Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor electric pentru barci de mici dimensiuni

st1

Postări Recomandate

M-am tot gandit cum as putea sa propulsez o barca de mici dimensiuni ( o barca cu vasle ) care este totusi destul de grea . Ca si solutie am gasit un motor electric de barca relativ ieftin cu tot ansamblul cu o putere maxima de 336 W doar ca .......producatorul recomanda o baterie de 12 V care cantareste undeva la 20 de kg.....aici se cam oprea distractia. 

Pentru micro vehiculele pe care le detin folosesc baterii li ion 42 V 10s4p - 2,3 kg bucata -  asa ca am inceput sa ma gandesc cum as putea sa conectez o astfel de baterie la motorul electric de 12 V aparent simpul deoarece nu am gasit in Romania o sursa DC la DC coboratoare care sa aiba cel putin 360 W. Am reusit in schimb sa gasesc una pe amazon. Lipind cateva mufe XT 60 iata rezultatul

Ar trebui sa poata deplasa o barca cu vasle la o viteza de maxim 5 km /h - in conditiile in care nu bate vantul si evenimentul se intampla pe lac, suficient avand in vedere ca detin 3 bateri 10s4p. 

greutate motor : 9.3 kg  - https://www.vidaxl.ro/e/motor-electric-pentru-barca-de-pescuit-la-trena-p16-36-lbs-163-kg/8718475906803.html?gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgYCC9n4fPjYfmIv9Wc_HEpBGO54Ix4g7B79oO7RpwQPEHjGUm3gDOgaAhffEALw_wcB

greutate baterie : 2.3 kg 

Revin dupa teste, asta daca nu ma scufund :)

S. T 

Editat de st1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• st1

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• st1

st1 1 postare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări