Lonerider Postat Aprilie 25, 2022 Partajează Postat Aprilie 25, 2022 Vă salut. Am "recuperat" de la deşeurile unei persoane, un aparat de radio românesc produs de Electronica (cred). Mi s-a părut "interesant", dar nu reuşesc să-l identific cu exactitate. Partea frontală are inscripţionată denumirea NEPTUN 1. Scala este de culoare roşie, cu ramă de aluminiu, asemănătoare receptorului MONDIAL, iar pe capacul din spate scrie chiar MONDIAL. L-am alimentat (are un ciot de cordon), are un sunet piţigăiat, iar pe UM chiar încearcă să recepţioneze ceva. Nu l-am deschis încă să-i văd interiorul, dar am în plan, totuşi, să încerc recondiţionarea (măcar la starea de funcţionare) acestuia. Poate cunoaşte cineva acest model, să-i caut schema. https://postimg.cc/gallery/NQpJNyr Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 E simplu. Daca are UUS, e Neptun, cu capac de Mondial. Daca nu are UUS, e Mondial, cu față de Neptun. Ii dai jos capacul si te lamuresti. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Dupa scala si butoane e Neptun dar asa cum a zis Doru te uiti in interior si daca are blocul uus e Neptun daca nu e Mondial Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Acum 32 minute, mila a spus: Dupa scala si butoane e Neptun Dupa scala si butoane poate fi oricare din cele doua... Link spre comentariu
Lonerider Postat Aprilie 26, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2022 (editat) Nu sunt cunoscator si nici prea multa informatie nu am gasit, dar nu este Jupiter cel fara UUS? Neptun 1 am vazut, in imagini, doar cu butoanele schimbatorului de frecvente paralelipipedice si rotactorii volum si tuning ingropate. Aparatul de la mine este identic (marcaje TON, comutatorul game UL, UM, US, UUS, scala, carcasa) cu cel din link: http://www.regiradio.nhely.hu/magyar/rtr/mondial.html, doar ca scrie NEPTUN 1 pe carcasa frontala. O sa-l desfac ceva mai tarziu, la interior, apoi sa identific o schema corecta. Editat Aprilie 26, 2022 de Lonerider Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Acum 10 ore, Lonerider a spus: dar nu este Jupiter cel fara UUS? Ai dreptate, am imbatranit. Si ala(Jupiter) are aceeasi carcasa, dar fara bloc UUS).Uite o poza cu Neptun (1 si 2), poate ajuta Si un interior de Mondial, S-ar parea ca deosebirea de un Neptun 2 o face alimentarea la retea, si suportul de baterii....asta la o prima strigare. La schema nu am avut rabdare sa ma uit in amanunt, dar pare identica cu Neptun 2.. Primul raspuns l-am dat de pe telefon, de unde nu am acces la baza de date, iar memoria interna face figuri, din cate se pare. Scuze pt confuzie. Uite si prospectul, primit de la regretatul coleg, Kripton (Moldovan Aurel), cu care am colaborat foarte bine.Poze facute in ianuarie 2004... ce a mai trecut vremea. https://postimg.cc/gallery/SqtXvs1 Link spre comentariu
Lonerider Postat Aprilie 26, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Multumesc. Azi nu l-am deschis. Am preferat sa fac o plimbare cu motocicleta, mult nu cred ca ma mai duce. Si asta a avut nevoie de ceva intretinere/reparatii si am scos-o in probe. Ca, oricum, am avut "meciuri" sa nu lucrez astazi... Cu utilizatorul "Kripton" am colaborat si eu, foarte putin, dar am primit ajutor intotdeauna, fie-i tarana usoara. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Hai sa aratam si un Jupiter dezbracat, macar sa stie lumea despre ce vorbim. Pozele sunt de pe forum. S-a discutat despre modelul asta prin 2019. Link spre comentariu
Lonerider Postat Aprilie 28, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2022 A Mondial arata si interiorul celui care-l am https://postimg.cc/kVN8fzT2 Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Aia e. Înseamnă că a fost doar o potrivire capacul cu inscripția Neptun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum