Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuner sharp stereo ST-15

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna seara tuturor colegilor

vin la dvs cu urmatoarea problema

am gasit acest tip de tuner prin talcioc ....initial am crezut ca are lipsa cablu alimentare traf samd

dupa ce l-am desfacut am observat ca alimentarea si iesirea au acelasi cablu si o mufa DIN cu 6 picioare ....tensiunea de alimentare fiind luata din amplificator

am cautat dar nu am gasit nimic despre aceasta linie pe net 

poate cineva sa ma ajute cu detalii despre ea?.....de fapt m-ar interesa la ce tensiune se alimenteaza tunerul

va multumesc mult

seara frumoasa si linistita

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

6

• sla

1

• deneinvins

1

• Mihai Popa

1

Top autori în acest subiect

Încercați să identificați dacă tunerul are sau nu stabilizator de tensiune încorporat,

eventual punte redresoare și filtre.

Dacă nu are, alimentați-l la 9 - 12Vcc, stabilizat și urmăriți funcționarea.

Nu recomand o tensiune mai mare.

Am mai multe tunere (nici unul Sharp) care se alimentează din amplificator

sau cu alimentator separat. Acestea se alimentează la 12 sau 15 Vcc.

Pe unele este trecut și curentul (de ex. „max 140 mA”).

Unul singur se alimentează cu alimentator separat de 18Vca, dar are încorporat

redresor și stabilizator de 12Vcc (LM7812).

Succes !

Link spre comentariu

Aici sunt ceva informatii, dar in limba poloneza: Sharp Stereo Tuner ST- 15 podlaczenie pod wzmacniacz Diory (elektroda.pl) 

Iar aici este manualul de service, dar este conta cost: Sharp SA-15 ST-15 SM-15 Tuner Amplifer Service Manual *Original* – Vintage Audio Store - Vintage Service Manuals, Stereo Brochures and Parts

Editat de Mihai Popa
Link spre comentariu

alimentat la 12 volti si functioneaza.....am folosit o sursa in comutatie si cred ca asta il deranjeaza....nu exceleaza in sensibilitate...dar de functionat functioneaza

voi incerca o alimentare cu o sursa clasica adica traf punte etc

Link spre comentariu

in siteul polonez isi cam dau cu parerea....am folosit un translator pt traducere........banuiesc ei o sursa de 12 pana la 15 volti dupa tensiunea de strapungere a electroliticilor......dar nu am vazut la japonezi tensiuni si conzi in apropierea strapungerii......integratele marg pana la 15 .....16 volti.......poate si 12 e mult.....mai sapam

Link spre comentariu

Amplitunerul Sharp SA-10 ( pentru care exista schema) pare foarte asemanator cu sistemul SA-15 ( amplficator SM-15 + tuner ST-15). Acolo partea de tuner este alimentata printr-un regulator stabilizator de +13.6V.

Editat de sla
Link spre comentariu

pana la urma l-am alimentat dintr-o sursa clasica traf punte filtraj stabilizator 7812 si functioneaza acceptabil.....au disparut distorsiunile din cazul alimentarii cu sursa in comutatie......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări