Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidroelectrica noutăţi,probleme

BRANCA

Postări Recomandate

Acum 2 minute, gica70 a spus:

Chiar daca va fi acelasi pret vei plati dupa media lunara a anului trecuti iar daca ai depasit cei 300kWh lunar platesti pretul din piata si daca pretul acesta este mai mic decat cel din contract platesti la pretul contractului! 

De la cine citire este valoarea de 300kW? :scarpin

Ce se vehiculeaza:

De asemenea, consumatorii casnici vor plăti următoarele prețuri maximale:

• 0,68 lei, dacă consumă până în 100 kw
  • 0,8 lei, dacă consumă până la 255 kw
  • 1,3 lei, dacă consumă peste 255 kw, cu specificația că vor plăti primii 255 la valoare de 0,8 lei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 459
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

71

• doru3160

57

• Nikk

49

• Blacksmith

38

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 minute, merck a spus:

1,3 lei, dacă consumă peste 255 kw, cu specificația că vor plăti primii 255 la valoare de 0,8 lei.

Da, dar dacă te duci peste 300kwh, plătești tot la 1,3 lei. 

Link spre comentariu

Vreo 4,5lei/kWh...pentru ca in primul an a fost cel mai avantajos contract de la Enel, anul urmator nu m-a mai interesat, ma incadram in limita superioara de la OUG...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 11 ore, merck a spus:

De la cine citire este valoarea de 300kW? :scarpin

Ce se vehiculeaza:

De asemenea, consumatorii casnici vor plăti următoarele prețuri maximale:

• 0,68 lei, dacă consumă până în 100 kw
  • 0,8 lei, dacă consumă până la 255 kw
  • 1,3 lei, dacă consumă peste 255 kw, cu specificația că vor plăti primii 255 la valoare de 0,8 lei.

Din cate stiu este asa:

Daca anul trecut nu ai depasit 300kWh/luna, anul asta platesti primii 255 kWh cu 0.8 lei, restul cu 1.3.

Daca ai fost rauvoitor si ai consumat anul trecut mai mult de 300 kWh, platesti tot cu 1.3 lei.

Eu am platit ultima factura cu 1.7 lei. Si au estimat 1200kWh. De ce? Habar n-am, niciodata nu am trecut de 350kWh/ luna.

Mai ramane sa introduca in ecuatie curentul consumat cand era bunica fata.

Link spre comentariu

Lucrez cu materialul clientului, nu pot sa spun daca este de calitate sau nu:

Paul Stănescu, despre reglementarea pieței în energie: „O bilă albă pentru coaliție și relația dintre noi; Liberalizarea a fost un eșec”

Ei bine, iată că, după atâtea luni de când noi am tot propus reglementarea pieței, rațiunea a învins”, a transmis Paul Stănescu într-un comunicat. 

Deci practic nu va mai fi compensare la o piata liberalizata ci un pret fix stabilit de ANRE(Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei). 

Totusi in link-ul de mai sus citesc: Vom anula din efectele nocive ale liberalizării pieței, proces din care au profitat din plin doar șmecherii din energie și unele grupuri de interese

Apoi pe net gasesc:

Profitul net al Romgaz s-a dublat în primele 9 luni ale anului. Producția de gaze a scăzut

La Romgaz vreo 70% din actiuni sunt detinute de  ... Statul Roman! (hopaa deci cine a profitat???)

Bun, am zis sa vad si la curent cum e treaba:

Profitul Hidroelectrica a explodat după creșterea prețurilor din energie. Suma uriașă pe care a câștigat-o compania de stat

Si aici am gasit mai pe sleau cum se imparte cascavalul obtinut anul trecut:

Statul va incasa dividende de peste 1 miliard de lei de la compania Hidroelectrica

Hidroelectrica a raportat, pentru anul trecut, un profit net de 1,45 miliarde de lei, din care, dupa repartizarea rezervelor legale, la care se adauga provizionul inregistrat pentru participarea salariatilor la profit, raman 1,3 miliarde de lei. 

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, va acorda dividende in valoare de 1,28 miliarde de lei, potrivit convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor companiei.

Statul va incasa, prin Ministerul Energiei, aproape 1,03 miliarde de lei, iar celalalt actionar, Fondul Proprietatea, 256 de milioane de lei, potrivit economica.net.

La fel ma intreb: cine sunt dom'le smecherii aia din energie? :scarpin

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 46 minute, merck a spus:

Vom anula din efectele nocive ale liberalizării pieței, proces din care au profitat din plin doar șmecherii din energie și unele grupuri de interese

Si banii platiti de fraieri...eu de ex as fi dispus o ancheta si urmaream si finalizarea ei. Macar sa stim si noi cine ne-a bagat mana adanc in buzunare. Cu nume si prenume. Statul nu are decat nume. Bun si ala, dar sa stim si noi. Nu ca am rezolvat, nu va mai talhareste nimeni...ba, dar cine ne-a talharit? Ca orice talharie se pedepseste conform legilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări