Mircea Bartic Postat Mai 28, 2005 Partajează Postat Mai 28, 2005 pt IPA-urile tale, cumpara, fa bine, un transformator sanatos, pentru ca in final acolo ajungi, dar intre timp, mai dai banii si pe alte prostii, ca sa ajungi la concluzia asta. 8) Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Mai 28, 2005 Partajează Postat Mai 28, 2005 am auzit la un tip ca a facut asha micsorand tensiunea de la priza printr`un potentziometru din ala de care se foloseshte in loc de intrerupator la lustre;problema era, din cate shtiu eu, ca trebuia sa bagi stecherul in priza cum trebuie, in functzie de polarizare;Mi se pare buna ideea de a micsora tensiunea printr-un triac de putere comandat de un diac si apoi redresata si comutata. In priza nu exista polaritate ci doar un fir cald si un "nul". Trebuie sa studiez avantajele si dezavantajele.NeXuS_3 are dreptate, nici eu nu as folosi la IPA-uri o sursa in comutatie de genul asta. Dar pentru amplificatoare de calitate mica/medie, nepretentioase, de duzina, merge.... nu o sa observe manelistii nici o diferenta. :P Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 28, 2005 Partajează Postat Mai 28, 2005 am auzit la un tip ca a facut asha micsorand tensiunea de la priza printr`un potentziometru din ala de care se foloseshte in loc de intrerupator la lustre; problema era, din cate shtiu eu, ca trebuia sa bagi stecherul in priza cum trebuie, in functzie de polarizare...Despre curentul electric si pericolele pe care acesta le prezinta ati auzit?!... :roll: Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Mai 28, 2005 Partajează Postat Mai 28, 2005 Scuza-ma dar nu mai sunt newbie! Cunosc pericolele si imi iau de fiecare data masuri de protectie. O singura data m-am curentat rau de tot, mi-am ars mana pana la cot din cauza sursei unui amplificator. O senzatie socanta! Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Mai 28, 2005 Partajează Postat Mai 28, 2005 ok! ok! m`atzi convins (nexus si posturile lui) sa`mi iau/fac bine un traf! 8)dar totushi ar fi ceva, vb lu` Kimnotyze nu o sa observe manelistii nici o diferenta. macar sa ne facem rost de bani pt traf`uri.. facem amplif`uri eftine pt manelisti cu bani, si le dam scump! Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Mai 28, 2005 Partajează Postat Mai 28, 2005 1. de exemploo un amplif cu tda8560Q pot sa`l alimentez cu o sursa in comutatzie?; 2. la o sursa in comutatzie imi foloseshte la ceva o sursa mai veche de 486? sa shtiu daca`i fac pe plac mamei s`o arunc! :cry: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 29, 2005 Partajează Postat Mai 29, 2005 sursa aia e buna, folosesti firul galben (+12V) si negru (0V) si alimentezi mplificatoare care merg pe 12V sau un preamplificator, protectii, ventilatoare..etc Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Mai 29, 2005 Partajează Postat Mai 29, 2005 aha.. deci un 2 x 40W merge nu?! am gasit foitza de la amplifoo cu tda8560Q: Vcc Min: 9 Tip: 12 Max: 18curent absorbit P=30W RL=4 ohm: 7A si scrie ca are o capacitate in curent de max 9A; merge la asha nuo?! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 29, 2005 Partajează Postat Mai 29, 2005 ..Scuza-ma dar nu mai sunt newbie! ......asta se demonstreaza prin solutiile adoptate si nu prin vorbe... :roll: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 29, 2005 Partajează Postat Mai 29, 2005 aha.. deci un 2 x 40W merge nu?! am gasit foitza de la amplifoo cu tda8560Q: Vcc Min: 9 Tip: 12 Max: 18curent absorbit P=30W RL=4 ohm: 7A si scrie ca are o capacitate in curent de max 9A; merge la asha nuo?!merge linistit...arunca o privire mai atenta si vezi ca scrie ca in 4 ohmi nu poti scoate mai mult de 20W asta cu Vcc=14V, iar tu cum la sursa ai 12V o sa ai si mai putin.Si mai uite-te ca amplifu ala e in clasa B.Deci fa bine si alege altcevaTA8210 sau orice altceva care sa mearga in clasa AB.Eu am avut TA si mi-a placut..e destul de rezistent...i-am scurtcircuitat iesirile, l-am lasat sa mearga fara radiator, alimentarea era la 20V in gol,17V (cand trageam 10A din traf) si nu s-a stricat... Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Mai 29, 2005 Partajează Postat Mai 29, 2005 habar n`am... amplifoo l`am luat moka de la unu din sertar... shi ma gandeam sa`l fac sa`l vand la vreun manelist. am un transformator care`mi scoate 12Vca, deci vreo 16Vcc cu tot cu pierderi.daca`l pun intr`o carcasa ceva, cu cat as putea sa`l dau la un manelist prost?! nu mi`ar strica un ban! (macar de 2 cablaje de IPA400 sa`mi fac) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum