Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensatori pico farazi, dar nu ceramici

raduadi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raduadi

3

• yo9hrb

2

• zal

2

• junior

1

Top autori în acest subiect

Picofarazi pentru un amplif audio? Iar ceramicii ce au? Deriva termica prea mare? Aia te incurca intr-un oscilator. Pentru un condensator destul de stabil cu temperatura se poate folosi o bucatica de cablaj dubluplacat pe sticlotextolit. Cu asa ceva se facea oscilatorul din transceiverul A412, din motive de stabilitate.

Link spre comentariu

La sute de pici se gasesc gen WIMA prin tv-uri straine, la zeci de pici se gasesc si ceramici si stiroflex (astia la tensiuni mici prin bobinele de FI din radiouri) dar la citiva pici nu ai sa gasesti decit ceramici.

Link spre comentariu

- din cate spune "lumea" ceramicii nu trebuie sa fie in amplificatare audio decat pe partea de alimentare.- magazine care vand asa ceva nu stie nimeni? in afara de capodimonte ca acolo sunt ieftini dar dai 10 ron pe orice minim.in special imi trebuie 100p si 220p pt P3A.

Link spre comentariu

cred ca trebuia sa pun topicul asta la audio.1. e clar ca cei care fac amplificatoare nu pun ceramici in loc de cond. polipropilena sau ce e recomandat in schema2. majoritatea fac rost de ei de undeva din romania, preferabil un magazin (nu vreau sa comand din afara, nu vreau din aparatura veche)3. 1 loc il stiu - capodimonte, dar ei livreaza doar la nimim 100 de mii pt o piesa - si ar trebuii sa iau din fiecare 30+ cond pt fiecare valoare, plus ca imi trebuie comanda finala nimim 1 milion)deci nu stie nimeni un magazin in afara de capodimonte unde sa aiba sau sa poata aduce cond. de polipropilena 100p si 220pF??? la vitacom tipa a zis ca nu au si ca nu stie.

Link spre comentariu

- din cate spune "lumea" ceramicii nu trebuie sa fie in amplificatare audio decat pe partea de alimentare.

Exact acolo nu trebuie pusi, exceptie fac cei de inalta tensiune (aia albastri sau portocalii). Poti sa pui linistit conzi ceramici in audio cu conditia sa-i sortezi fiindca au toleranta mare. Desigur e vorba de valori mici, pina in 1nF, peste se gasesc tip MKT destui. Se procedeaza asa de zeci de ani in industria audio si sint scule care merg perfect. Cond cu mica se gaseau in tv si radio pe lampi, mai ales cele sovietice sau cehoslovace, dar au gabarite mari. ''Lumea'' spune multe bazaconii, important e ce folosesc firmele bune in aparatura lor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări