validae Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Cine a frecat menta în tinerete si nu s-a asigurat de o pensie decentă, dă din colț în colț acum.Văd zilnic puștani care se bucură să ia 250 Lei pe zi la turnat betoane ,,la negru,, pe santiere dubioase.Eu le spun mereu să se angajeze la o firmă serioasă, cu carte de muncă, chiar dacă acolo iau doar 150 Lei/zi fiindcă banii mulți de acum se duc ca apa și anii la fel.Când vor ajunge la o vârstă la care nu vor mai putea munci, vor regreta.Unii înteleg, altii vor înțelege prea târziu... Referitor la cardurile de energie, cred că dacă suni la numărul de info al aplicatiei, te lămurește cel mai bine.Azi am avut drum la Poștă pentru un colet Emag.Nu am putut rezolva nimic, era coadă tipic românească la plata cu cardurile.Când le spun să platească online facturile, se uită la mine de zici că au văzut un marțian.Ce greu o fi să apeleze la un fiu, nepot, vecin mai tânăr, care să-i ajute cu plata online măcar până se obisnuiesc.Dar unii sunt atât de capsomani și reticenți, genul ,,eu nu plătesc cu cardul online, că mă fură ăștia,,.Fac plăți online de cel puțin 7-8ani și am un folder cu fiecare utilitate platită, în care pun printscreen sau formularul dovadă al plății online.Nu am avut probleme niciodată, citesc consumurile la gaz si curent și dau autocitirea lunar, am un carnețel cu citirile lunare.Dar pentru unii asta e contabilitate curată domne, ei stiu una și bună ,, să vină omul de la firmă să citească,, de parcă ăia au sute de oameni care umblă pe strazi din casa in casă zilnic.... Să nu zic că multi nici nu au actualizat estimatul de consum la curent și gaze, iar cum în ultima vreme consumurile s-au redus simtitor, de voie de nevoie...estimările vechi sunt cam mari și când nu dai autocitirea, firmele iau în calcul estimarea lunară, iar facturile vin umflate aiurea.Dacă fiecare ar tine o evidență a facturilor lunare, ar putea revla estimarea de consum la o valoare foarte apropiată de consumul real.Astfel chiar dacă nu dai autocitirea consumului (puțini fac asta din păcate) nu se va emite o factură prea mare. Oricum la regularizare se tine cont daca ai plătit mai mult și următoarea factură va veni redusă, dar când nu ai nici bani mulți, cu atât mai mult trebuie să îi folosești cu cap... Link spre comentariu
hachia Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 21 minute, Blacksmith a spus: Stie cineva daca se poate plati online cu cardurile alea pentru energie ? Ei cica s-ar putea, dar nu spun si cum... Am vazut la tv ca cica au dat drumul la plati. Offtopic: Arata aseara la tv oameni care stateau la cozi la posta sa plateasca cu cardul pentru energie... Si ii intreba reportereul ce parere au despre cardurile astea ? Si toti erau foarte necajiti si revoltati ca suma este foarte mica, ca e "bataie de joc cu B mare !"... Eu am impresia ca oricat le-ar fi dat, nu ar fi fost multumiti. Asa e romanu, s-a invatat sa fie nemultumit tot timpul. Vede numai partea negativa a lucrurilor... "viata e grea, banii sint putini", au apucat asa si asa merg inainte din inertie. Vor doar "sa li se dea", ca si cand li s-ar cuvenit totul ! Daca s-ar putea, sa le plateasca statul toate facturile si toate cumparaturile... Dar nici atunci nu cred ca ar fi multumiti, ca sint spalati pe creier ca "viata e grea"... Si mie mi se da, ca am pensie de la stat, dar eu sint recunoscator si super incantat de banii astia ! Mi se par chiar multi. De fiecare data cand aud ca se maresc pensiile sau vor sa ne dea cine stie ce ajutoare, ma ia groaza. Cat dracu sa ne mai dea frate, ca imi e si rusine sa primesc atat de mult... Chiar si asa fara cardul asta de energie, puteam sa platesc facturile fara problema, iar cei 700 lei pe sezon pe care ni-i ofera prin cardul asta sint super buni si super suficienti ! Eu nici nu am vrut si nici nu am facut nimic ca sa imi dea cardul asta, nici nu m-a interesat, m-am trezit asa cu el... Cadou din partea acestui stat minunat care ma face sa fiu super fericit ! Deci, dupa cum vedeti, totul tine de felul cum vezi lucrurile. Daca esti setat pe negativ si vezi doar partea goala a paharului o sa ai o viata foarte trista. Daca vezi partea plina o sa traiesti fericit. Saracii oameni, daca ar sti ei ca nefericirea in care traiesc e doar o iluzie... https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html destinatar - alegeti furnizorul gaze sau curent Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 CITAT de pe net: Pentru a plăti online facturile de curent sau gaze cu cardul de energie, beneficiarii acestora vor avea nevoie ca documentele să fie scanate. Plata nu se va face prin aplicațiile online ale furnizorilor de energie sau gaze sau prin cele de internet banking, ci doar prin aplicația Poștei Române. Aplicația ar urma să fie funcțională din 20 februarie 2023, care este și prima zi în care se pot face plățile cu cardul de energie. $$$$$$$$$$$$$$$$$ Am intrat la Posta Romana, nicio referire la problema. Poate nu m-am descurcat eu. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 1 oră, Blacksmith a spus: Stie cineva daca se poate plati online cu cardurile alea pentru energie ? Ei cica s-ar putea, dar nu spun si cum... Am vazut la tv ca cica au dat drumul la plati. Bătaie de joc si pentru aia care nu au treaba cu cardurile de energie, au blocat oficiile poștale si daca vrei sa iei un colet mai bine renunți. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 49 minute, hachia a spus: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html Super ! Se pare ca asta e pagina corecta... Am sa incerc si eu si revin cu rezultatul. Dar CIF-ul furnizorului e pe factura ? Link spre comentariu
hachia Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 35 minute, Blacksmith a spus: Super ! Se pare ca asta e pagina corecta... Am sa incerc si eu si revin cu rezultatul. Dar CIF-ul furnizorului e pe factura ? Da este pe factura Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Citat Cererea de plată prin mandat poștal a sumelor pentru compensarea prețului la energie conform OUG nr. 166/2022 cu modificările și completările ulterioare cu numărul ***** a fost înregistrată! Se pare ca merge... Mersi mult ! Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 21, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2023 Merge,merge,dar iar intreb,a primit cineva factură de la Hidro?? Suntem în ţara lu' "peşte prăjit"...La gaz,la soacra,au trecut aproape 3 luni până a venit prima factură!!Motivul?Nu era încă acordat cod loc consum,de la Bucureşti parcă!...Celebrul CLC... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Eu n-am primit niciodata... Sint la ei de prin Octombrie. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 La 21.02.2023 la 19:42, Blacksmith a spus: Eu n-am primit niciodata... Sint la ei de prin Octombrie. Esti incepator, in martie inplinesc 1 an Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 1 an fara nici o factura !? Cat de misto ! Unii dau o groaza de bani pe energie electrica iar noi o avem pe gratis... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Vor veni din urmă, câte două luni în una....wait for it. Link spre comentariu
hachia Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 cand vin ,dupa ce se termina razboiul din Ucraina?? Link spre comentariu
hachia Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 A sosit factura pentru iunie Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 (editat) În dimineața asta când am făcut ochișori surprizăăă! O factură de la Hidro mă aștepta în Inbox. Deschid cu nerăbdare și ce văd? Factura este pe Iulie 2022 dar conține și un soldu... negativ. Iar pe pagina a doua un tabel cu cifre. Înțelege cine poate. Eu am încercat sa înțeleg de ce am acel sold negativ și nu am reușit. De ce nu am primit factură și pe iunie 2022? Complicat. Edit: important este ca tariful aplicat este 0.68. Editat Martie 1, 2023 de zvonacfirst Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum