sesebe Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Conectarea acumulatorilor sa nu o faci cu fir de la unul la altul. Pt conectare tai 10 fire rosii si 10 fire negre (sau ce culori preferi) egale ca lungime si un capat al firelor il legi pe cite un acumulator iar celalalte capate le legi (preferabil lipesti cu cositor) impreuna. In felul acesta toate acumulatoarele vor fi legate cu fire ce vor avea aceeasi lungime si implicit rezistenta electrica. In felul acesta faci balansarea, asiguri exact aceeasi rezistenta de descarcare pt fiecare acumulator in parte. Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 1, 2022 Partajează Postat Mai 1, 2022 Capacitatea unui acumulator include doua notiuni 1 capacitea columbometrica, indica sarcina electrica ce poate fi stocata in acumultorul respectiv, este curentul inmultit cu timpul uzual se da in amperi ora prescurtat Ah, 1 coulomb este 1 amper secunda, un Ah este 3600 coulombi. 2 capacitea energetica, cata energie poate fi stocata in acel acumulator este capacitatea coulumbometrica inmultita cu tensinea medie sau nominala. In cazul tau cele 10 acumulatoare de 12v/18 Ah au 180 ah capacitate coulumbometrica totala si 2160 wh capacitate energetica totala. In mod practic la un acumulator cu plumb de tip AGM cum sunt astea poti extrage ocazional 80% din energia asta, sau 20-30% in mod ciclic, este destul de putina energie, pentru o aplicatie cum este un sistem fotovoltaic pentru casa. Pentru a conecta cele 10 acumulatore in paralel cel mai practic este sa utilizezi doua bus-bars la care legi cate 10 cabluri scurte cu papuci, pui bateriile pe doua randuri cu bornele inspre mijloc astfel ai nevoie de minimul de lungime de cablu si busbar, daca sistemul e de uz ocazional poti renunta la bus bar, dar trebuie sa vezi cum prinzi impreuna cele 10 cabluri de 4mm patrati, fiind mult material e greu de incalzit pentru lipire. Ca o recomandare ar fi mai bine sa schimbi aceste acumulatoare pe unul de 200ah, sa le vinzi sau sa le intrebuintezi la altceva, acumulatoarele astea mici nu-s facute sa dureze, cel 200ah cu siguranta va dura mai mult, e de evitat gel cu placi plane, ori agm, ori gel tubulare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 1, 2022 Partajează Postat Mai 1, 2022 Acum 2 minute, ionut120v a spus: .... trebuie sa vezi cum prinzi impreuna cele 10 cabluri de 4mm patrati.... Există papuci de cupru cu sectiunea de 35mmp sau 50mmp...cu gaură de 8,10sau 12mm...firele se strâng împreună si se introduc in papuc.... se sertizează cu presă dedicată .... Link spre comentariu
Davidescuadrian Postat Mai 1, 2022 Autor Partajează Postat Mai 1, 2022 O baterie plumb acid de buna calitate este pe la 2500 Ron de 100 ah din păcate nu îmi permite bugetul sa cumpăr calitate.asa că voi rămâne la aceste baterii mai mici oricum nu vreau sa le folosesc decât în regim de urgenta ele vor sta incarcate și voi folosi energia de la panouri ziua ...pt telefon tableta laptop becuri led ciocan de lipit pe 12 volti termoplonjon pe 12 volti pt a încălzi apa cam atât pentru a alimenta o casa este nevoie de investiție destul de serioasa.. Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 2, 2022 Partajează Postat Mai 2, 2022 (editat) Personal am luat niste NSB 100ft, de cine stie cand, care au afost duse au fost, dar am doua care fac 7 ani la mine, dar probabil au 17 ani, sunt de pe celule de telefonie mobila. Se gasesc baterii cu plumb foarte bune si la 300 ron 100 ah, si 700-800 200ah, vinde lumea care a trecut pe litiu, personal am vadut plumbul in urma cu 5 ani cand am trecut pe LTO, cele care l-am cumparat noi le-am vadut toate impreuna, acele NSB 100 ft le-am luat sh, dar nu din surse de incredere, Daca doresti baterii cu plumb deep cicle bune ma interesez si te anunt pe PM, daca vrei sa treci la litiu, cunosc un PFA care aduce, cine se descurca poate lua direct de pe aliexpress, sunt si tzepe. Am luat in iarna la 100eur bucata LFP de 200 ah nefolosite, plumb la acelsi pret? mai bine LFP, dar nu e atit, poti lua sh din surse de incredere oameni care trec pe litiu si le vand. <<#3203 nok6300 Posted 17 April 2022 - 17:19 Junior Member Grup: Members Posts: 52 Înscris: 07.08.2007 Salut! Vand : 2 baterii gel DB SOLAR 100AH - 300lei/bucata. O baterie gel RITAR 200AH - 800 lei. 4 baterii ULTRACELL 200AH - 800 lei/bucata. Folosite 1an descarcate maxim 30 %. In stare foarte buna.>> Cred ca astea s-au dat, dar se mai scot la vanzare Editat Mai 2, 2022 de ionut120v add something Link spre comentariu
Davidescuadrian Postat Mai 6, 2022 Autor Partajează Postat Mai 6, 2022 Revin cu update.am 2 baterii 12 volti 18 ah.aseara am făcut al 2 lea test...sa descărcat relativ diferit dar tot la aceași capacitate am ajuns.. in 5ore30min 55wati și 3.700.ah de la 12,9.la 12,4...posibil că de la 12.4 la 12.2 sa aibă 50 wati?,merita sa le mai cumpăr pe celalalte 8,.....am estimat că am la 50suta descărcare cam cu indulgenta 100wati 3,700ah la o descărcare constanta cu 640mah 10wati.....am văzut Rombat tempest 100ah la 500ron cu 150 cicluri de descărcare la 50 la sută..merge?eu vreau să îl folosesc mai mult tampon..din ce am citit 1 ciclu de descărcare 10 sută este la fel 40 50 la sută deci se ia în calcul un ciclu de descărcare indiferent de rata descărcări,.că nu mai știu ce să crezi? Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 7, 2022 Partajează Postat Mai 7, 2022 cauta AGM auto sunt altceva decat cele cu placi plane si lichid, agm auto sunt asemantoare cu AGM stationare, dar se gasesc mai usor. Link spre comentariu
Davidescuadrian Postat Mai 7, 2022 Autor Partajează Postat Mai 7, 2022 Rombat tempest este baterie semitractiune pt rulote, fotovoltaice.. Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 7, 2022 Partajează Postat Mai 7, 2022 (editat) incearca ceva de genul asta, https://www.caranda.ro/product/acumulator-12v-100ah-deep-cycle-gel-lfpv12-100-cu-placi-tubulare/ sau ia 4 celule LFP de 105ah tot cam in banii aia link pe pm ca nu sunt sigur daca e voie Editat Mai 7, 2022 de ionut120v Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum