Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cd-rom pe masina

Vizitator zita

Postări Recomandate

Fa in felul urmator: Din filtrul de deparazitare alimentezi atat cd-rom-ul cat si amplificatorul.Pentru cd-rom trebuie sa faci doua stabilizatoare: 12V si 5VPentru 12V este ok daca folosesti controler-ul de tensiune 7812 iar pentru 5V este de ajuns daca folosesti controler-ul de tensiune 7805.Cu toate ca aceste doua regulatoare au pe iesire un curent de maxim 1A este de ajuns pentru cd-rom.Daca ai probleme, iti pun o schema pe un ftp...oricum e simplu, nu ar trebui sa-ti faca probleme.A... pentru amplificator tragi alimentare direct din filtrul de deparazitare.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• adrian_pintea

2

• BLK

2

• Metallman

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ziceti de filtrul ala de deparazitare ca si eu am aceeasi buba. Eu am toate masele legate intr-un singur punct, deci bucla de masa nu e, dar aud motorul in boxe.Am aproape 10.000u pe alimentarea amplifului si a CD-romului.

Link spre comentariu

Raspund tot eu. Pe un alt topic aici zicea adrian_pintea de o bobina facuta pe miez de fier sau ferita. Am luat dintr-un radio vechi bara de ferita, am pus pe ea sarma de 1,5 in 4 straturi, au incaput peste 200 de spire, bara are aproximativ 15 cm. Am pus bobina in serie pe + de la alimentare si zgomotul a disparut.Inainte se auzea un suierat ce crestea in frecventa cu turatia motorului. Am 10.000uF filtraj si nu au rezolvat problema, am incercat o bobina in aer si nu a rezolvat, abia acum am scapat de problema. Nu stiu daca merge cu mai putine spire, daca aveti timp sa experimentati, n-aveti decat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator fast25

pune cineva schema care a incercato si merge bine ca as vrea si eu sa fac dar nu prea stiu sa "concep circuitul "ci doar sa il realizez practic ms anticipat

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator borjo

Trebuie pus pe alimentare un filtru in pi, adica inseriezi cu plusul cd-romului o bobina 20-30 spire 0,6 0,8 cuem pe o bucata de bara de ferita, iar in fata si in spatele bobinei (spre baterie si spre cd-rom) pui doua condensatoare nepolarizate de 0,22 micro catre masa. De obicei (80% din situatii)se rezolva astfel, cu conditia sa ai condensator pe alternator in regula.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări