nico_2010 Postat Aprilie 19, 2022 Partajează Postat Aprilie 19, 2022 Salut, in mod frecvent afisoarele OLED sunt folosite impreuna cu platforma Arduino deoarece exista librarii pentru aceasta platforma. Cu toate astea, sunt cazuri in care un utilizator ar dori sa foloseasca afisorul OLED intr-o aplicatie scrisa sub platforma Atmel Studio 7, caz in care are 3 variante: - sa scrie de la zero libraria si sa o armonizeze cu un generator de fonturi; - sa adapteze o librarie existenta din Arduino; - sa spere ca gaseste o librarie in AVR GCC gata scrisa si cu posibilitatea de folosi si fonturi diferite ca dimensiune pentru acest afisor. Pentru ca in aceasta perioada nu am chef sa-mi pierd timpul adaptand libarii (probabil vremea este de vina )am gasit aici: https://www.hackster.io/jdmorise/big-characters-on-ssd1306-on-microchip-avr-e9e198 o librarie pentru SSD1306 care permite si utilizarea de fonturi de diferite marimi, inclusiv aplicatiile care permit obtinerea de noi fonturi utilizabile cu aceasta. Trebuie sa mentionez ca arhiva contine toate fisierele de care aveti nevoie pentru inceput, inclusiv un exemplu de simulator de ceas, acesta din urma fiind incarcat intr-un ATMega 32 cu quartz de 16MHz. Iar rezultatele sunt prezentate in imaginile de mai jos: 6char_ssd1306.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum