Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TP.SIS231.PT85 depanare sursa

mercenarx

Postări Recomandate

salutare !

am pe masa un Vortex tv cu placa din titlu , si cu sursa (in primar) cu multa funingine...

am curatat-o si intentionez sa-i atasez un modul CA-888 (am monta cel putin 20 de astfel de surse pana acum , si au functionat toate din prima , poate am mai schimbat cate un optocuplor sau TL431 , dar au functionat ok---merg mai bine chiar decat sursele originale , cel putin pentru pana in 32 de inch)

am facut conexiunile , dar nu vrea sa plece si pace...

am schimbat optocuplor , TL431 , si degeaba.

poate stie cineva valorile pieselor de pe langa TL431 si optocuplor (sunt 7 rezistente si 2 condensatori)

ciudatenii chinezesti , in care iti da schema , dar nu si valorile pieselor...

https://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring=main+tp.sis231.pt85

dupa ce m-am hotarat sa trec la depanare (pana acum dintr-o proasta dar inevitabila obisnuinta , avand in vedere viteza cu care trebuiesc facute reparatiile , nu prea mai fac (facem) depanare...) ,am hotarat sa pun dintr-o sursa externa 10 volti in VCC1 (in functionare normala sunt 11-12 volti) , si ce sa vezi : un firicel de fum din diodele ZB101 si DB105..

am eliminat rapid rezistenta RB110 , si ...voila! : am tensiuni in secundar

nu mi-am mai batut capul , dar cred ca ZB101 imi punea VCC1 la masa in tensiune (masurata ohmetric era ok)

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

6

• mercenarx

4

• Costica Tv

4

• iuliantv

3

Top autori în acest subiect

eu nu ma chinui mult cu junk-urile astea,pun surså externa de 12v ,o bag in tv unde e loc si sånatate,am multe surse 12v-3-4a sh,cumparate la preturi modice20-30lei

Link spre comentariu
30 minutes ago, iuliantv said:

eu nu ma chinui mult cu junk-urile astea,pun surså externa de 12v ,o bag in tv unde e loc si sånatate,am multe surse 12v-3-4a sh,cumparate la preturi modice20-30lei

si tensiunea de backlight cum se face la placa asta cu sursa externa de 12 volti?

cred ca mai rentabil este cu CA-888 , am luat 20 buc. cu 7 lei/buc cu tot cu transport

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

aha, am inteles

dar la cele cu tensiunea de lumina mai mare , cred ca trebuie reparata musai sursa tv-ului (ma refer ca cel putin se pastreaza chopper)

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mercenarx a spus:

aha, am inteles

dar la cele cu tensiunea de lumina mai mare , cred ca trebuie reparata musai sursa tv-ului (ma refer ca cel putin se pastreaza chopper)

sursa are 2 tensiuni una de 12v si una de cca 17v ,cel putin la cele ce am modificat eu,cea de 17v sa spunem e sursa ce alimenteazå invertorul led,care la urma lui primeste cei 17v si urcå prin controlerul led si sursa acestuia ,la 21-80v in functie de ledurile din tv

eu am alimentat cu 12v 6a un tv de 40" ce avea in sursa nevoie de 12v si cca 24v volti,si invertorul led tot a urcat la peste 80v  pentru alimentarea leduri,deci i.am dat 12v pe ambele bare din aceeasi surså si mergea perfect

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
3 hours ago, iuliantv said:

sursa are 2 tensiuni una de 12v si una de cca 17v ,cel putin la cele ce am modificat eu,cea de 17v sa spunem e sursa ce alimenteazå invertorul led,care la urma lui primeste cei 17v si urcå prin controlerul led si sursa acestuia ,la 21-80v in functie de ledurile din tv

eu am alimentat cu 12v 6a un tv de 40" ce avea in sursa nevoie de 12v si cca 24v volti,si invertorul led tot a urcat la peste 80v  pentru alimentarea leduri,deci i.am dat 12v pe ambele bare din aceeasi surså si mergea perfect

bine de stiut !

multumim de informatie!

Link spre comentariu

Pare un UPS001 mai evoluat.

Diferenta de CA-888 este ca-si genereaza singur tensiunea de alimentare si au adaugat optocuplor cu TL431 si divizor reglabil pe placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări