iker Postat Aprilie 30, 2022 Partajează Postat Aprilie 30, 2022 Salutari la toata lumea.Fara pretentii,micul meu atelier in care ma ocup de reparatii pompe de injectie diesel,injectoare,si deasemenea curatirea de piese auto,catalizatoare,filtre de particule,motoare,etc, cu ultrasunete. Standul de probe este fabricatie proprie,de la schelet,la partea de comanda,si folosesc un program oficial cu datele necesare pentru calibrari si restul. Sa auzim de bine! Link spre comentariu
ionutb71 Postat Mai 1, 2022 Partajează Postat Mai 1, 2022 chiar sunt curios despre curatirea dpf cu ultrasunete! va rog sa detaliati! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 2, 2022 Partajează Postat Mai 2, 2022 Foarte fain atelierul. Cam aglomerat,dar așa trebuie sa arate un atelier in care se lucrează.! Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 2, 2022 Partajează Postat Mai 2, 2022 Super ca afacere si realizarea.Astea sunt cam toate high tech şi scumpe rău...Felicitări! În prima poză la capitolul "ordine" e dezastru!Cât eşti tânăr mai poţi memora multe aruncate prin cutii,dar la bătrâneţe...Plus că e obositor să tot cauţi... Link spre comentariu
draku Postat Mai 2, 2022 Partajează Postat Mai 2, 2022 On 4/30/2022 at 1:57 PM, iker said: Salutari la toata lumea.Fara pretentii,micul meu atelier in care ma ocup de reparatii pompe de injectie diesel,injectoare,si deasemenea curatirea de piese auto,catalizatoare,filtre de particule,motoare,etc, cu ultrasunete. Standul de probe este fabricatie proprie,de la schelet,la partea de comanda,si folosesc un program oficial cu datele necesare pentru calibrari si restul. Sa auzim de bine! Ca in celebrul banc, cel cu calul dus targ... Nu l-am adus sa-l vand, doar sa-l fac de ras... Link spre comentariu
iker Postat Mai 2, 2022 Autor Partajează Postat Mai 2, 2022 Salutari!Dupa cum stiti,fiecare are o ordine in dezordinea din jur,si cel mai dificil este dupa ce sotia face ordine,nu mai gasesc nimic. Muncind toata ziua,nu prea este timp pentru asezat lucrurile,in plus,atelierul este la parter,eu locuind la etaj,deci nu vine nimeni dupa mine sa ma verifice,iar cum noptile de vara foarte calduroase nu ma lasa dorm,imi petrec cam tot timpul in atelier,urc doar la masa,si cind vreau sa stau intins in pat,chestie de 4..5 ore pe noapte. Despre ultrasunete: Am in dotare doua masini de ultrasunete,una de 10L pentru injectoare,si 2 de 100L pentru DPF si lucruri mari,motoare,chiuloase,cutii de viteza,si altele. Masina mica e fabricatie SPAIN,si are 600w,iar cele doua mari sint tot made in Spain,au 4Kw ultrasunete,si 5Kw rezistentele pentru incalzire. Nu stiu cit de reale sint puterile,va spun ce scrie pe documentatie,dar cam pe acolo bate cu aproximatie. Din tot ce am incercat pentru curatire pina acum,doar ultrasunetele m-au convins,isi fac treaba fara probleme. Pentru electronica folosim alchool isopropilico in combinatie cu apa distilata,iar pentru uleiuri de motor,detergenti speciali,dar se mai foloseste si apa cu detergent normal,numai ca asta nu prea isi face efectul decit daca lasi multe ore la spalat piesele,si nu merita la cit costa curentul in ziua de azi. Cel mai bun lucru il constituie faptul ca aceste lichide,se pot folosi perioade indelungate,inclusiv ani de zile,fara sa fie schimbate,pentru ca sint la fel de productive ca in prima zi,cu mici adaugiri cind se evapora,sau cind se pierde la scurgerea pieselor. Daca vreti sa faceti afaceri cu ultrasunetele,merita sa cheltuiti ce costa aceste masini,dar daca le vreti pentru uz personal,nu,poate vreuna mica pentru spalat telefoane mobile,placi de calculator,si lucruri asemenea. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Mai 3, 2022 Partajează Postat Mai 3, 2022 multumesc pt raspuns! cat de eficienta e curatirea cu ultrasunete a filtrelor dpf? intreb nu pt ca vreau o afacere in sensul asta,ci pur si simplu pentru ca sunt interesat de subiect si pare o solutie viabila in comparatie cu solutia spalarii cu presiune. Link spre comentariu
iker Postat Mai 4, 2022 Autor Partajează Postat Mai 4, 2022 Si de ce ar trebui sa ma deranjeze,daca ai vrea sa faci o afacere?Ca o mica paranteza,multi gindesc ca daca vecinului ai merge bine,mai bine ca tie, atunci sa ,,moara si capra lui".Eu gindesc ca daca vecinului ai merge bine,trebuie sa invat de la el,sa fac tot posibilul,ca mie sa imi mearga si mai bine,dar nu pentru ca vreau sa-i demonstrez ce ,,tare" sint,ci pur si simplu pentru ca eu consider ca e mai buna concurenta decit sabotajul. Sa trecem la subiect! Prima data am avut in dotare o masina fabricata special pentru filtre DPF,care circula apa cu detergent la presiune prin filtru,si nu am fost foarte multumit de rezultate pentru ca scotea materialul moale,fumul,cenusa,etc,dar ce era lipit de cartusul ceramic nu. Apa la presiune,trebuie mentinuta permanent la temperatura mare,si din pacate se raceste rapid in procesul de curatire pentru ca circula prin instalatie destul de repede.Asta inseamna consum de energie foarte mare,durata procesului mare,si la final pretul de curatire mare,chestie care nu atrage multi clienti. Curiozitatea ma facut sa probez un filtru dupa spalare,si l-am taiat sa vad cum a ramas,....teroare. Ultrasunetele,astea,odata incalzita masina,find in spatiu inchis si izolat termic,mentine temperatura foarte mult timp. Ultrasunetele,banuiesc ca stii ce fac,din moment ce esti interesat de subiect,probabil ai cautat informatii vreodata.Cum este vorba de ,,implozii" la un nivel ,,molecular" ...sa se inteleaga ca nu sint burbuhe de aer,astea penetreaza in spatii foarte mici,si in felul acesta desprind mai usor uleiul si restul de pe cartusul ceramic. Proba cea mai elocventa,este punind o bucata de polei in masina de ultrasunete,si vei vedea cum o ,,maninca" complet,o dezintegreaza. Pina la ora actuala,eu nu am gasit nimic mai bun,care sa faca o curatire foarte buna,la un consum de energie si un pret mai cit mai mic,decit ultrasunetele. In poza este un colector de admisie de la un Opel,mecanicii stiu foarte bine despre ce este vorba,asta avea 15 ani ulei ars si intarit pe el,si sa curatat foarte bine in vreo 90 de minute. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 am filtru dpf pe autoturism,am o mini cuva cu ultrasunete pentru curatiri marunte ,stiu destul despre fenomen. cunosc ca spalarea chimica e un fiasco. ma intereseaza pur ca si curiozitate,cat de bine reuseste operatiunea sa curete de cenusa pietrificata un dpf . foarte multumesc pt lamuriri. "admisia" a iesit foarte bine. spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum