Gabriel_S Postat Aprilie 25, 2022 Partajează Postat Aprilie 25, 2022 (editat) Hristos a inviat! ISS 24 aprilie 2022 ISS - 25 aprilie 2022 SO50 - 25 aprilie De-a lungul timpului am folosit antene verticale pentru receptie cu rezultate bune, fie ca au fost antene stock, diamond srh36, diamond rh775, nagoya na771, antena tactical. Am incercat si cu o antena turnstile, dupa schema lui I6IBE, dar nu e mare diferenta, cel mult un punct S. Depinde foarte mult si de treceri. Am facut si cateva QSO-uri pe repetorul de pe ISS, dar cu o antena verticala diamond x30 si o statie dual band mobila, TX 20w. Am observat (in cazul ISS) ca se deschide mai usor si poti lucra cand are treceri spre S, SV. Desigur ar trebui o antena cu polarizare circulara, dar pana una alta lucram cu ce avem. Ca aplicatie pentru tracking si predictii folosesc Look4Sat pentru android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rtbishop.look4sat 73! YO9IGS Editat Aprilie 25, 2022 de Gabriel_S Link spre comentariu
grosu99 Postat Aprilie 26, 2022 Partajează Postat Aprilie 26, 2022 Mie mi se pare ca se aude mai bine cu Turnstile-ul . Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Aprilie 26, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2022 (editat) Da, e totusi antena dedicata pt sateliti, numai ca n-o pot purta mereu dupa mine... P.S. Trece AO92 in 8 minute 145880Mhz Editat Aprilie 26, 2022 de Gabriel_S Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum