FeriM Postat Aprilie 29, 2022 Partajează Postat Aprilie 29, 2022 Pe scurt. Frigiderul (Whirpool ARC 2223) caruia i-am schimbat compresorul a dobandit un zgomot deranjant cand acesta functioneaza. Un sunet ascutit, intre scartait si fluierat. Cum face unghia pe sticla. In etape. Un "meserias" a schimbat compresorul frigiderului. Una din consecinte a fost ca acesta a devenit foarte zgomotos, sunetul ascutit se auzea pana in a treia incapere. Alta problema a fost ca nu prea racea si nu mai decupla, dar asta e alta poveste. Un alt mester a remediat greselile primului. Intre altele a vidat instalatia (15 minute a mers o pompa de vid), a pus freon exact cat scria pe frigider ca trebuie. Compresorul de schimb, cel instalat de primul mester, parea functional si l-am pastrat. De atunci frigiderul functioneaza ok, iar zgomotul s-a atenuat dupa operatiile de mai sus, in sensul ca a scazut in intensitate, dar in apropierea lui, in bucatarie, e totusi deranjant. Cu compresorul original (TWB1355MKS) frigiderul nu era deloc deranjant, zgomotul era un barait, cum toarce o pisica. https://postimg.cc/grSL5SXK Compresorul de schimb (HMK95AA) scoate un sunet ascutit, ce pare amplificat de instalatie. Am avut ocazia sa aud diverse frigidere intre timp... frigidere de acum 20 de ani nu le remarc cand functioneaza, deci ceva nu e ok dupa reparatie. https://postimg.cc/hJL75KTJ 1. La inlocuirea unui compresor, se pare ca parcurgerea anumitor etape influenteaza zgomotul de functionare al acelorasi componente, dupa cum s-a dovedit, pentru ca totusi fluieratul a scazut. Un compresor instalat in fabrica e mai silentios decat acelasi compresor instalat corect de un mester? In afara de vidare si adaugare freon in cantitate exacta ar mai fi ceva de facut? Posibil sa mai ramana aer? 2. Exista vreun fel de compresor silentios (nou sau refolosit) cu care as putea sa incerc sa-l inlocuiesc pe acesta care "scartaie"? Mentionez ca as prefera sa pastrez frigiderul si sa remediez problema, decat sa iau altul nou, chiar daca ies mai scump cu reparatia (frigiderele noi cu dimensiuni similare au un volum util mai mic, iar inaltimea frigiderului e limitata la mine). As aprecia raspunsuri pe subiect si nu postari doar ca sa facem conversatie. Ms Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 30, 2022 Partajează Postat Aprilie 30, 2022 Verificaţi în primul rând exact ce produce acel sunet.Să nu fie un şurub slăbit la sistemul de fixare al compresorului, iar vibraţia din timpul funcţionării face să scârţâie îmbinarea.Când compresorul funcţionează, apăsaţi compresorul cu mâna din diverse poziţii şi vedeţi dacă zgomotul se atenuează. Este foarte posibil ca zgomotul să fie cauzat de o fixare proastă a compresorului, care inevitabil produce vibraţii.Eu am reuşit să reduc zgomotul unui astfel de compresor doar introducând o bucată de spumă de polistiren moale sub suportul ce susţine compresorul.Astfel s-a redus amplitudinea vibraţiilor, ce erau amplificate de tabla suportului... Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 30, 2022 Partajează Postat Aprilie 30, 2022 Zice internetul, deci e o sugestie neverificata de mine, ca ventilatorul din condensator ar avea probleme. Probabil a fost demontat si remontat gresit. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 30, 2022 Partajează Postat Aprilie 30, 2022 https://elektrotanya.com/whirlpool_arc_2223_al.pdf/download.html#dl Link spre comentariu
FeriM Postat Aprilie 30, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2022 (editat) Exista 4 bucati mari de cauciuc care previn problemele de atingere/miscare a compresorului pe suruburi (cand a scazut partial zgomotul nici nu s-a umblat la ele). Nu-mi dau seama despre ce ventilator si condensator ar fi vorba. Compresorul e incapsulat. Am si eu manualul, multumesc. Compresorul actual scartaie ascutit la functionare, cel dinainte baraia. E posibil ca acesta scartait sa se transforme in fluierat, sau poate nu. Ca si cum ai sufla intr-o teava. E mai evident cand incepe sa mearga si ceva mai putin evident cand se produce condensul presupun (cand se aude suplimentar un fel de bolborosit, asta e normal sa se auda, e dintotdeauna). Imediat dupa schimbare (presupun ca nici vidarea n-a fost cum trebuie, nici freonul cantarit) sunetul era extrem (nici nu prea racea frigiderul si mergea continuu). Dupa ce instalatia a fost vidata si s-a introdus freon exact cat scrie pe eticheta ca trebuie, zgomotul s-a redus, dar nu de tot. Asta ma duce cu gandul ca poate fi vorba si de modul cum se poate face vidarea/umplerea cu freon "artizanala" fata de cum o face fabrica. Sau vreun alt detaliu. Explicatiile cuiva din domeniu m-ar ajuta. Editat Aprilie 30, 2022 de FeriM Adaugat detalii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum