doru3160 Postat Septembrie 23, 2022 Partajează Postat Septembrie 23, 2022 Cred ca acel contract poate fi întrerupt, altfel nu ar mai circula informația ca poți trece oricând la alt furnizor. De eon nu am auzit nimic nașpa pana acum. Ma interesau ceva păreri de la cei care încă nu au trecut la hidroelectrica. Acum 6 minute, val a spus: Și eu intenționez să trec la Hidroelectrica, dar sunt sub contract până pe 11.12 cu Enel. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 23, 2022 Partajează Postat Septembrie 23, 2022 Fă demersurile cu Hidro şi până expiră actualul contract ai timp să prinzi un preţ convenabil pe următorul an. Dar fă contractul prin portalul online, nu trimite doar mail, că eu am pierdut un an aşteptând după un răspuns la mail. Doar când am sunat la ei şi a răspuns cineva, m-au lămurit. Link spre comentariu
val Postat Septembrie 23, 2022 Partajează Postat Septembrie 23, 2022 Mulțumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Nikk Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 @val, urmeaza ghidul Hidro pentru contractarea online , si dupa semnarea contractului si implicit imputernicirea Hidro se ocupa ei de informarea vechiului furnizor si operatorului de distributie, incetarea vechiului contract , citire/estimare index de la care se preia contractul, etc. ( ultimul paragraf din ghid) . Toate aceste demersuri se fac in 21 zile de la data semnarii contractului cu Hidro , data la care inceteaza contractul cu furnizorul anterior si incepe derularea/executarea contractului cu Hidro . Puteti contracta oricand cu Hidro online, dar din momentul confirmarii semnarii contractului pana cand incepe executarea lui efectiva sunt 21 zile. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Acum 13 ore, val a spus: Sincer nu am înțeles, 21 de zile înainte de ce anume? Pai citeste contractul actual, acolo scrie, adica de cand ai intentia de a renunta la furnizorul actual. Nu este necesar ca el, contractul, sa fie dus pana la final; nici ei, furnizorii, nu garanteaza pretul! Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Cât timp va funcţiona plafonarea nu trebuie să te "mănânce" grija preţului,ci numai să nu depăşeşti cei 300 kw! Tot se plâng unii că 300 kwh plafonaţi e puţin...De când mă ştiu n-am depăşit 200 kwh.Până la urmă cât vrea lumea să consume normal?? Mă uit că şi apa costă în draci.Am dat vreo 200 lei pe o restanţă de 20 mc.Aici îţi bagă şi apa potabilă şi apa de canal... Link spre comentariu
Nikk Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Acum 56 minute, BRANCA a spus: De când mă ştiu n-am depăşit 200 kwh Probabil nu aveti bucatarie "pe curent" sau nu gatiti , mancati mai mult in oras ... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Dacă are gaze, e cunoscut că preţul kiloWattului echivalent la gaz e cam la jumatea celui electric.Deci ieşi mai ieftin cu aragaz decât cu plită cu inducţie sau cuptor electric.Cine nu crede, pot să-i arăt o factură de-a mea.Soţia coace pâine tot la două-trei zile, plus ce-i găteşte să-i trimitem săptămânal pachet băiatului. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Acum 1 oră, validae a spus: Dacă are gaze, e cunoscut că preţul kiloWattului echivalent la gaz e cam la jumatea celui electric.Deci ieşi mai ieftin cu aragaz decât cu plită cu inducţie sau cuptor electric.Cine nu crede, pot să-i arăt o factură de-a mea.Soţia coace pâine tot la două-trei zile, plus ce-i găteşte să-i trimitem săptămânal pachet băiatului. Atunci iti poti produce energia electrica cu gaze, am vazut generatoare electrice cu gaz! Glumesc, desigur, randamentele sunt proaste dar unde energia electrica e scumpa rau poate merita. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Păi eu vorbesc de bucătărie "normală",adică aragaz pe butelie sau gaz metan şi numai restul în casă pe electric.Şi când foloseam boiler electric era din cel mic,de 30 l,şi nu consuma aşa mult. Nu mâncăm în oraş,la noi se găteşte tot timpul.La bloc acum am apa caldă de la centrala pe gaz. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Fiecare si-a cumpărat electrocasnice cât a considerat ca ii trebuie sau ii face viata mai ușoară. Nu poți compara doua familii la consumul de energie, și nici nu se pot limita toți la 200kwh pe luna. Dacă am ajuns din nou zilele în care sa ne uitam chiorâș unii la alții ca ne permitem prea mult, înseamnă că am ajuns de unde am plecat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2022 doru3160.După linkul pus ar fi fost 1674 kwh în 2014 pe o gospodărie,ceea ce ar veni aprox 140 kwh lunar... https://www.google.com/amp/s/www.wall-street.ro/articol/Social/201281/cata-electricitate-consuma-in-medie-o-locuinta-pe-ce-loc-se-situeaza-romania.html-amp Link spre comentariu
ionut120v Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Ideea e sa reducem consumul, pe vremea becurilor cu incandenscenta, a frigiderului cu motor asincron, si a televizorului pe lampi, nu ajugeam la 200kwh/luna. Personal alegeam becuri de 25w, doar in unele locuri mai puternice, si nu le tineam aprinse mult, lasam pe cel de 25, al de 60 doar la nevoie, televizorul nu facea ore multe, nu ma uitam la sarbi, desi prindeam, in rest masina de spalat si calcator. Acum tot pe acolo sunt cu led-uri de 20w doua frigidere inverter, televizor al mai ieftin de32, doua laptopuri, masina de spalat , calcator, cateva scule mici de bucatarie si aspirator si alte maruntisuri. Mai gatesc electric, dar doar cand e soare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Acum 1 oră, BRANCA a spus: doru3160.După linkul pus ar fi fost 1674 kwh în 2014 pe o gospodărie Link-ul pus prezintă o statistica asemănătoare cu cea a consumului de carne de pui. Dacă unu consuma doi pui, și tu nici unul, rezulta ca în medie, ați consumat un pui de persoana. Și ca să închei, gândește ca sunt zone care nu știu ce e aia curent electric, dar media ne da bine. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2022 doru3160.Ştiu la ce te referi cu statistica.Am văzut şi o estimare CEZ care dădea 280 kwh pe familie. Totuşi într-o casă consumatorii mari sunt cei "rezistivi",gen boilere,plite electrice,cuptoare electrice.Mai pot fi aparatele de aer condiţionat,eventual instalaţiile de la piscine. Te rog să mă crezi că la soacra merg 2 televizoare continu cel puţin 12 ore,e şi boiler electric,maşinâ de spălat care "duduie" des,combină frigorifică,o droaie de becuri de merg f mult şi tot nu se depăşesc 200 kwh. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum