Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare aparat radio produs de Electronica

Lonerider

Postări Recomandate

Vă salut.

Am "recuperat" de la deşeurile unei persoane, un aparat de radio românesc produs de Electronica (cred). Mi s-a părut "interesant", dar nu reuşesc să-l identific cu exactitate. Partea frontală are inscripţionată denumirea NEPTUN 1. Scala este de culoare roşie, cu ramă de aluminiu, asemănătoare receptorului MONDIAL, iar pe capacul din spate scrie chiar MONDIAL. L-am alimentat (are un ciot de cordon), are un sunet piţigăiat, iar pe UM chiar încearcă să recepţioneze ceva. Nu l-am deschis încă să-i văd interiorul, dar am în plan, totuşi, să încerc recondiţionarea (măcar la starea de funcţionare) acestuia. Poate cunoaşte cineva acest model, să-i caut schema.

https://postimg.cc/gallery/NQpJNyr

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

5

• Lonerider

4

• mila

1

Nu sunt cunoscator si nici prea multa informatie nu am gasit, dar nu este Jupiter cel fara UUS?  Neptun 1 am vazut, in imagini, doar cu butoanele schimbatorului de frecvente paralelipipedice si rotactorii volum si tuning ingropate.

Aparatul de la mine este identic (marcaje TON, comutatorul game UL, UM, US, UUS, scala, carcasa) cu cel din link: http://www.regiradio.nhely.hu/magyar/rtr/mondial.html, doar ca scrie NEPTUN 1 pe carcasa frontala. O sa-l desfac ceva mai tarziu, la interior, apoi sa identific o schema corecta.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu
Acum 10 ore, Lonerider a spus:

dar nu este Jupiter cel fara UUS? 

Ai dreptate, am imbatranit. Si ala(Jupiter) are aceeasi carcasa, dar fara bloc UUS).Uite o poza cu Neptun (1 si 2), poate ajuta

DSC01131.jpg

DSC01129.jpg

DSC01134.jpg

Si un interior de Mondial,

SANY2898.jpg

S-ar parea ca deosebirea de un Neptun 2 o face alimentarea la retea, si suportul de baterii....asta la o prima strigare. La schema nu am avut rabdare sa ma uit in amanunt, dar pare identica cu Neptun 2.. Primul raspuns l-am dat de pe telefon, de unde nu am acces la baza de date, iar memoria interna face figuri, din cate se pare. Scuze pt confuzie.

SANY2894.jpg

Uite si prospectul, primit de la regretatul coleg, Kripton (Moldovan Aurel), cu care am colaborat foarte bine.Poze facute in ianuarie 2004... ce a mai trecut vremea.

https://postimg.cc/gallery/SqtXvs1

Link spre comentariu

Multumesc. Azi nu l-am deschis. Am preferat sa fac o plimbare cu motocicleta, mult nu cred ca ma mai duce. Si asta a avut nevoie de ceva intretinere/reparatii si am scos-o in probe. Ca, oricum, am avut "meciuri" sa nu lucrez astazi...

Cu utilizatorul "Kripton" am colaborat si eu, foarte putin, dar am primit ajutor intotdeauna, fie-i tarana usoara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări