Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterii in paralel încărcare corecta?

Davidescuadrian

Postări Recomandate

Vreau sa fac un banc de baterii de ups in paralel o baterie 12 volti 18 ah 10 buc am calculat că 1 bucata are 100w capacitate de descărcare 50 la sută ori 10 am un kw vreau sa le leg in paralel la regulator solar dar cum sa le încarc corect fara egalizator? Iar când le descarc se descarcă toate uniform sau diferit?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Davidescuadrian

10

• sesebe

6

• ionut120v

4

• validae

2

Top autori în acest subiect

Sa fie din acelasi lot.

Sau le sortezi dupa rezistenta interna, daca ai cu ce masura.

Bateriile de ups sunt pentru regim tampon, nu o duc mult daca le descarci 50% zilnic.

Link spre comentariu

Dacă le pui în paralel nu ai ce balansoar sa mai pui. Ala se pune doar la legarea în serie. 

La conectarea în paralel se pot doar monta cite o dioda în serie cu fiecare acumulator ca să nu se descarce unul pe altul, dar pierderile ar fi prea mari asa ca cel mai bine este sa folosești acumulatori cit mai apropiați ca parametri, din același lot cum a recomandat cineva. 

Link spre comentariu

Dacă bateriile sint perfect identice nu ai ce egalizare sa faci. Nici nu știu cum poți face fără sa ai separare cu diode. Trebuie doar sa ai grija sa fie identic încărcate înainte de conectarea în paralel. 

Dar totuși dece pui 10 asa mici și nu pui o baterie dedicata deep-circle. 

Link spre comentariu

Am luat cu ceva ani în urmă un acumulator Deep cycle 120ah dar în realitate nu avea mai mult de 40 ah și costa destul de mult acum costă 1200ron așa că am zis sa fac un banc din baterii mai mici în paralel sa am 1kw un acumulator bun la 100ah costă 2500-3500ron așa eu fac o baterie care sigur are 100h cu 1600 Ron de descărcat nu vrei sa descarc prea des voi folosi mai mult ce îmi dă panourile solare.

Link spre comentariu

Ce consumator?

Si ce wattmetru?

Pe 12V sau pe 230V?

Care a fost tensiunea initiala pe baterie si care a fost tensiunea finala de oprire?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Un wattmetru chinezesc albastru și un laptop printr-un invertor ups sa mai pierdut și la conversie da nu ținea laptopul max 2ore deci era dezastru bateria alea de mașină la fel 

Link spre comentariu

Exact cum imi inchipuiam: nu ai masurat nimic concret si aia este doar o estimare grosiera si fara valoare.

Dece crezi ca daca vei folosi noile baterii va fi mai bine? As putea garanta ca va iesi chiar mai rau.

Link spre comentariu

Nu cred într-adevăr sant pierderi la conversie dar totuși 150w ora 2 ore sant 300wati sa zicem  restul până la 1440 wați unde sant  nu l-am descărcat acumulatorul cu mai mult de 150wati vreo 8ah hai cu toate pierderile macar 6,700 de wați ar trebui sa aibă acumulatorul .de data asta vreau sa alimentezi direct la 12 volti totul fara invertoare am calculat că dacă trag din fiecare baterie 10wati din 10 voi trage 100 deci le voi descarcă cu maxim 100wati ora doar atunci când voi avea nevoie

Link spre comentariu

Acumulatorul nu se măsoară în Waţi, ci puterea activă.Se determină însă practic capacitatea unui acumulator în Amperioră (Ah), încărcându-l la maxim şi apoi descărcându-l pe o sarcină în curent constant, măsurând simultan curentul şi timpul până când acesta ajunge la tensiunea de descărcare minimă permisă.Apoi se calculează capacitatea.De preferat să se folosească un curent constant de descărcare.

Un exemplu de tester care face automat asta şi pe care îl folosesc să determin capacitatea acumulatorilor folosiţi:

https://ardushop.ro/ro/home/873-tester-capacitate-baterii.html?gclid=CjwKCAjwsJ6TBhAIEiwAfl4TWOQX3nJJCseVtAkHKzJhXExZEZ2NqtDKmTuW_wDYnBr15KFzjqGZxBoCksgQAvD_BwE

Link spre comentariu

Eu am luat un acumulator 12 volti 18 ah am pus un wattmetru și un consumator de 10 wați acumulatorul era încărcat maxim 13volti la start cam aproximativ 100wati până la 12,1 când este peste 50 la sută descărcată așa am estimat că am cam 100wati într-un acumulator ..este greșit? 12ori 18 este 216wati teoretic dar nu are în realitate capacitatea depinde și de temperatura și puterea de descărcare eu am zis că le descarc cu maxim 10 wați 1 ah per bucata însă întrebarea este cum le balansez pe toate 10 că dacă le pun simplu in paralel cele din mijloc nu se vor mai incarca iar cele din margine și mai slab vor fi dezechilibrare..

Link spre comentariu

Nu se practică nicio echilibrare la montarea în paralel, cel puţin nu la nivelul ăsta.Se sortează doar acumulatori cu capacitate şi rezistenţă internă identică sau cât mai apropiate posibil.Iar cu determinarea capacităţii am scris clar mai sus cum se face....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări