelia aia contine 12g de CO2 lichid. Presiunea de vapori este, sa zicem, 50...60 atm. In timp ce tragi, se tot vaporizeaza CO2 astfel incat presiunea ramane aproximativ constanta. Si tragi cu el 50...70 de focuri la 115...125m/s (parca). In momentul in care ii montezi un rezervor de aer comprimat, presiunea va scade cu fiecare foc. Din experienta iti pot spune ca o arma cu butelie de 0,5l incarcata la 200 atm (aer) scade cam cu 1,5 atm la fiecare foc. Iar buteliile se fac din otel sau aluminiu. Nu prea vad cum faci un rezervor din plastic sa reziste la 200...225 de bari. Daca totusi il faci, fa-i o proba hidraulica (il umpli cu apa si faci presiune de 1,25X225 bari=281,25 bari. Asta in ideea ca il incarci de la o butelie de azot (nu oxigen, ca e belea mare). Pe de alta parte, un pistol GAMO pentru CO2, este proiectat pentru... CO2. Adica maxim 70atm. Deci, s-ar putea sa se faca bucati. In al treilea rand, ce presiune crezi ca poate dezvolta minicompresorul ala? Nu cred ca trece de 10 bari. Iar la presiunea aia, daca alergi destul de iute, intreci alica. P.S. Cunosc un caz, totusi, de modificare a unui pistol cu CO2. Numai ca pistolul era un Crosman. Vezi ca este si un site dedicat armelor cu aer comprimat, clubairguns. PS2. Pentru RoGeorge: in tarile cu apa calda armele cu aer comprimat cu energie mai mica de 7,5J se vand si la alimentara. De la 7,6J in sus iti trebuie FAC (licenta pentru arme de foc, sau permis de port-arma). Pistolul din imagine nu ajunge la energia aia. Viteza alicei este de maxim 125m/s, alica de cal. 4,5mm cantareste 0,5...0,6g. Posibil ca in Portugalia sa ii poti face ce vrei. compresorul debiteaza 8bar/300psi iar eu vreau sa descarc o singura data butelia deci sa trag decat un singur foc cu o singura incarcatura Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 18, 2007 Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 Pai 8 bari e o presiune infima pentru ce vrei. Pentru ce nu folosesti butelia de CO2? Cu aer la 8 bari nu vad nici un avantaj. Mai bine arunci alica din mana. Sunt chiar asa scumpe capsulele ce CO2 in Portugalia? La noi e cam 1euro bucata.In plus, electrovalva este destul de voluminoasa, trebuie sa aiba o sectiune de curgere suficienta, o deschidere rapida, sa fie etansa. Link spre comentariu
ghostbuster Postat Noiembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 nu sunt scumpe o cutie de 5 este 4 euro dar am crezut ca var avea mai multa putere asa Link spre comentariu
Kytan666 Postat Noiembrie 19, 2007 Partajează Postat Noiembrie 19, 2007 m-am prapadit de ras ... in primu rand ... armele cu aer comprimat la noi in tara ,nu ma bag in alte legislatii .. si apropo legea nu e universala , la noi in tara sunt arme trecute la tir sportiv si divertisment si se pot folosii doar in locatii special amenajate ... nu inteleg dece vrei sa te complici ? in primul rand randamentul jucariei dupa modificare e ... nush .. inexistent ? (comparand cu standard) modifica si tu un pistol cu bile de bazar .. plus ca daca ciripeste careva (si in ziua de azi ... orice e posibil .. ) te-ai scos .. este arma , este considerata arma neletala dar nu ai voie sa modifici nimic , este ilegal(nu pari sa fii armurier autorizat ), poate la tine n-o fi ilegal dar nu merita riscu . buteliile sunt ieftine si puterea este mult mai mare e posibil sa fi ramas putin in urma cu legislatia . acu ma intereseaza tir sportiv cu glont (5.6mm )dupa 14 ani de aer comprimat sunt satullasa-l asa cum e , nu se merita , orice modificare adusa unei arme o trece in categoria de arma artizanala ... nu te juca cu asta .. chiar daca te incadrezi sau esti sub energia limita ... trebuie autorizata modificarea pt a garanta siguranta celor din jur in momentul exploatarii Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 19, 2007 Partajează Postat Noiembrie 19, 2007 La noi nu mai exista arme de divertisment. Conform legii 295/2004, si armele cu aer comprimat sunt de tir sportiv. Chiar daca pentru tir sportiv nu exista decat calibrul 4,5. Deci cu arme cu aer comprimat se poate trage numai in poligon OMOLOGAT. Problema este ca organismul care poate omologa poligoane de tir.... nu exista inca. Desi este pomenit in lege de 3 ani incoace. Adica: iti cumperi o arma cu aer comprimat. Ca omul cu bun simt, intrebi: unde pot trage cu ea? Organul iti spune: in poligon omologat! La care te apuca entuziasmul si spui: Vaaaai, dar am "n" hectare de teren in camp. Imi pot face poligonul meu, sa nu am probleme cu legea. La care, organul, zambind, iti spune: nu poti, ca nu are cine sa ti-l omologheze :smt003 . Este in lege, dar nu exista. Deci, ca la noi, la nimeni. Vesnicul cerc vicios. Scuze de offtopic, dar "aceste lucruri ne doare". Link spre comentariu
TAO Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 salut !eu, in domeniul meu in care lucrez , folosesc butelii CO2 cu presiuni intre 170 - 200 bar.spuneti-mi va rog , dupa ce fac modificarea cu supapa de masina la capsula de 12g, ce presiune suporta aceasta ? cu ce presiune vine de fapt ea din fabrica ? a-mi inchipui ca la vreo 4-5 bar. s-ar face praf . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum