Mircea Postat Aprilie 24, 2022 Partajează Postat Aprilie 24, 2022 Si care e diferenta intre: void loop() { delay(2000); presiune = analogRead(A0); //senzor de presiune conectat la pin A0 si lcd.print("Bar"); delay(2000); //citire la 0,5 secunde } Intarzierea face exact acelasi lucru, fie incepi cu ea, fie termini. Repet, discut cazul de fata, nu ce se intampla daca programul este sensibil la timpii de executie, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2022 Partajează Postat Aprilie 24, 2022 Logica programului. Logica in general. Incep printr-o pauza ? De ce ? Link spre comentariu
iker Postat Aprilie 25, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2022 Buna ziua!Functioneaza la fel de bine in ambele variante,am probat ieri,dar nu ma intrebati de ce ca habar am. Pina fac calibrarea ca sa imi arate cit mai exact presiunea,as mai avea o intrebare. Am lcd 20x4 si as vrea sa folosesc acelasi Arduino si acelasi Lcd ca sa imi afiseze si tensiunea,nu numai presiunea,dar nu stiu unde sa mai adaug restul de cod,si nici ce forma ar avea,cu toate ca asta o mai gasesc pe internet,dar in general apare ca ,,Senzor de presiune si temperatura" In acest moment,mie imi apare cuvintul ,,Presiunea" pe prima linie a Lcd,dupa care,dispare si apare ,,0 bar" Cum as putea sa fac sa apara cuvintul ,,Presiunea" pe prima linie si sa ramina asa,sa nu mai dispara,apoi pe a doua linie sa apara ce masoara ,,0 bar" urmat pe a treia linie cu cuvintul ,,Tensiunea" iar pe ultima linie a patra, sa apara ,,1,1v" adica tensiunea masurata la bornele senzorului de presiune. Inteleg ca fiecare linie este numerotata cu ,,0...1...2...3" si trebuie specificat pozitia cursorului,si mai inteleg ca trebuie sa specific care va fi intrarea analogica de unde se face citirea tensiunii,dar nu imi dau seama ce forma ar putea sa aiba codul. Alimentarea senzorului se face cu un LM7805 dar pentru siguranta am construit si un divizor de tensiune cu doua rezistente de 1M respectiv 100K si am probat functionarea,merge fara probleme ca voltmetru si masoara pina la 55v maxim,cu toate ca nu am de gind sa trec de 5v. Acum am ambele coduri functionale,voltmetru+manometru,dar nu stiu cum sa le introduc pe amble in acelasi cod,pentru ca afisarea tensiunii se face pe serial nu pe LCD,si nu am idee daca trebuie decit sa schimb ,,Serial.printIn" cu ,,lcd.printIn" etc. Puteti sa imi indicati in ce directie sa incep ,,sapaturile"?Multumesc mult! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2022 Partajează Postat Aprilie 25, 2022 Nu cred ca nu ai observat ca oamenii de pe acest forum sunt foarte deschisi si incearca sa ajute. Eu zic sa faci si tu efortul de a lectura macar ceva de genul: https://www.arduino.cc/reference/en/libraries/liquidcrystal/ Daca sunt lucruri care nu-ti sunt clare, poti intreba. Sigur nu vei ramane fara raspuns. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 25, 2022 Partajează Postat Aprilie 25, 2022 Eu sugerez altceva, OP sa ia codul si sa comenteze el ce crede ca face fiecare linie de program. Apoi sa indice unde crede el ca trebuie modificat. Fara sa se intereseze de sintaxe si alte metode elegante de scris un cod. Odata mester in scris un cod, se poate trece la detalii. La scoala am inceput cu liniute si cercuri, abia apoi am scris litere si cuvinte care au sens. Link spre comentariu
iker Postat Aprilie 25, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2022 Acum 4 ore, Mircea a spus: Eu sugerez altceva, OP sa ia codul si sa comenteze el ce crede ca face fiecare linie de program. Apoi sa indice unde crede el ca trebuie modificat. Fara sa se intereseze de sintaxe si alte metode elegante de scris un cod. Odata mester in scris un cod, se poate trece la detalii. La scoala am inceput cu liniute si cercuri, abia apoi am scris litere si cuvinte care au sens. Codul,asta, este tot textul complet care se scrie in chestia aia de program....dar ,,linie" ce este??Te referi la rind?Daca as sti unde trebuie modificat,si mai ales de ce,oare as mai cere ajutor aici? Tot ce stiu despre programare,este ca fiecare spatiu,virgula,punct,semn de punctuatie,etc,are importanta. Singurul mod de a avansa pe care il cunosc,este sa studiez cit mai multe ,,texte" si sa fac comparatie intre ele,asa reusesc uneori sa scot cite ceva care functioneaza,cit de cit. Ma ajuta mai mult un exemplu prost,decit nimic,si trimiteri la sursa,pentru ca nu poti gasi ceva,daca nu stii ce cauti in realitate. Am inteles pina acum,asa in mare,ca trebuie sa elimin serialprint din propozitie,deoarece eu am nevoie sa vad pe diplay,si inteleg ca trebuie sa fie lcdprint...cu maiuscule,minuscule,si toate cele. Am mai inteles un pic si chestia cu (2. 0) ca sa situez unde vreau pe LCD,dar nu stiu daca are importanta locul unde le scriu,in void?in loop?in setup? Inca nu cunosc ce inseamna acesti termeni,ok..studiez,nu cer pomana,dar dureaza,si nu am un profesor care sa imi confirme daca am inteles bine,sau nu. Uneori iau fiecare rind,si il pun pe unde nimeresc,apoi verific,si imi da eroare(erori...si orori) si tot incerc pina fac permutari de N luate cite K si degeaba. Am nevoie de un sut in fund,pardon de expresie,ca sa pot face un pas inainte. Apropo,in orele libere,pot ajunge si la 30...40 de coduri copy-paste,si modificate aiurea,si nu cred ca ar ajuta cu ceva sa umplem postul asta cu asa ceva.Nu o sa ma intorc cu fiecare cod,dupa ce schimb o virgula,sa va intreb de ce nu merge,ce rost ar avea? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 25, 2022 Partajează Postat Aprilie 25, 2022 Sa te ajut eu putin, ca moderator! Voi inchide topicul pana iti faci timp sa citesti fiecare linie din aketch-ul postat de cei de aici. Cand ai terminat de citit si, mai ales, de inteles imi dai de stire si redeschid topicul. Link spre comentariu
Postări Recomandate