simson Postat Aprilie 18, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Ce bine ca exista inca cineva care analizeaza atent schema.Clar ca e gresita, are greseli de editare.R9 se leaga la V2=-100v, grila U2 la -100V si R6 la masa ca sa inchidem divizorul de tensiune. Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 18, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Acum 11 minute, simson a spus: Ce bine ca exista inca cineva care analizeaza atent schema.Clar ca e gresita, are greseli de editare.R9 se leaga la V2=-100v, grila U2 la -100V si R6 la masa ca sa inchidem divizorul de tensiune. Dar ceea ce mi se pare interesant este tensiunea pozitiva pe grile de 10,7V. Pe ce caracteristica se posteaza? Ar semana cu cea postata pe prima pagina cu LS50 g1+g2 parametru. Nivelul semnal intrare este normal sa fie mare 32Vef din moment ce urmeaza repertor catodic Link spre comentariu
Hoffmann Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 (editat) Chiar și după aceste precizări(greșeli de editare) tensiunile din nodurile esențiale nu se pupă. „It's a Long Way to Tipperary" Editat Aprilie 18, 2022 de Hoffmann Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 18, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Nu se pupa tensiunea de 1,2v intrucat nici pot-metruR8 nu este corect legat. Cursorul la R3. Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 20, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Am trasat caracteristica anodica in cazul Ug1=Ug2=Ug3.Este identic cu cel prezentat ptr. LS50.In cazul in care g3 la catod graficul este asemanator , doar ca scade curentul anodic proportional cam 5-10mA. Rezulta o crestere a factorului miu. Ce avantaje poate oferi o astfel de configuratie in audio? Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 (editat) Conexiunea de mai jos propusa de mine mi se parea foarte buna si destul de liniara,parerea mea !!!! (Observati ca se intra si in curenti de grila!) Oricum,din cate montaje am realizat eu cu GU50 in modul pentoda,configuratia UL (30%) mi s-a parut cea mai reusita si ca putere si mai ales ca raspuns armonic,adica un raspuns aromonic asemanator cu al triodei 300B...in rest,GU50 ramane cea mai urata lampa dintre toate!!!! Mai bine un SRS552 care are caracteriticile identice cu cele ale lui GU50,chiar si soclul,insa este mult mai aratoasa! Editat Aprilie 20, 2022 de THOMAS Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Acest grafic detailat, cu extensie in zona pozitiva si curenti de grila este un cadou, extrem de util in proiectarea unui single ended.Multumim! Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 22, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2022 Mi-am permis sa ma folosesc de graficul postat de colegul @THOMAS (sper sa nu deranjeze) si sa trasez o dreapta de sarcina tot cu curenti de grila insa cu putere de iesire mai mare. Astfel ptr. Ra=3k estimez 11,3W in secundar posibil cu un THD mai mare decat varianta cu Ra de 7k . Tom Schlangen a facut teste si concluzii referitor la pentode in configuratii pseudotrioda:ETF06TS - ETF06TS.pdf Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 22, 2022 Partajează Postat Aprilie 22, 2022 (editat) La mine a rezultat altceva,nu cu mult diferit,dar este altceva.Bineinteles ca trebuie ales un atac predistorsionat,asa ca mai departe fiecare poate gandi orice doreste cu privire pentru aceste configuratii,adica GU50 in modul trioda: Atentie!!! puterea pe aceste grafice este cea de la anodul tubului,nu pe secundarul transformatorului de iesire unde mai intervine si eficienta energetica a OT Editat Aprilie 22, 2022 de THOMAS Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 22, 2022 Partajează Postat Aprilie 22, 2022 Acum 57 minute, simson a spus: Astfel ptr. Ra=3k estimez 11,3W in secundar posibil cu un THD mai mare Place acest punct de lucru ,parametrii inclusiv distorsiunile se pot imbunatatii punand tubul final in regim E-linear.La 10W distorsiunile ar fi in jur de 1.8%. Interesant ca nu prea e cunoscuta solutia ,este o reactie locala care se obtine in parte prin conectarea anodului tubului driver nu la A+ ci la priza UL a trafului de iesire. Toata descrierea in articol ,merita citit tot ,banda de frecvente este foarte buna .... The amplifier's frequency response at 1W into 8Ω is flat within +/-1dB between 10Hz and 25kHz. The -3dB points are 8.5Hz and 73kHz. Low frequency performance is limited by the finite size and inductance of the output transformers; https://audioxpress.com/article/a-single-ended-e-linear-power-amplifier Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 22, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2022 Acum 40 minute, THOMAS a spus: La mine a rezultat altceva,nu cu mult diferit,dar este altceva.Bineinteles ca trebuie ales un atac predistorsionat,asa ca mai departe fiecare poate gandi orice doreste cu privire pentru aceste configuratii,adica GU50 in modul trioda: Atentie!!! puterea pe aceste grafice este cea de la anodul tubului,nu pe secundarul transformatorului de iesire unde mai intervine si eficienta energetica a OT In acest caz excursia tensiunii de atac oscileaza intre +_ 65V aprox. Cu atac predistorsionat cu extindere in zona negativa Ug=-140V unde curentul anodic minim scade la 20mA am calculat 12,6W la anod care scade la 11,3W cu 0,9 randament OT. Dezavantajul atac asimetric +65/-100 axat pe -40V. Sau un driver capabil de 85Vppx1,5=128Vpp ptr. THD mic si curent necesar ptr. comanda in A2. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 22, 2022 Partajează Postat Aprilie 22, 2022 (editat) Acum 2 ore, Усилитель a spus: Place acest punct de lucru ,parametrii inclusiv distorsiunile se pot imbunatatii punand tubul final in regim E-linear.La 10W distorsiunile ar fi in jur de 1.8%.****************************************************************** Da,cunosc aceasta schema si intr-adevar,rezultatele sunt absolut remarcabile,tipul de reactie este cunoscut in manualele de specialitate sub demirea de :"Totally Inverted Schade",adica TIS,dar numai anumite tuburi se preteaza la aceasta gaselnita si chiar un OT special proiecatat. In concluzie merita abordata aceasta schema,dar la modul serios si daca se poate chiar asa cum a fost proiectata. https://www.novotone.be/_site/projets/Projet57/Fig06.pdf Editat Aprilie 22, 2022 de THOMAS Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 19, 2023 Partajează Postat Ianuarie 19, 2023 (editat) Pana la urma schema din prima postare e functionala, sau nu? Bineinteles, cu modificarile mentionate....desi parca ar fi functionala si fara 100V pe grila triodei, doar modificand conexiunea la R9 la -100V in loc de masa. EDIT: Daca imi este permisa interventia....eu cred ca mai degraba schema merge asa cum e, dar R9 e alimentat la -25V...cumva o fi fost reprezentata in partea de jos a imaginii inca o sursa, care la editare a fost eliminata....asa s-ar explica de ce au fost obiectii chiar si la modificarea propusa de @simson... Editat Ianuarie 19, 2023 de carageae Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 21, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2023 Ar trebui realizat montajul, testat, masurat ca sa obtii raspunsul la toate intrebarile.Este cel mai sigur. In rest doar ghicitori. Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 ...care montaj? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum