Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidroelectrica noutăţi,probleme

Postări Recomandate

Dupa mai multe tentative esuate, pe 19.04.2022 am reusit si eu sa am un contract de furnizare semnat cu Hidrelectrica.

Dar se pare ca nu trebuie sa ma bucur deoarece de atunci au trecut aproape doua luni in care este tacere. Am contract dar facturi porimesc in continuare tot de la vechiul furnizor iar Hidroelectrica nu mai da niciun semn de viata. Citind acest topic nici nu stiu daca trebuie sa ma bucure aceasta tacere sau ar trebui sa imi asum decizia de a schimba furnizorul actual si sa intreprind eu ceva pentru a misca lucrurile cu Hidro.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 449
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@zvonacfirst, banuiesc ca ati incheiat un contract online si ati primit contractul confirmat/semnat pe email .

Contractul intra in vigoare la 21 zile de la semnare , intre timp operatorul de distributie face niste verificari si noul furnizor notifica vechiul furnizor de noua optiune a consumatorului . La dvs. la 10.05.2022 trebuia sa intre in vigoare noul contract .

Ati primit facturi de la fostul furnizor pentru perioade ulterioare 10.05.2022 ? Daca da inseamna ca contractul dvs cu Hidro nu a intrat in vigoare . Pentru ce motiv se pot face numai presupuneri , situatia exacta  o puteti afla numai de la ei . Nu exceleaza la capitolul comunicare ...

Link spre comentariu

Trimiteţi un mail la vechiul furnizor, prin care înştiinţaţi (cu copie a noului contract în ataşament) că aveţi ca nou furnizor Hidroelectrica. Eu aşa am făcut, deşi am înţeles că nu era imperios necesar.Dar s-ar putea să se mişte lucrurile mai repede astfel...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Nikk a spus:

banuiesc ca ati incheiat un contract online si ati primit contractul confirmat/semnat pe email

Asa este, totul s-a desfasurat online.

Acum 4 ore, Nikk a spus:

Ati primit facturi de la fostul furnizor pentru perioade ulterioare 10.05.2022 ?

Ultima factura a fost emisa pe 24.05.2022 si se refera la consumul realizat in perioada 25.03.2022 - 25.04.2022.

Trag concluzia ca speranta nu a murit. Ar trebui sa mai primesc de la vechiul furnizor o factura pentru perioada 26.04-10.05.2022.

Multumesc mult @Nikk si @validae.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

E ok, sunteti in parcurgerea procedurii de schimbare furnizor. In mod normal la cateva zile dupa incetarea contractului cu furnizorul vechi ( 10.05.2022 ) acesta trebuia sa genereze factura si sa o trimita . Daca nu a facut'o atunci le genereaza in jurul datei de 25.06.2022 cand ar trebui sa primiti ultima factura de la el . Dupa 2-3 luni o sa primiti si prima factura de la Hidro ...

Link spre comentariu

In cazul meu asa a fost . Am relatat in interventiile din topic. POD-ul il selectati din baza lor de date (puteti avea mai multe contracte si implicit POD-uri) . Se introduce , manual, seria contorului si indexul . Asta , bineinteles, pentru transmiterea online pe platforma lor. Pentru transmiterea telefonica se pare ca va trebuie cod loc consum , un cod nou alocat de Hidro care nu apare in contract , numai pe factura ...

Idx.hidro.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, dar primesti acel email de confirmare care mie mi se pare suficient pana una-alta. Pot sa imi tin singur evidenta intr-un exel. Dar pana acum nu am fost niciodata curios sa consult istoricul la care te referi. 

Important este ca transmiterea consumului este facila. Acum astept prima factura.

Cam cat timp trece de la transmiterea indexului pana la trimiterea facturii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări