Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut o schemă incărcător

Florin Munteanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Florin Munteanu

4

• Nykky1976

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie să te asiguri că tensiunea acumulatoruli nu a scăzut prea mult, altfel încărcătorul nu îl ,,vede,,....

Desfă acumulatorul şi verifică perechile de celule individual, poate e vreuna descărcată excesiv.Dacă e, încarcă-le separat până ajung peste 3,3V.

Link spre comentariu

Încărcătorul e defect, nu se aprinde nici un led. L-am desfăcut și am văzut că sursa în comutație din el nu funcționează.  Am verificat mosfet-ul și e bun, bobinele nu au înfășurări arse dar am probleme cu verificarea celorlalte componente care sunt milimetrice (smd). M-ar fi ajutat o schemă pentru a vedea valoarea componentelor. Acumulatorul cu 3 celule li-ion are 10v descărcat.

Editat de Florin Munteanu
Link spre comentariu

Scheme la astea nu prea se găsesc, doar dacă cineva o fi scos schema.Trebuie identificat integratul sursei şi văzut mai întâi dacă se alimentează şi dacă dă impulsuri în poarta mosfetului.Vezi cu o lupă dacă rzistenţa din poarta mosfetului are urme de încingere sau e întreruptă.Dacă este, integratul e defect.

Link spre comentariu

Are integrat, dar e varianta smd cu şase pini....deci foarte mic.Iată o imagine, în stânga jos e un ţâşti-bâşti notat cu IC1 :

P.S....nu trebuie dezlipit nimic ca să verifici, ar fi preferabil să ai măcar un osciloscop de jucărie acolo.

IMAG0889_5322499.jpg

Link spre comentariu

20220430_210413.jpg

20220430_210531.jpg

Are un integrat mic cu 6 pini . Mosfet-ul încă nu l-am lipit la loc după ce l-am verificat. Din păcate nu am nici un osciloscop, nici măcar de jucărie. 

Aș fi interesat de un astfel de osciloscop dacă puteți să-mi faceți niște sugestii.

Link spre comentariu

Poţi vedea dacă integratul dă semnal în poartă şi fără osciloscop.Pui două leduri roşii în ,,antiparalel,, adică în paralel dar sens invers de conducţie şi înseriezi cu ele un rezistor de 100 Ohmi.Legi ledurile între ieşirea integratului şi masă (sursa mosfetului).Dacă ledurile se aprind la alimentarea încărcătorului, integratul e bun şi dă semnal.Dar mai mult ca sigur nu e bun, sau nu se alimentează.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări