minel1 Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Va salut! M-am apucat de taiat cuva masinii de spalat pt. a inlocui rulmentii.Ulterior va trebui etansata cuva si nu stiu ce solutie ar fi mai adecvata pt. ca am vazut ca se utilizeaza silicon,silicon pt temperaturi inalte.Eu ma gandeam se la moment fix pt. plastic. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Silicon sanitar transparent. Link spre comentariu
minel1 Postat Aprilie 28, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2022 1 hour ago, validae said: Silicon sanitar transparent. Transparent adera mai bine ? Link spre comentariu
quinn Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 4 hours ago, validae said: Silicon sanitar transparent. Vă rog frumos să argumentați de ce transparent.Multumesc! Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 (editat) Tehnologia de inlocuire a rulmentilor si simeringului la masinile de spalat, care sunt lipite, se face astfel; - inainte de a taia cuva se vor practica gauri din 2 in 2 cm pe toata circumferinta cuvei (este vorba de marginea acesteia unde se va face taierea). Folositi un burghiu cu diametrul de 3mm. Recomand ca in partea de jos, acolo unde exista mai multa apa , distanta dintre gauri sa fie mai mica (daca este posibil). - se taie manual sau cu fierastrau electric pe intreagra circumferinta a acesteia. Atentie la taieria in zona rezistentei de incalzire. - se va face o iginiezare a cuvei si a tamburului (acolo se poate gasi mult noroi,namol) - se vor monta rulmentii si presetupa (simeringul). Pentru asamblare: - se va aplica un cordon de silicon pe toata circumferinta zonei taiate - se va atasa capacul tamburului - se vor monta suruburile in fiecare gaura practicata anterior . Acestea se vor apropia. NU SE VOR STRANGE!!!!!!! - se vor strange dupa cca 8-12 ore. - inainte de montarea pe masina de spalat, se recomanda o verifcare cu 1-2 litri de apa introdusa in cuva, prin rotatia acesteia. Siliconul poate fi orice tip. Sute de masini reparate in acest mod. Editat Aprilie 28, 2022 de PINTI Link spre comentariu
quinn Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 1 hour ago, PINTI said: Tehnologia de inlocuire a rulmentilor si simeringului la masinile de spalat, care sunt lipite, se face astfel; - inainte de a taia cuva se vor practica gauri din 2 in 2 cm pe toata circumferinta cuvei (este vorba de marginea acesteia unde se va face taierea). Folositi un burghiu cu diametrul de 3mm. Recomand ca in partea de jos, acolo unde exista mai multa apa , distanta dintre gauri sa fie mai mica (daca este posibil). - se taie manual sau cu fierastrau electric pe intreagra circumferinta a acesteia. Atentie la taieria in zona rezistentei de incalzire. - se va face o iginiezare a cuvei si a tamburului (acolo se poate gasi mult noroi,namol) - se vor monta rulmentii si presetupa (simeringul). Pentru asamblare: - se va aplica un cordon de silicon pe toata circumferinta zonei taiate - se va atasa capacul tamburului - se vor monta suruburile in fiecare gaura practicata anterior . Acestea se vor apropia. NU SE VOR STRANGE!!!!!!! - se vor strange dupa cca 8-12 ore. - inainte de montarea pe masina de spalat, se recomanda o verifcare cu 1-2 litri de apa introdusa in cuva, prin rotatia acesteia. Siliconul poate fi orice tip. Sute de masini reparate in acest mod. Mulțumesc pt. lămuriri.Am tăiat deja cuva fără însă de a da gauri.Cuva (Electrolux) are marginile de etanșare f. înguste și din această cauză găurirea nu poate fi aplicată perpendicular.Acum mă gândesc să le aliniez , să le fac semne pt. că orificiile să fie concentrice și ulterior să le găuresc individual. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum