Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor Audio

Andra

Postări Recomandate

Vă salut si respect ! Vă rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata,am un televizor samsung  HD T4300, nu am optiunea de mufa jack si as vrea sa-l conectez prin convertor  Audio Out (Optical) cu Boxe Hama BA-2112 2.1  ,am cumparat acest convertor optic la semnal analogic, am conectat cablurile dar nu reda nici un sunet de la televizor in boxe … 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andra

4

• barbulescuorlando

3

• Mircea

1

• modoran

1

Acum 5 ore, modoran a spus:

Dar din meniul tv-ului ai setat sa ai sunet pe iesirea optica si sa se intrerupa sunetul in difuzoarele lui ?

Am selectat sunetul sa fie prin ieșire optica dar degeaba … 

Link spre comentariu

Ați alimentat convertorul din alimentator separat sau din mufa usb a televizorului? Adică, este alimentat converorul? Fie are el un led martor al alimentării fie se pote vede o lumină roșie în portul Toslink ( optic)

Link spre comentariu
Acum 1 minut, barbulescuorlando a spus:

Ați alimentat convertorul din alimentator separat sau din mufa usb a televizorului? Adică, este alimentat converorul? Fie are el un led martor al alimentării fie se pote vede o lumină roșie în portul Toslink ( optic)

Alimentat separat 

Link spre comentariu

Daca ai conectat totul bine si tot nu merge atunci vezi la TV sa fie selectat stereo si nu Dolby sau alte setari. 

Convertorul din imagine nu stie sa decodeze decit semnal stereo.

La cablul optic ce intra in convertor se vede o luminita rosie?

Link spre comentariu

Setarile TV vad doar Auto sau Pass-Thru, adica face conversia in ce suporta TV-ul (probabil mult mai multe formate decat stie convertorul), sau transfera direct streamul de date original, ceea ce poate fi prea complex (gen Atmos multicanal) pentru convertor.

Poti incerca sa faci play pe niste melodii de pe un stick pe USB, sa vezi daca se aude ceva. Se poate observa si vizual, pe cablu optic daca ai lumina rosie, ceea ce ar indica ca sunt date transmise. Daca se aud melodiile simple si nu se aud filmele, inseamna ca formatul nu e suportat de convertor. Daca nici optinuea de Auto nu corecteaza problema, nu cred ca este alta optiune decat de cautat un convertor care stie si formate mai complexe.

Semnal audio digital ar mai fi si pe HDMI, insa daca este semnal din TV, nu stiu daca emite pe HDMI out audio cand TV-ul nu fosloseste acel HDMI si pentru video out. Exista cutiute electronice (HDMI ARC audio extractor) capabile sa extraga semnal audio din HDMI, dar sunt mai utile daca ai un player extern (smart media player) si primesti semnal video la TV prin HDMI.

Link spre comentariu

Televizorul stie bluetooth? Daca da se poate cumpara un adaptor bluetooth (trebuie ceva mai de Doamne ajuta, astea super ieftine au zgomot de fond si banda de frecvente gatuita tare) si se monteaza pe intrarea sistemului audio. 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări