Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrolitice de 50+50uF/450V si 100uF/385V cu surub

simson

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• simson

3

• franzm

2

• darius_bv

2

• Усилитель

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 9 ore, franzm a spus:

Taiati carcasa si bagati în ea tot ce va pofteste inima.

Ar fi ultima varianta, nu am mai facut , care ar fi procedura. pe unde se taie carcasa, jos la imbinare cu soclu?

Acum 9 ore, Усилитель a spus:

O sa ma uit ce am.... Cu minusul izolat sunt foarte rare. De obicei si de fabrica  se pune o saiba de textolit ca izolator... 

Cu saiba de taxtolit ma complic deoarece ar trebui gaurit sasiul ca sa pot scoate fir la negativ.

Link spre comentariu

Depinde de la caz la caz. Trebuie sa se potriveasca atât cu aspectui cât si cu functionalitatea. Direct la îmbinarea cu soclul (bordura inferioara) e cel mai riscant. Între cele doua borduri e cel mai simplu din punct de vedere al reasamblarii (se lipeste "paharul" de soclu) dar trebuie rezolvat aspectul (de ex. cu o fâsie de aluminiu care se lipeste peste îmbinare) si contactul de masa (eventual se da jos cu grija partea bordurata inferioara, se pune sub ea un inel de sârma argintata care se prelungeste în sus, printr-o crestatura laterala în soclu). Daca taiati mai sus, îmbinarea poate fi mai dificila (eu lipesc în interior un "cilindru" din folie de aluminiu rulata), problema aspectului depinde de la cat la caz iar conexiunea de masa poate fi realizata mai simplu (atentie la demontare, sa nu rupeti conexiunile interne). Pentru taiere, cel mai bine e sa prindeti condensatorul pe strung, într-o penseta (bucsa elastica) sau sa va faceti o bucsa crestata de diametru potrivit, în caz ca folositi universal (asta ca sa nu stricati aspectul). Ar fi bine sa va "antrenati" pe câteva exemplare "de sacrificiu", înainte sa va apucati de alea serioase. Daca aveti condensatoare pentru motoare sau tuburi fluorescente cu aspect potrivit, puteti sa exersati pe astea si eventual recuperati hârtia din ele ca s-o folositi la transformatoare.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Nu trebuie taiat , trebuie ceva rabdare.Cu o surubelnita plata , ingusta ,cu marginile ascutite ,ajutat in caz de nevoie cu un ciocanel la inceput , se baga sub marginea de jos.Se rasuceste putin ,ca tabla de aluminiu sa se ridice .Apoi se merge mai incolo  in spatiul ridicat si se repeta putin cate putin .Dupa cateva ture ,se poate folosi una putin mai lata .La urma se indreapta marginea paralel cu corpul cilindric cu on cleste cu cioc mai ingust.Inchiderea se face tot putin cate putin ,cu un mic ciocanel ,incet roata ,pana se culca la loc .Se invarte cilindrul cu o mana ,in celalalt smirghel mai dur ,netezeste marginea , apoi tot mai fin .

In cazul de fata , nu stiu cum se poate salva izolatia.Deci tot la saiba se ajunge ,si un fir trecut prin gaura......Eu as pune condensator de trecere in gaura ,din acela cu filet si piulita , firul lipit de capete,nu ar zice nimeni ca nu e original.( mai si "deparaziteaza" HF... :scarpin...)

Link spre comentariu
Acum 1 oră, darius_bv a spus:

Am eu asa ceva, daca doriti. 

IMG_20220501_111639.jpg

IMG_20220501_111647.jpg

IMG_20220501_111836.jpg

Gratis, scuze. 

As incerca cu cele oferite de dvs. chiar daca sunt vechi, incerc sa le reintineresc, am mai facut demult cu succes. Pentru recompensa discutam pe privat. In paralel incerc si varianta cu demontare , multam pentru sfaturi.

Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări