merck Postat Februarie 7, 2023 Partajează Postat Februarie 7, 2023 (editat) La 06.02.2023 la 9:24, doru3160 a spus: Da, chiar asa. 15% din productia totala nu e chiar din drum. Ca agent economic mergi pe principiul rentabilitatii, nu faci pe sponsorul. Nu o fac pe sponsorul, dar le-a mers al dracu' de bine in 2022: Citat După primele nouă luni ale anului, Hidroelectrica a raportat un profit net de 3,5 miliarde lei, depăşind cu 21,4% profitul net bugetat pentru întreg anul anterior. sursa: https://www.bursa.ro/tradeville-listarea-hidroelectrica-va-fi-evenimentul-anului-la-bvb-27237841 Cand in 9 luni depasesti cu 21,4% ce ai bugetat pe un an intreg, iti permiti sa nu te grabesti cu incasarea banilor si de la populatie. Poate un profit prea mare strica sustele unora (ca doar se scoate la vanzare) si nu vrei sa bage prea adanc mana in buzunar un viitor cumparator de actiuni. In mod normal, pretul unei actiuni reflecta profitul companiei (creste in functie de profitul realizat), dar s-au vazut si exceptii, vezi cazult Tesla si poate Hidroelectrica . Editat Februarie 7, 2023 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 7, 2023 Partajează Postat Februarie 7, 2023 Acum 59 minute, merck a spus: Nu o fac pe sponsorul, dar le-a mers al dracu' de bine in 2022: Ok, si la omv petrom a mers treaba bine, dar nu am auzit sa dea la caiet. De banci nu mai zic... daca nu mai au astia profit, nu stiu cine are. Și? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 7, 2023 Partajează Postat Februarie 7, 2023 Acum 6 ore, Nikk a spus: Recalcularea se termina in 5 ore Da stiu, si marmota facea giumbuslucuri cu staniol. Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 Acum 9 ore, doru3160 a spus: marmota facea giumbuslucuri cu staniol CNP deja face simulari . Rularea diverselor formule de calcul pe intreaga baza de date "digitalizata" la zi dureaza cateva ore . Aproximarea este mare si priveste perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001 cand in baza de calcul se utiliza numai salariul de baza si sporurile permanente si nu intregul venit salarial pentru care s-au platit contributii .Sunt pensii calculate in raport de unele venituri din cinci ani consecutivi din ultimii 10 anteriori pensionarii . Nu mai vorbim de pensiile speciale care , in timp, au avut formule de calcul care mai de care mai fanteziste . O alta problema a fost raportarea punctajului la stagiul de cotizare care a fost variabil , raportare la care se va renunta obligatoriu . O alta decizie priveste pensiile stabilite anterior si perioade anterioare 2001 daca se va folosi corectii statistice sau incepe iarasi nebunia adeverintelor la scara nationala . Din calcule politice/electorale deciziile luate in timp au facut praf sistemul care nu mai are principii, logica, echitate, predictibilitate, etc. Greu de crezut ca acum sunt in stare sa faca ceva corect .Dimpotriva ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 Acum 2 ore, Nikk a spus: CNP deja face simulari. Greu de crezut ca acum sunt in stare sa faca ceva corect .Dimpotriva ... De aia zic ce zic...E o continuă recalculare de cativa ani, și va continua pana mulți pensionari vor dispărea pe cale naturala. Probabil unii în activitate acum, se vor pensiona cu aceeași speranță, ca recalcularea se va termina curând...sau nu. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 8, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2023 doru3160.Vor tot recalcula până dispar şi ăia care fac asta! La Hidro poate cineva accesa saitul cu "facturi"?? Link spre comentariu
draku Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 Nu se pot accesa informatiile despre facturi. Apare doar o pagina de informatii despre modalitati de plata. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 8, 2023 Partajează Postat Februarie 8, 2023 (editat) La mine nici pina acum nu a sosit vreo factura, contract incheiat in Iulie 2022, plecat de la Enel, la ei. Am transmis pe site-ul lor cele cerute si asta a fost, am primit pdf-urile cu contractul. De atunci le trimit lunar, indexul, pe 27 ale lunii. Confirma primirea pe mail, dar nexam facturi. Or face "cinste"? Editat Februarie 8, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
ionut120v Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 eu nu reusesc sa pun si un alt loc de consum la ei, desi am gasit o factura in format PDF pentru acel loc, am incarcat-o in portalul lor dar i-mi dat eroare, aplicatia aia nu stie sa faca treaba asta in mai multe sesiuni, odata inchisa sesiunea pa. am pus consum zero, sunt offgrid, prin urmare indexul nu se modifica, e acelasi cu care a fost instalat contorul Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2023 Ultima "strigare" la Hidro,cică facturile restante vor veni decalat,posibil chiar la o săptâmãnă!... https://newsweek.ro/economie/hidroelectrica-incepe-sa-emita-facturi-pe-9-10-luni-in-urma-nu-vin-teanc-cate-una-pe-saptamana Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Hai ca ma sacrific eu... Uite, sa-mi trimita mie primul toate facturile o data ! Link spre comentariu
ionut120v Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 am pus cate un kwh lunar in conventie, oricum este zero, dar apllicatia accepta minim 1. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 20, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2023 A venit la cineva factura de la Hidro?Mai e puţin şi se terminâ luna! La gaz,Enel,am văzut la cineva o factură de 1200 lei pe o lună juma.Dacă se plătea necompensat,conf contract, era x4,adică cca 4800 lei!! Link spre comentariu
mila Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Eu astept sa se prescrie Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Stie cineva daca se poate plati online cu cardurile alea pentru energie ? Ei cica s-ar putea, dar nu spun si cum... Am vazut la tv ca cica au dat drumul la plati. Offtopic: Arata aseara la tv oameni care stateau la cozi la posta sa plateasca cu cardul pentru energie... Si ii intreba reportereul ce parere au despre cardurile astea ? Si toti erau foarte necajiti si revoltati ca suma este foarte mica, ca e "bataie de joc cu B mare !"... Eu am impresia ca oricat le-ar fi dat, nu ar fi fost multumiti. Asa e romanu, s-a invatat sa fie nemultumit tot timpul. Vede numai partea negativa a lucrurilor... "viata e grea, banii sint putini", au apucat asa si asa merg inainte din inertie. Vor doar "sa li se dea", ca si cand li s-ar cuvenit totul ! Daca s-ar putea, sa le plateasca statul toate facturile si toate cumparaturile... Dar nici atunci nu cred ca ar fi multumiti, ca sint spalati pe creier ca "viata e grea"... Si mie mi se da, ca am pensie de la stat, dar eu sint recunoscator si super incantat de banii astia ! Mi se par chiar multi. De fiecare data cand aud ca se maresc pensiile sau vor sa ne dea cine stie ce ajutoare, ma ia groaza. Cat dracu sa ne mai dea frate, ca imi e si rusine sa primesc atat de mult... Chiar si asa fara cardul asta de energie, puteam sa platesc facturile fara problema, iar cei 700 lei pe sezon pe care ni-i ofera prin cardul asta sint super buni si super suficienti ! Eu nici nu am vrut si nici nu am facut nimic ca sa imi dea cardul asta, nici nu m-a interesat, m-am trezit asa cu el... Cadou din partea acestui stat minunat care ma face sa fiu super fericit ! Deci, dupa cum vedeti, totul tine de felul cum vezi lucrurile. Daca esti setat pe negativ si vezi doar partea goala a paharului o sa ai o viata foarte trista. Daca vezi partea plina o sa traiesti fericit. Saracii oameni, daca ar sti ei ca nefericirea in care traiesc e doar o iluzie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum