dan cod Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Am un reflector cu leduri care are aceste CIuri ca și driver. Placa este defecta dar driverul este ok cred. Poate a mai lucrat cineva cu ele și îmi spune cum le-aș putea comanda analog sa facă dimming. Multumesc. Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 După cum arată în schemă face dimming la pinul 3 : http://www.datasheetdir.com/Zxld1360ev8-Evaluation-Board-User-Guide+Application-Notes Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 20, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Am văzut asta dar cum? Oare ar merge 0-5v? Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Presupun ca este vorba de PWM. Comanda cu semnal analog poate fi si PWM, dar si rezistiv sau in tensiune, asta ca varianate uzuale. Schema este mai ciudata, pentru ca are sesizarea curentului "high side" - de obicei acolo poti injecta ub semnal PWM, dar aici floteaza in V+ O posibila varianta ar fi tot acolo, dar cu un optocuplor, incat sa ai logica pe V+, adica nu pe GND. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 20, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Chiar acum, Dxxx a spus: Presupun ca este vorba de PWM. Comanda cu semnal analog poate fi si PWM, dar si rezistiv sau in tensiune, asta ca varianate uzuale. De asta am întrebat cum as putea analog comanda asta. În tensiune 0-5V sau cum? Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Nu, nu cred ca poti decat cu semnal PWM... fie la pinul 3 fie la pinul 4. Ca sa poti comanda in tensiune sau rezistiv ... ideea este ca in final tot o tensiune introduci pe un pin... insa tensiunea aia se duce la un pin al comparatorului care comanda PWM intern al sursei. Se modifica astfel pragul de comparatie si curentul debitat spre leduri variaza. Dar pentru asa-ceva trebuie sa ai accesibil spre exterior acel pin - la IC acesta nu vad un astfel de pin. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 20, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Cum as putea proceda concret? Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Pai trebuie sa ai un generator PWM, se poate face spre exemplu cu 555. Ca sa nu ai flicker trebuie sa ai peste 100Hz, dar de obicei se merge la 1kHz. Apoi ar trebui ca pinul pe care mergi sa poata sa raspunda la respectiva frecventa... asta fie este specificat, fie cunosti tu. Apoi faci o interfata intre generatorul PWM si pinul respectiv. Concret trebuie sa vezi ce semnal inhiba driverul si apoi sa pui un comutator electronic care sa inhibe ICul in modul comandat de PWMul tau. Ca exemplu, la un driver uzual care are intrarea de feed-back intr-un comparator cu referinta 1,25V fata de masa - aici vine tensiunea care traduce curentul... deci asa se regleaza curentul constant. Tu adaugi un mosfet tip P cu drena la +5V si sursa pe pinul de feed back iar pe gate introduci semnalul PWM 0-10V. Cand PWM-ul blocheaza mosfetul (Vpwm=10V) - atunci driverul functioneaza normal si forteaza curentul programat, care aprinde ledurile, ca si cand nu ai dimming. Cand PWMul deschide tranzistorul (Vpwm=0V) atunci comparatorul blocheaza driverul (pentru ca tensiunea pe pinul feed-back este 5v, adica peste 1,25V) si deci ledurile sunt stinse. Cu cat durata de stingere este mai mare, cu atat luminozitatea este mai mica si invers. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Scrie in data sheet- cu o tensiune continuă între 0,3 și 2,5v. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 20, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2022 1 oră în urmă, UDAR a spus: Scrie in data sheet- cu o tensiune continuă între 0,3 și 2,5v. Multumesc. Atât vroiam sa știu. Deci pinul 3 între 0,3 și 2,5V. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Ieri am postat de pe telefon deci am fost mai scurt. Curentul prin LED-uri se poate varia între 25% și 200% din Inom unde Inom este 0.1V/Rs . Deci cu Rs = 1ohm Inom este 100mA iar prin dimming îl variem între 25 și 200mA. Nu este posibil un reglaj (fin) de la zero, totuși, dacă coborâm tensiunea pe pin 3 sub 0,2V LED-ul se stinge. Iată și data sheet-ul pentru mai multe detalii. https://www.diodes.com/assets/Datasheets/ZXLD1360.pdf Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Chiar acum, UDAR a spus: Ieri am postat de pe telefon deci am fost mai scurt. Curentul prin LED-uri se poate varia între 25% și 200% din Inom unde Inom este 0.1V/Rs . Deci cu Rs = 1ohm Inom este 100mA iar prin dimming îl variem între 25 și 200mA. Nu este posibil un reglaj (fin) de la zero, totuși, dacă coborâm tensiunea pe pin 3 sub 0,2V LED-ul se stinge. Iată și data sheet-ul pentru mai multe detalii. https://www.diodes.com/assets/Datasheets/ZXLD1360.pdf Multumesc incaodata. Aseară am studiat datashetul și m-am lămurit. Voi reveni după încercări. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 29, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2022 Am reușit sa rezolv ușor cu pinul adj comandat în tensiune. Merge perfect. Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 29, 2022 Partajează Postat Aprilie 29, 2022 Pai normal, cu DS era logic sa o rezolvi, bine ca ti-a mers, plus ca asa a fost fara nici o complicatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum