doru3160 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Te rog să mă crezi că la soacra merg 2 televizoare continu cel puţin 12 ore,e şi boiler electric,maşinâ de spălat care "duduie" des,combină frigorifică,o droaie de becuri de merg f mult şi tot nu se depăşesc 200 kwh. O fi avand contor cu nervii incrucisati. La mine sar lejer de 200. Ultima citire a fost cu un consum de 235KWh. Si nu a fost si centrala la socoteala. Daca incepe si aia sa mearga mai des, se aduna kw in plus. Nu stiu ce mare branza e un consum de 250...300kwh pe luna, ca sa fie considerat un lux. Link spre comentariu
draku Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Cred ca un consum de 250 kw lunar este calculat pentru cei care stau la apartament... Daca stai la casa si nu ai apa curenta in localitate trebuie sa folosesti un hidrofor pentru apa menajera. Al carui consum se adauga la toate celelalte normale intr-o gospodarie... Depasesti usor 250kw pe luna.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 De asta au și redus plafonul cu 15%, la 255 kwh de la 300. În 300kwh se încadrau majoritatea, la 255 e pragul sensibil, și aducător de venituri în plus la buget. Statul a devenit tata lor în materie de hoție. Toate scumpirile spoliaza buzunarele romanilor și aduc bani la buget, de unde se adapa toți specialii la vreme de criză. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Macar astia au radacini cu state vechi in FSN, astia fura dar si fac pe cand putoii astia din partidele mai noi sunt ca niste caini ce vor sa ne dea pe mana Bruxelului. Legat de subiect, cum e cu plafonul asta, se ia dupa consumul lunar sau cel anual si se face media? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Vezi cum e mai avantajos pt ei ca să te jupeasca, și ala e algoritmul. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 25, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Nu ştiu exact dar au fost cazuri când s-au luat după consumul din anul anterior,din luna respectivă! Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Asta cu calculul raportat la anul trecut mi se pare cireașa de pe tort în materie de hoție. Adică îmi ceri sa fac economie acum, dar ma calculezi la consumul de anul trecut când nu erau impuse constrângeri de consum. Și asta sub atenta oblăduire a guvernului. Deci orice ai face, tot te taxează. Dacă faci economie, te taxează ca anul trecut n-ai făcut, iar dacă nu faci economie, te taxează ca ai depășit plafonul. Băieți buni, prosti suntem noi ca le toleram asemenea apucături. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 25, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2022 doru3160.Am citit indexul pe luna august şi nu mi-a venit să cred-112kwh!Asta în condiţiile în care a mai mers şi aerul condiţionat,din când în când.Boilerul a mers continu,că făceam duş des.Drept că şi apa din Dunăre era a naibii de caldă... Link spre comentariu
Nikk Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Acum 3 ore, AlpHs00 a spus: Macar astia au radacini cu state vechi in FSN, astia fura dar si fac Daca va referiti la Partidul Suzi Dragnea , poate ne luminati cu ce fac/au facut, ca de cat au furat suntem lamuriti ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Nu ştiu exact dar au fost cazuri când s-au luat după consumul din anul anterior,din luna respectivă! Este o practica comuna in caz de defectiune a contorului. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Acum 9 minute, Nikk a spus: Daca va referiti la Partidul Suzi Dragnea , poate ne luminati cu ce fac/au facut, ca de cat au furat suntem lamuriti ... Ultimul exemplu elocvent este podul restaurat de baronul Arsenie! Eu sunt mai greu de cap si nu prea vad rezultate dar lumea asa zice: ,,au furat dar au si facut,, si vazand ca acesti excroci sunt votati de mai bine de 30 ani inseamna ca lumea chiar crede acest lucru. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Acum 47 minute, Ion_Bumbu a spus: Este o practica comuna in caz de defectiune a contorului. Au generalizat, nu mai trebuie contor defect. Link spre comentariu
ionut120v Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 O fi politica afacerea asta cu energia, nu m-am bagat, politica sa stea pe sticla, energia in gradina, padure. Nu suntem noi cauza incalzirii globale, suntem putini comparativ cu altii, la noi consumul per capita a oscilat, era mai mare cand produceam si exportam otel aluminiu si alte materiale energointensive. Tendinta globala este insa de crestere pentru consumul total si consumul per capita, si la noi tinde sa creasca comparativ cu minimele recente. Sincronizarea pretului la energie e o metoda de a atrage banii in economiile puternice care i-si permit costurile, astfel bogatii devin tot mai bogati si saracii tot mai saraci. Problema nu-i daca i-ti permiti sa consumi acasa, ci daca locurile de munca mai sunt sustenabile. Nu exista conditii favorabile ca populatia sa investesca in afaceri cu energie, riscurile sunt mari, unii doresc controlul total, nu vor sa-l imparta cu nimeni. Hidroelectrica este S.A., in principiu poti investi , cred ca daca esti investitor obtii si contract(e) de furnizare de energie evntual loc de munca. Asta cu investitul din pacate se cam face pe relatii, recomandari, sa merg pe la rude care au/avut functii pe acolo sa intreb daca e oportun. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 30, 2022 Partajează Postat Septembrie 30, 2022 Astea sunt dume. Energia e fix cerere si oferta. Cand e putina se bate lumea pt fiecare kwh. Nu e nimeni in umbră sa creasca pretul. Creste singur ca fiecare da mai mukt doar ca sa il aiba. Plus ne am intins pe datorie de ceva vreme, e cazul sa ne oprim. De aici e recesiunea ca nu putem duce atat cat am crezut. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 30, 2022 Partajează Postat Septembrie 30, 2022 Acum 13 minute, Sharky a spus: Plus ne am intins pe datorie de ceva vreme, e cazul sa ne oprim. De aici e recesiunea ca nu putem duce atat cat am crezut. Ia vezi ca te iau unii la rost, și imediat iti spun ce PIB barosan avem, și ca nu contează ca am trăit pe datorie. Dacă ne supărăm mintenaș plătim datoria, dar noi nu ne supărăm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum