Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lm 317k help

george_nebunu_imst

Postări Recomandate

am facut un stabilizator cu lm 317 k pt tensiunea de lflament la amplificatorul Aritma Stereo 6w in gol am tensiunea de 6,3v cand alimentez tuburile imi da 0 v chiar cu un singur tub stie cineva care e rezistenta minima de sarcina javascript:emoticon(':prayer:')prayer

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• george_nebunu_imst

5

• Laci

3

• d2134

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Si cum ai calculat tu 760mA? daca ai 6.3V la iesire si 2 Ohmi, inseamna 3.15A, ai inca ceva, ca regulatorul sa functioneze normal este nevoie de min.2V diferenta intre intrare-iesire.Ai condensatoare de filtraj puse?Uite aici: daca traful iti da 7.7V redresesat si filtrat ideal ai 8.8, si la iesire vrei 6.3, atunci ai 2.5V diferenta, mentionez ca numai in cazul ideal!!Masoara fara LM317 tensiunea in sarcina, o sa-ti dai seama de unde vine problema :)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

păi dacă intră în protecţie cu orice tub, înseamnă că integratul e cel puţin dubios!!!pune altul... dar cu milă: se pare că depăşeşti cu mult curentul lui maxim de sarcină!!!eu aş zice, din două una: ori adaugi in paralel vre-o 3 2n3055 (sau echivalente), cu rezistenţe de egalizare în emitor, ori pui un stabilizator integrat cu un curent maxim mai mare...sau, dacă ai loc destul, un stabilizator discret cu 2n3055 (cam 3-4 bucăţi în paralel), schema clasică cu zenner în bază...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu inteleg nimic!!! :smt017 De ce redresati&filtrati tensiunea de filament la Aritma????Am facut si eu exact schema lui Alex de la Retro Audio, si am alimentat direct pe alternativ filamentele si la EL84 si la 6N2P- NU am absolut nici un fel de brum!!! Cauza brumului trebuie cautata in alta parte: bucle de masa, condensatori pt. anodica de proasta calitate, contacte imperfecte la potentiometru, etc.Repet: Nu am nici urma de brum, cu urechea lipita de boxa!!! :drinkers:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări