Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De care sursă am nevoie?

Sebass

Postări Recomandate

Salut, 

Am 4 transformatoare si 4 modemuri. 
Doua cu output de 9V si 1A si doua cu output de 12V si 1.5A.
Ce transformator "unic" sa pun ca sa elimin cele 4 transformatoare venite din fabrica cu fiecare modem? Ce output sa aiba? Vreau sa economisesc din spatiul pe care mi-l ocupa cele 4.
ATASAT SCHITA AICI

Multumesc! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sebass

4

• validae

2

• sesebe

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

În primul rând cred că e o eroare de exprimare.Modemurile nu se alimentează în curent alternativ, de obicei sunt surse în comutaţie de 12V/1-2A

Dat fiind că ai tensiuni diferite, nu poţi folosi o sursă unică.Ai nevoie de cel puţin două surse, una de 9V/2A şi una de 12V/3A. Curentul maxim al surselor ar fi bine să fie ceva mai mare, de exemplu 2,5A şi 4A.

Dacă ar fi chiar transformatoare cum ai scris, aceeaşi situaţie ar fi.Nu e recomandabil să alimentezi un modem de 9V la 12V.Ar funcţiona, dar nu garantez cât...

Link spre comentariu

Prin experimentare vezi daca "modemul" de 12V merge si la 9V fara probleme ( ar trebui sa functioneze, are regulatoare prin el oricum ) si le alimentezi pe toate la 9V. Daca detii mai usor o sursa de 12V trebuie vazut daca merg si modemurile tale in 12V in loc de 9V ( din nou, mari sanse sa functioneze, dar pe riscul tau ). Mai exista si varianta de modul step-down de la 12 la 9V ( e aproximativ cat o cutie de chibrituri un modul gata facut ).

Link spre comentariu

Trebuie verificat dar majoritatea (toate cele citeva zeci desfăcute de mine) au la întrare o sursa in comutație ce accepta o plaja larga de tensiuni. Cele mai multe aveau o sursa cu 34063 ce cobora tensiunea la 5V (la unele 3V3), iar o sursa cu acest integrat poate merge la întrare cu tensiuni între 7V și 30V limitarea fiind data de condesatorii de filtrare defapt (de obicei de 25V).

In cazul de fata eu as merge cu o sursa de 12V minim 3-4A dar trebuie verificat cu atenție ce exista în modemuri - dacă accepta. 

Totuși dece îți trebuie 4 modemuri? Nu mai poți reduce din ele? 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
17 hours ago, sesebe said:

Totuși dece îți trebuie 4 modemuri? Nu mai poți reduce din ele?  

Nu, deoarece  imi trebuie cu ip unic la fiecare si vreau sa pot controla pe ficare in parte fara prea multa programareala prin vpn si alte nebunii.

Link spre comentariu

As face asa: mi-ar trebui un trasformator de 12V; imi mai trebuiesc 2 stepdown-uri la 9V. 
Si ca amperaj? Ce amperaj ca sa duca cele 4 modemuri deodata? 

Editat de Sebass
clarificare
Link spre comentariu

De ce nu pui o poză cu un ,,transformator,, din ăla, să ne lămurim ? Ţi-am spus că termenul ,,transformator,, nu e echivalent cu termenul de ,,sursă,, sau ,,alimentator,,.

Există alimentatoare de modem ce au doar transformator, fără punte şi condensator de filtraj.Acestea fiind pe placa modemului.Dar sunt cazuri rare, uzual este vorba de o sursă în comutaţie, care dă un curent continuu cu tensiunea de 12V...

Link spre comentariu

Daca vrei simplificare... iarasi te complici cu circuite convertoare DC/DC (buck = step-down) ... deci ce simplificare??? vei ajunge la a a avea o singura carcasa, dar atat de mare incat puteai sa pui in ea toate alimentatoarele initiale...

Plus ca spui o prostioara - un singur step-down ajunge pentru  doua modemuri de 9V, le conectezi pe ambele la iesire... doar sa reziste la suma curentilor.

Ai niste solutii:

1. te pricepi

Atunci vezi etajele de alimentare din modemuri si deduci daca se pot alimenta toate la 9V sau 12V / Sau daca poti modifica aceste alimentari in sus sau in jos incat sa ajungi la o singura tensiune. (ce zice @sesebe)

Mi se pare ca nu te pricepi, deci solutia asta este dificila, chiar nerecomandabila.

2. cauti o sursa industriala cu iesiri multiple de tensiune, incat sa ai si 12V si 9V, ambele la curent acoperitor.

Exista asa-ceva, dar nu va fi usor sa gesesti ceva perfect potrivit.

3. cauti 2 surse de 9 , respectiv 12V, ambele cu curent acoperitor pentru toate modemurile - ai simplificat oarecum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări