DCs Postat Aprilie 27, 2022 Partajează Postat Aprilie 27, 2022 Salutare, având oroare de cabluri aparente, acum aproape patru ani, la renovare, am pus cablul coaxial în spatele rigipsului și am avut grijă să fie condus cât mai drept, fără îndoituri extreme. Totul a mers bine, până acum câteva zile, când am remarcat că posturile se văd foarte prost. RDS a venit, a constatat că echipamentul FTTH nu mai scoatea semnal destul de puternic și l-a înlocuit cu un modem ZTE. Totuși, posturile analogice se văd doar marginal mai bine, iar cele digitale nu merg deloc. Aparat să verifice calitatea semnalului n-aveau la ei și nici televizorul nu arată acest parametru. Ulterior, am legat un coaxial nou-cumpărat direct în router și în televizor și merge brici. Deci, cablul din perete pare să fie problema. Foarte ciudat pentru mine (un necunoscător), faptul că, dacă demufez cablul care iese din perete și patch-ul care îl leagă de televizor și le apropriu, DAR fără să se atingă fizic, posturile digitale încep să se vadă bine. Care este explicația acestui fenomen? S-ar putea face ceva ca să pot utiliza cablul din perete? Nu există splittere nicăieri, dar nu pot să zic cât de calitativ este cablul coaxial. Mulțumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2022 Partajează Postat Aprilie 27, 2022 Vezi să nu fi dat vreo gaură în rigips cu vreun şurub autofiletant exact pe unde trecea cablul şi să-l fi străpuns.Verifică şi să nu se fi scurtcircuitat firul central cu vreun fir de-al tresei ecranajului chiar într-o mufă.Scoate mufele de la capetele cablului din perete şi măsoară între firul central şi tresă cu ohmmetrul, să nu ai scurtcircuit.Apoi măsoară continuitatea între capetele tresei şi ale firului central, să nu fie întreruperi. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 27, 2022 Partajează Postat Aprilie 27, 2022 cablu ala trebuia bagat in teavå de plastic,si putea fi schimbat usor,restul e doar ,,ghici ghicitoarea mea,, cine stie ce sa intåmplat in pereti, Link spre comentariu
core Postat Aprilie 27, 2022 Partajează Postat Aprilie 27, 2022 1 hour ago, DCs said: Foarte ciudat pentru mine (un necunoscător), faptul că, dacă demufez cablul care iese din perete și patch-ul care îl leagă de televizor și le apropriu, DAR fără să se atingă fizic, posturile digitale încep să se vadă bine. Care este explicația acestui fenomen? S-ar putea face ceva ca să pot utiliza cablul din perete? Din ce inteleg eu, pare sa fie un contact imperfect la mufe/patch. Zici ca apropiate incep sa se vada mai bine decat mufate si conectate. Ai incercat si sa le atingi firele direct, temporar de test? In general mufele sunt tratate sa nu oxideze prea usor, dar ma gandesc ca ar fi si parti mecanice, surubele, care in timp s-au slabit sau au distrus acea protectie in urma socului mecanic. Daca ai un aparat care iti poate masura rezistenta, poti incerca sa legi temporar camasa cu miezul la un capat si sa masori la celalalt, si sa vezi daca ai valori prea mari la circuit inchis sau prea mici la circuit deschis (capetele libere). Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2022 Partajează Postat Aprilie 27, 2022 Ar fi util să pună poze cu mufele utilizate.Am putea avea surprize... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 27, 2022 Partajează Postat Aprilie 27, 2022 Pariem ca nu mai da nici un semn de viata? Parca asa pare tendința. 1.nu cred ca are aparat de măsură suficient de performant pt măsurătorile cerute 2.o imagine /poza la mufe so cablu face cit o mie de cuvinte. 3.daca are multimetru și știe să-l folosească bine eu cer, pe lingă măsurătorile amintite, și sa măsoare cu ambele capete în aer care este rezistenta fata de împământare. Link spre comentariu
DCs Postat Aprilie 27, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2022 Acum 7 ore, validae a spus: Vezi să nu fi dat vreo gaură în rigips cu vreun şurub autofiletant exact pe unde trecea cablul şi să-l fi străpuns.Verifică şi să nu se fi scurtcircuitat firul central cu vreun fir de-al tresei ecranajului chiar într-o mufă.Scoate mufele de la capetele cablului din perete şi măsoară între firul central şi tresă cu ohmmetrul, să nu ai scurtcircuit.Apoi măsoară continuitatea între capetele tresei şi ale firului central, să nu fie întreruperi. Nu s-au dat găuri. Cei de la RDS ziceau că firul central era negru pe partea cu echipamentul lor defect, pe care l-au înlocuit. O să fac și măsurătorile și revin. Mulțumesc. Acum 7 ore, iuliantv a spus: cablu ala trebuia bagat in teavå de plastic,si putea fi schimbat usor,restul e doar ,,ghici ghicitoarea mea,, cine stie ce sa intåmplat in pereti, Exact asta nu mai țin minte, și anume dacă e într-un copex, din păcate. Acum 6 ore, core a spus: Din ce inteleg eu, pare sa fie un contact imperfect la mufe/patch. Zici ca apropiate incep sa se vada mai bine decat mufate si conectate. Ai incercat si sa le atingi firele direct, temporar de test? In general mufele sunt tratate sa nu oxideze prea usor, dar ma gandesc ca ar fi si parti mecanice, surubele, care in timp s-au slabit sau au distrus acea protectie in urma socului mecanic. Daca ai un aparat care iti poate masura rezistenta, poti incerca sa legi temporar camasa cu miezul la un capat si sa masori la celalalt, si sa vezi daca ai valori prea mari la circuit inchis sau prea mici la circuit deschis (capetele libere). Am cumpărat mufe și le-am înlocuit pe cele vechi. Chiar două rânduri de mufe am schimbat, pentru că primele - Hama - nu-mi păreau foarte de încredere. Acum 6 ore, validae a spus: Ar fi util să pună poze cu mufele utilizate.Am putea avea surprize... o să fac și poze, dar va dura câteva zile (apartamentul este închiriat în scop turistic). Acum 6 ore, sesebe a spus: Pariem ca nu mai da nici un semn de viata? Parca asa pare tendința. 1.nu cred ca are aparat de măsură suficient de performant pt măsurătorile cerute 2.o imagine /poza la mufe so cablu face cit o mie de cuvinte. 3.daca are multimetru și știe să-l folosească bine eu cer, pe lingă măsurătorile amintite, și sa măsoare cu ambele capete în aer care este rezistenta fata de împământare. Nu primeam notificările de la răspunsuri. 1. Un multimetru am, tata a fost depanator radio-TV în Cretacic, vedem ce iese 2. o să revin și cu poze 3. încerc Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Acum 12 ore, sesebe a spus: Pariem ca nu mai da nici un semn de viata? Parca asa pare tendința. 1.nu cred ca are aparat de măsură suficient de performant pt măsurătorile cerute 2.o imagine /poza la mufe so cablu face cit o mie de cuvinte. 3.daca are multimetru și știe să-l folosească bine eu cer, pe lingă măsurătorile amintite, și sa măsoare cu ambele capete în aer care este rezistenta fata de împământare. a.ti pierdut pariul Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 (editat) Asa se pare.......... Mufele astea le folosesc eu peste tot si mi se par cele mai bune dintre cele testate de mine. Se conecteaza si deconecteaza de pe cablu foate usor fara scule suplimentare fiind de tip "F" si produc cea mai mica dezadaptare a cablului. Editat Aprilie 28, 2022 de sesebe Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 12 hours ago, DCs said: Cei de la RDS ziceau că firul central era negru pe partea cu echipamentul lor defect, pe care l-au înlocuit. E oxidat si face contact imperfect. Posibil sa fie asa si prin alte zone. E cupru complet? Sau e cupru plus aluminiu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 17 hours ago, DCs said: Ulterior, am legat un coaxial nou-cumpărat direct în router și în televizor și merge brici. Deci, cablul din perete pare să fie problema. Foarte ciudat pentru mine (un necunoscător), faptul că, dacă demufez cablul care iese din perete și patch-ul care îl leagă de televizor și le apropriu, DAR fără să se atingă fizic, posturile digitale încep să se vadă bine. Am patit aceeasi problema si a trebuit sa inlocuiesc cablul coaxial existent in pereti cu un altul montat aparent. In cazul meu se observa faptul ca atenuarea cablului era mare si crestea mult cu frecventa, respectiv programele analogice de pe canalele inferioare se vedeau mult mai bine (chiar daca prost) decat cele de pe canalele superioare (care eventual unele nu se mai receptionau). La "sunare" cablul parea ok (!!!) iar ca si in cazul tau in mod ciudat atunci cand eliminam splitterul din circuit aparent receptia unor anume canale digitale dintre cele ce inca se mai recpetionau parea a se imbunatati atunci cand reduceam nivelul semnalului RF la iesirea amplificatorului si de aceea initial crezusem ca ar fi fost o problema acolo in atenuatoarele si corectiile amplificatorului... degeaba, pentru ca pana nu am schimbat cablul nu s-a rezolvat... bineinteles precedat de N incercari anterioare inutile de a inlocui conectori, splitere, amplificator, etc... Singura explicatie care mi-a putut trece prin scafarlie a fost aceea a oxidarii puternice a conductorilor si introducerea astfel a unei atenuari foarte mari in RF si puternic dependenta de frecventa (datorita efectului pelicular), chiar daca in DC (la "sunare") cablul arata ok. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Ar mai fi ceva de testat: prizele dedicate (daca exista). Unele modele sunt niste mizerii ordinare si "denatureaza" semnalul. Link spre comentariu
mihaibrinza Postat Iunie 9, 2022 Partajează Postat Iunie 9, 2022 Acelașî lucru am pățit și eu, numai ca la mine cablul era pus sub plintă.Până nu am inlocuit cablul , nu am avut imagine/sunet bune. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 9, 2022 Partajează Postat Iunie 9, 2022 Cine are cu ce se poate măsură semnalul pe cablu. Dinspre in spre out la fiecare îmbinare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum