Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare breadboard

biP

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

9

• merck

5

• Mircea

3

• biP

3

Top autori în acest subiect

Fara sarcina rezistiva R2 nu este simulat.
Abia astept.

Asta apropo daca conteaza sau nu intr-o simulare sa punem sau nu sarcina unei surse de tensiune.
Si in ce fel alegem condensatorii. Mai ales cel pus peste baterie (din postarea initiala :) )

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

R2 e sarcina fixa minima.

@Bandi Szasz , poate anumite montaje "chinezesti" vin cu alte LDO-uri. Eu folosesc, pentru montaje de curenti mici si consum relativ constant, seria TLV713XX care nu cere decat un minim 0.1u la iesire. Deci, exista si alte solutii. Ca fapt divers, chiar la TLV-uri pun condensatoare atat la iesire, cat si la intrare. Iar valoarea poate depinde de ce am stoc sau unde vad ca am prea multe. Mergand de la 0,1u pana la 10u. 

De ce nu mai folosesc LD sau LM? Nu am nevoie de curenti mari, plus spatiul ocupat. 

Link spre comentariu
2 hours ago, Liviu.Mihaiu said:

Abia astept.

Asta apropo daca conteaza sau nu intr-o simulare sa punem sau nu sarcina unei surse de tensiune.

Screenshot-2022-04-24-at-17-40-55.png

Screenshot-2022-04-24-at-17-52-34.png

Editat de merck
Link spre comentariu

Nu pare foarte urat semnalul. Usor corectabil. (aparent)
Banuiesc ca in cazul conectarii unui consumator (rezistenta R4) dar tot fara C1, este dezastru.

Posteaza te rog daca ai timp.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
2 hours ago, Liviu.Mihaiu said:

Abia astept.

Dac-o sa zic ca esti obsedat de sarcina aia minima, ai sa zici din nou ca te jignesc ( desi n-ar fi cazul ).

Pai tot tu amintesti de citirea corecta a pdf-ului, si tot n-ai inteles ce ti-a zis deja @UDAR?

Atunci mai repet si eu.

Deci pdf-ul specifica un curent minim impus doar pentru varianta ajustabila, si, asa cum s-a spus deja ala se asigura din valorile divizorului.

La variantele de regulator fix acel curent minim devine curent de mers in gol, adica este curentul pe care regulatorul il consuma de unul singur fara sarcina pe iesire. 

Si, devreme ce vorbim despre un regulator fix, ideea ta legata de curentul minim necesar este o alta perla, alaturi de aia cu inutilitatea conzilor ( pe care tot refuzi sa ti-o asumi ).

PS: Ce s-a intamplat cu OP totusi?

Link spre comentariu

Păi cred că iniţiatorul s-a lămurit, doar @Liviu.Mihaiu nu....

Chiar dacă oscilaţiile regulatoarelor liniare nu deranjează întotdeauna, nu înseamnă că ele nu există.

S-a mai arătat asta pe un topic mai vechi....nu mai ştiu care şi nici nu-l caut.

Link spre comentariu
6 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Nu pare foarte urat semnalul. Usor corectabil. (aparent)
Banuiesc ca in cazul conectarii unui consumator (rezistenta R4) dar tot fara C1, este dezastru.

Posteaza te rog daca ai timp.

Screenshot-2022-04-24-at-17-59-04.png

2 minutes ago, validae said:

Păi cred că iniţiatorul s-a lămurit, doar @Liviu.Mihaiu nu....

Da, dar si cand se lamureste => ramane de servici (explica la cei noi cum sta treaba). :rade:

Link spre comentariu

Multumesc @merck
Asta am vrut sa vad.
Banuiesc ca acum (dupa cele postate de tine) nu mai afirma nimeni ca se poate (are rost)  sa simulam functionarea unui surse de tensiune fara sa-i punem ca sarcina (si) o sarcina constanta (asa cum se intampla in practica).
Asta daca vrea sa facem un lucru 'bine-facut'. Si sa intelegem de ce si ce valoare este necesara pentru condesatorii initiatorului studios care nu a mai intervenit.
Altfel pune unul de 100nF si unul de 1F si scapam de griji. "Merge si asa".
Cam asta am avut de spus. Poate nu ma fac foarte bine inteles.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deci tocmai ti s-a demonstrat prin simulare ( si eu ti-am redat ce zice pdf-ul ), ca sarcina minima la regulatoarele fixe e irelevanta, si tu o tii pe a ta ca de fapt aveai dreptate?

Esti fenomenal :rade:

Doamne fereste...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări